Zapečené dršťky s bramborami

Hovězí dršťky asi budete znát především z dršťkové polévky, ale já tu pro vás mám recept na něco trošku jiného – na zapečené dršťky s bramborem a rajčaty. Pokud milujete držky stejně jako já, určitě vyzkoušejte a očička se vám rozsvítí z toho, že máte další využití pro tuto netradiční potravinu.

Klasický hovězí guláš z kližky

Hovězí guláš z kližky je klasika klasik, kterou většinu populace vůbec neurazíte, spíše naopak – nadchnete. Pravdou je, že maso – kližka je poměrně specifické a někomu nemusí být úplně po chuti, ale zase jiný druh masa vám neudělá tak báječnou omáčku.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem pro mě už asi navždycky budou jídlem, které budu mít spojené s naším příjezdem do Kanady. Sice jsem ho tehdy nevařila já, ale naše kamarádka Agáta, ale moc dobře si pamatuju tu skvěle jednoduchou chuť a i neskonalou radost, že jsme na začátku naší velké cesty. Určitě to zachutná i vám a třeba si je taky spojíte s nějakou bezva vzpomínkou.
G21 Vitality Gourmet damascus - dárkový box
star_border

Kuchti.me recenze – Sada damaškových nožů G21 Gourmet Damascus

Po nějaké době tu mám pro vás další recenzi a tentokrát na to půjdeme pěkně zostra a to doslova. O mé spolupráci s českou značkou G21 Vitality jsem psala v předchozích recenzích a vesele pokračujeme dál. Do ruky jsem tentokrát dostala sadu 3 kuchyňských nožů z damascenské oceli a pokud jsem si kdy myslela, že umím správně krájet, tak mě tyto super nože vyvedly z omylu.

Rebarborový koláč

Květen je tu a máme tu sezónu rebarbory – zvláštního to stvoření z říše zeleniny. Trpká, kyselá, že to člověku roluje jazyk. Stejně to člověku nedá a rebarborový koláč si udělá :). Mám tu tedy pro vás jednu takovou parádní chuťovku na lžičku. 

Hovězí guláš s povidly

S gulášem se to má tak: je to jako mít rád hudbu – buď vám může být vcelku jedno, co a jakým způsobem posloucháte, nebo můžete být opravdový labužník a hudbu si vybírat a a poslechem se doslova hýčkat. Kam myslíte, že spadá hovězí guláš s povidly? 😉

Pečený losos v troubě s křupavou pistáciovo-sýrovou krustou

Ryby jsou zdravé a pečený losos je i pro nás Středoevropany, kteří často moc rybám neholdujeme, skvělou a chutnou variantou, jak do sebe nasát trochu těch omega, delta, beta a gama kyselin, které jsou tak děsně zdravé a dobré.  

Velikonoční beránek – nejlepší recept na světě

Velikonoční beránek je pro mě symbolem Velikonoc. Od moji maminky je samozřejmě ten nejlepší, nejvláčnější a člověk nemá pomalu ani srdce mu říznout do prdýlky, když ho vidí s mašlí kolem krku. Vždycky se ale osmělíme a už ani při odřezávání hlavičky mi není velká hanba.