Trhané vepřové maso připravené metodou sous vide je taková lahůdka, že se vám o tom ani nezdálo.

Velkým hitem na webu se stalo už jen „obyčejně“ neobyčejně dobré trhané vepřové maso, které teď ale posunu ještě k trošku větší dokonalosti.

Na trhaném vepřovém mám ráda především to, že se dá použít na tolik způsobů. Výborně se hodí třeba jen k hranolkám, bramborám nebo zeleninovému salátu. Obří službu ale udělá taky v tortille, pitě, arabském chlebu nebo třeba v palačince. Pokud ho nesníte hned, vydrží v lednici a báječně chutná i za studena.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Trhané vepřové maso – sous vide recept

Ingredience na trhané vepřové maso - sous vide recept

Množství: 4 velké porce

1 kg vepřové krkovice
5 stroužků česneku
sůl (7 g)
1 lžíce červené (uzené) papriky (15 g)
špetka pepře (3 g)
špetka chilli (3 g)


CO KUCHTIT ZÍTRA?

Problém vyřešen, mrkněte na naší kuchařku Velká svačinková bichle. Najdete v ní 190 receptů skvěle použitelných nejen na svačinky, ale i na snídaně nebo večeře! To je na každý (školní) den jiný recept! Koupit zde. #každýdenjinásváča


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 720 minut
Celkový čas: 730 minut

Trhané vepřové maso metodou sous vide

Trhané vepřové maso se dá velmi jednoduše připravit také pomalým pečením, kdy výsledek okouzlí, ale co si budeme povídat. Zavakuovat to a nechat při nízké teplotě je prostě ještě o kus někde jinde.

Metoda sous vide se často používá v profesionálních kuchyních právě pro top přípravu masa, ale například i zeleniny. Já, ale i vy to můžeme doma také poměrně jednoduše zvládnout. Budeme potřebovat vakuovací sáčky a vakuovačku. Do sáčku vložíme vepřovou krkovici a pomocí vakuovačky z pytlíku vysajeme vzduch a zatavíme.

Přečíst mou recenzi vakuovačky G21 Nefrit

Jak namarinovat krkovici?

Velmi se mi osvědčilo, že méně je více. Pokud tedy nechcete příliš experimentovat, bohatě si vystačíte jen se solí. I tak je maso výborné.

Já jsem v tomto receptu ale přeci jen trošku toho koření přidala. V misce si smícháte prolisovaný česnek, červenou papriku, sůl, pepř popř. i chilli, pokud máte rádi ostřejší jídla. Směs pak vetřete do masa a to pak šup do vakuovacího pytlíku.

Vaříme sous vide

Vepřovou krkovici máme zavakuovanou, takže ji můžeme vložit do hrnce s vodou a teplotu na vařiči sous vide nastavit na 73,5 °C a čas na 12 hodin. Pro mě je toto ideální varianta vaření. Večer maso připravím, nastavím vařič a ráno je hotovo.

Přečíst mou recenzi vařiče sous vide G21 Akura Wifi

Maso bude po 12 hodinách křehké a když do něj zaboříte vidličku, krásně se rozdělí po vláknech. Zároveň bude šťavnaté a už jen jak to tu píšu, tečou mi sliny.

Jakmile trhané vepřové jednou ochutnáte, garantuji vám, že ho do svého jídelníčku zařadíte s velkou chutí.

Dobrou chuť
Pája