Milujete kysané zelí ve spojení s masem? Pak pro vás staropolský bigos – opravdu echt tradiční polské jídlo, které najdete na každém rohu, bude naprostou lahůdkou. U nás se po něm zakouřilo během pár hodin. Bigos kombinuje výtečné maso s kysaným zelím a dokonale ochuceným sosíkem.									
									Salát s quinoou pistáciemi a fetou
											S nadcházejícím podzimem či chladnějším počasím se mi upřímně do salátů moc nechce. Když ale dojde na salát s quinoou, pistáciemi a fetou, přijde k chuti vlastně kdykoli a skvěle nasytí.									
									Mexický guláš
											Mexický guláš jsme u nás doma vždycky podávali se špagetami… a sýrem. 🙂 A jak jej máte rádi vy?Pojďte si ho připravit se mnou.									
									Pórková polévka s křupavými houbami
											Pojďte vzít jednoduchou pórkovou polévku, přidejte do ní čerstvé houby a uvidíte, že vznikne naprostá lahůdka. Pórková polévka s křupavými houbami vás překvapí svou jemností ve spojení s křupavými smaženými houbami.									
									Dýňové lívance s houbami
											Milujete překvapivé chutě a kombinace? My naprosto! Dýňové lívance s houbami jsou přesně takovým tím jídlem, u kterého možná budete mít lehce pochybnosti, jestli je to dobrý nápad. Ale už první zakousnutí vás nenechá na pochybách, že tohle je něco neskutečného.									
									Plněné bramborové knedlíky s uzeným
											Plněné bramborové knedlíky s uzeným dokáží být naprostou gastronomickou lahůdkou, kterou velmi snadno zvládnete doma v teple domova.									
									Polská polévka žurek
											Polská kuchyně rozhodně stojí za hřích. O tom jsem vám ostatně psala v našem Jak se najíte v Polsku. A žurek, tento polský národní klenot je naprosto vynikající.									
									Cannelloni plněné špenátem a ricottou v rajčatové omáčce
											Máte chuť na něco snadného a lahodného, co nakrmí celou rodinu? Cannelloni plněné špenátem a ricottou v rajčatové omáčce jsou osvědčenou jistotou, že si pochutnáte.									
									Zapečené cukety s rajčaty a česnekem
											Zapečené cukety s rajčaty a česnekem u nás vždycky byly takovou klasikou, kterou jsme si v letní sezoně užívali ke spoustě pokrmů. Jde o naprosto jednoduchou chuťovku, která vás bude bavit.									
									Chléb s avokádovou pomazánkou, halloumi a cuketou
											Chcete si pochutnat na skvělém obloženém chlebíku? Tento chléb s avokádovou pomazánkou, halloumi a cuketou je naprostou špicou, kterou si zamilujete.									
									Květáková carbonara
											Spaghetti carbonara jsou naprostou klasikou a u nás doma se řadí mezi naprosté jistoty, co se oblíbenosti jídel týká. Jejich jemnost a krémovost je vyhlášená. Čím je pak vyjímečná květáková carbonara?									
									Křupavé cuketové hranolky
											Pro někoho můžou být cukety čímsi obtěžujícím, protože v sezoně jich je hodně a nevíme, co s nimi, což ale určitě neplatí o mně! Považuji se za velkého cuketového příznivce a pokud i vy mezi ně patříte, tak tyto cuketové hranolky, budete naprosto zbožňovat.									
									Slovenský slaný koláč posúch
											S receptem na posúch neboli slaný koláč nepůjdeme nikam daleko, ale jen přes hranici na Slovensko. Jednoduchý a výborný posúch (někdy také osúch) si totiž zaslouží naši pozornost.									
									Jak se najíte na Slovensku
											Tentokrát se podíváme k našim východním sousedům a – snad to tak ještě stále můžeme říct – bratrům, na Slovensko (další díly Jak se najíte v… najdete zde). Sama mám ke Slovensku blízký vztah především proto, že můj tatínek pochází ze Slovenska a mám tam velkou část rodiny. I když se tak často nescházíme, je pro mě návštěva tohoto kraje vždycky silným zážitkem. Opravdu.									
									Itálie – risi e bisi – rizoto s hráškem
											Risi e bisi neboli rýže a hrášek… jeden by si řekl, proč toto krémové rizoto ze severu Itálie budí tolik pozornosti a jde o gastronomickou klasiku. A víte proč? Protože je prostě a jednoduše vynikající a velmi snadné na přípravu.									
									Jak se najíte v Severní Itálii
											I tentokrát pokračujeme v naší sérii „Jak se najíte“ a společně se vydáme do mekky dobrého a kvalitního jídla – Itálie. Je nutné si přiznat, že italská kuchyně je opravdovým mistrem v práci s ingrediencemi a ladění chutí do posledního detailu, ať už se najíte v luxusní restauraci, nebo jste na návštěvě u místních doma. Na Italech mě vždy fascinovalo, a zároveň i trochu rozčilovalo, jak silné pouto k jídlu mají. Jídlo je středobodem každé konverzace. A i když se to nemusí zdát, dokážou hodiny zaníceně debatovat třeba jen o tom, jak správně zapéct brambory, aby byly dokonale křupavé a voňavé. Je tedy divu, že italská kuchyně stojí na vrcholu…									
									Jak se najíte v Rakousku
											Cestovat po světě nás (mě a mého Toma) vždy moc bavilo. Když vše ještě můžeme spojit s (povětšinou) dobrým jídlem, je to o to zábavnější. O některých našich cestách a také gastronomických zážitcích jsem ještě před narozením dětí psala – a tak se mnou můžete ochutnat například Srí Lanku nebo třeba druhý konec světa – Argentinu.									
									Rakousko – tradiční tyrolský gröstl
											Ochutnat chutě světa, to nás vždycky bavilo. Nejlépe, pokud to bylo v nějaké lokální špeluňce, kde jedli především místní. A tak pro vás mám připravený tradiční tyrolský gröstl – rakouskou dobrotu ze zbytků, kterou si můžete dát v nejposlednější hospodě, ale také jako luxusní jídlo.									
									Kuřecí špízy s koprovou marinádou
											Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý.									
									Plněné papriky s rajskou omáčkou – bezvadná letní klasika
											Plněné papriky s rajskou omáčkou se podle mě řadí mezi taková ta kontroverzní jídla, která buď milujete, nebo nenávidíte. Asi je vám jasné, do jaké skupiny se řadím já.:)									
									

 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			








