Bruschetta je naprosto dokonalým jednoduchým jídlem, kde díky pár dobrým surovinám vznikne chuťové nebíčko doslova za pár kaček. Rajčatovou bruschettu asi každý známe, ale co taková žampionová bruschetta? Dali byste si?
Grilovaná žebra s jemnou sladko-slanou marinádou
Grilovaná žebra s jemnou sladko-slanou marinádou jsou naprostou lahůdkou, která si své místo na grilu zaslouží na 100%.
Italská piccata
Svěží telecí záležitost plná citrónové chuti – přesně to je italská piccata s telecím masem.
Salát s quinoou, mozzarellou, avokádem a černými olivami
Zlehka, z vesela, křupavě a lahodně… Takový mám vždycky pocit, když dojde na super jednoduchý salát s quinoou, mozzarellou, avokádem a černými olivami.
Trhané vepřové maso – sous vide recept
Trhané vepřové maso připravené metodou sous vide je taková lahůdka, že se vám o tom ani nezdálo.
Pečené plněné papriky
Pečené plněné papriky mletým masem, sýrem feta, olivami a bylinkami je vlastně taková sexy sestra mnohdy lehce nudné a urousané papriky s rajčatovou omáčkou, kterou mnoho lidí zrovna nemusí.
Chřestová polévka ochucená medvědím pestem
Chřestová polévka ochucená medvědím pestem patří opět do jedinečných jarních receptů, které si zamilujete.
Quiche s medvědím česnekem, tuňákem a cibulí
Máte rádi quiche? Pro mě je to dokonalý způsob přípravy slaného koláče s nepřeberným množstvím variant. A co takhle jarní specialitka v podobě quiche s medvědím česnekem, tuňákem a cibulí?
Dokonalý masový boršč
Jsou jídla, která mohu jíst několik dní v kuse a vůbec se mi nepřejí. Přesně takový je i klasický boršč, který se u nás doma připravuje do největšího možného hrnce a jí se k obědu, večeři (já si ho dám občas i k snídani), protože je to taková chuťová pohádka, která nikdy neomrzí.
Arancini neboli rizotové koule
Připravujete rádi věci z tzv. zbytků? Podle mě jsou to často nejlepší pecky, které člověk v kuchyni vytvoří. O tom moc dobře věděli a ví své i Italové. Právě ti totiž přišli se senzační dobrotou, která se jmenuje arancini.
Klasická zelňačka
Super jednoduchá klasická zelňačka je lék na všechno! Chápu, že pro někoho nemusí být kysané zelí top záležitostí, ale kdo zelí miluje, tak jistě víte a chápete.
Krůtí steak se švestkovou omáčkou
Kombinace sladko–slaných chutí, to je moje. Pokud jste nikdy neměli příležitost si ochutnat krůtí steak se švestkovou omáčkou, je doba podzimu tou nejvhodnější dobou.
Quiche lorraine
Quiche lorraine nebo také lotrinský koláč je bohovsky dobrý chuťový zážitek. Kdo se v quichích ještě nenašel, tak se pojďte najít. Je na čase.
Šťavnatý holandský řízek
Co si budeme povídat, někdy je prostě chuť na osvědčenou klasiku a žádné přílišné experimentování. Takový šťavnatý holandský řízek, když se správně připraví, je něco vynikajícího.V jeho jednoduchosti je krása a síla.
Salát s kuřecím masem, ananasem a okurkou
Je horko a do žaludku jídlo moc dobře neklouže? Nebo si chcete dát něco lehčího, ale zároveň výživného? Co takhle salát s kuřecím masem, ananasem a okurkou?
Hovězí vývar – klasika, která nikdy nezklame
Není nad klasiku. Není nad dobrý vývar. Takže co jsem proboha tolik let dělala, že tu ještě není recept na klasický hovězí vývar? Někdy jsou ty největší klasiky a lahůdky takoví otloukánci bez dostatku pozornosti. Jdu to hned napravit. 🙂
Marinované vepřové řízky
Není nad to nechat maso odpočinout v nějaké dobré marinádě a poté si ho připravit. Já tu pro vás mám super marinované vepřové řízky, která nejlépe sluší vepřové kýtě, ale stejnou službu odvede například i s kuřecím nebo krůtím masem.
Zelené fazolky se slaninou
Tentokrát se podíváme na jednu bezvadnou jednoduchou přílohu a to na zelené fazolky se slaninou a česnekem. Krásně se hodí k nějakému dobrému plátku masa, nebo někdy i jen tak jako teplá zeleninová večeře.
Mrkvová polévka
Mrkvová polévka nemusí na první pohled působit zrovna atraktivním dojmem, ale dají se s ní dělat doslova psí kusy. Často ji opomíjím, ale když už se dostane na talíř, vždycky je to naprostá lahoda a potěšení.
Gordon blue neboli cordon bleu
Gordon blue neboli správně cordon bleu (čti kordón blé) nebo taky všelijak komolený gordon blů, gordon bleu, cordon blau a podobně je vynikající plněný řízek se sýrem a šunkou, ať už mu říkáme jakkoli.