V lednici vymeteno, není moc po čem sáhnout? Přesně z tohoto důvoduv vznikla hrstková polévka. Vezmete totiž hrstku toho, tamtoho a najednou je dobrá polévka na světě.
Rychlý slaninovo–cibulový koláč
Potřebujete připravit super rychlé pohoštění? Tento slaninovo–cibulový koláč na motivy klasického francouzského alsaského cibulového koláče je skvělou volbou.
Domácí kimchi
Domácí kimchi je naprostým miláčkem nejen do chladných dní. Tato kvašená směs zeleniny je plná vitaminů, enzymů a přirozených probiotik a krom toho je tak lahodná, že ji budete milovat a možná stejně jako já jíst po kilech.
Domácí pikant salát
Máte rádi pikant salát nebo také rumcajse, ďábelská nebo či jak je jinak nazýván? Je to taková moje guilty pleasure neboli prostě velmi nezdravé potěšení, ale kdo si občas nevyhodí z kopýtka? Je výborný.
Česnekovo–jogurtový dip k dobrému masu
Není nic lepšího, než dobře připravený plátek masa. Ale víte co? Ještě lepší je k němu přidat česnekovo–jogurtový dip!
Ratatouille neboli skutečná zeleninová božská mana
Ratatouille je skutečná zeleninová božská mana. Samozřejmě, mohli bychom říct, že je to vlastně jen osmažená zelenina zapečená v omině, ale to bychom se setsakramentsky pletli.
Domácí jemná játrovo–masová paštika
Jestli je něco, co považuji za opravdovou lahůdku a doslova dar, je jím určitě domácí jemná játrovo–masová paštika.
Cuketové karbanátky se sýrem a slaninou
Cuketové karbanátky se sýrem a slaninou jsou jedním z mých nejmilejších letních jídel. Ještě k tomu trošku nějakého dobrého, třeba okurkového salátu a výborná rychlá večeře je na světě.
Quiche s pórkem a slaninou – slaná lahůdka pro každou příležitost
Neuvěřitelně vděčným pokrmem jsou bezesporu slané koláče. A takový quiche s pórkem a slaninou patří mezi mé nejoblíbenější a věřím, že i vám zachutná.
Výborný španělský ptáček naplněný tím nejlepším, co nám chutná
Ať už před vámi leží španělský ptáček s rýži, knedlíkem nebo dokonce s hranolkami, asi se všichni shodneme, že je to lahůdka, ač mi občas přijde trošku nedoceněná.
Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny
Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny je naprosto báječnou variantou na mladé masíčko, které se tradičně na Velikonoce připravuje.
Pomalu pečené ossobuco
Pomalu pečené ossobuco je naprostou lahůdkou, kterou bychom si měli jednou za čas dopřát opravdu všichni.
Slaná granola
Slaná granola si pomaloučku ale jistě začíná vyšlapávat cestičku do našich kuchyní. Kdo jste ji ještě nevyzkoušel, je nejvyšší čas, protože je úchvatná.
Francouzské brambory
Rodilý Francouz by se jistě podivil, copak že to máme za francouzské brambory a proč jim tak vlastně říkáme, ale to nic nemění na to, že jsou skvělé, lahodné a mně vždy připomenou domov. Recept vznikl ve spolupráci s online farmářskými trhy Scuk.cz, BIO Vavřincem a Kosařem a také s Rodinnou farmou Hany Součkové. Francouzské brambory rozhodně nepatří mezi složité recepty a výsledek je úplně bohovský… A teda také krapet kalorická bombička, kterou ale proč si v rozumném množství semo tamo nedopřát.
Zelňačka s klobásou a smetanou
Vynikající jemná zelňačka s klobásou, zjemněná smetanou a troškou červené papriky patří mezi naše top polévky. A to je přitom tak jednoduchá a vlastně velmi prostá.
Krémová cuketová polévka s parmezánem
Krémová cuketová polévka s parmezánem je naprostou lahůdkou do letních dní. Jestliže ji nesníte rovnou teplou z hrnce, zkuste ji ochutnat i pěkně vychlazenou. Bezvadně vás osvěží a krásně se v ní rozleží koření.
Svíčková na smetaně
Jestliže je něco naší národní pýchou, je jí určitě svíčková na smetaně. Dokonalá heboučká omáčka s měkkým kouskem masa a k tomu knedlíček je prostě něco, co se jen těžko dá nahradit.
Domácí kečup
Domácí kečup – patlat se s tím nebo nepatlat? To by vlastně ani neměla být otázka, protože jednoznačně platí jděte do toho!
Krůtí prsa na bylinkách
Lahodná krůtí prsa na bylinkách jsou dokonalou lehkou dobrůtkou, kterou si velmi jednoduše připravíte během pár chvilek.