Recepty s: cibule

Jednoduše výborný hanácký salát

Zima, zima všude a dobrou zeleninu aby člověk pohledal. Co se ale podívat na zoubek klasice, kterou je jednoduše výborný hanácký salát je. Přijde mi, že jde o takového otloukánka, protože přeci zelí… ehm. Ale!

Pastýřský koláč neboli shepherd’s pie

Pastýřský koláč nebo také shepherd’s pie či cottage pie je záležitostí, kterou chce mít doma každý. Hlavně pak vícečlenné domácnosti ocení možnost udělat této dobroty obrovský pekáč a krmit se s ní opakovaně. Svou si v něm najdou i ti nejmenší piskoři, kteříl leccos odmítají. Proč? Čtěte dál.

Nejmilejší klasická bramboračka

Není snad nic milejšího, než v časech sychravých a náročných dostat talíř dobré voňavé bramboračky jako od maminky, nebo jiné milované osoby. Bramboračka je klasika, je základ a je vynikající. Pojďme si ji společně připravit.

Gulášová polévka z mletého masa

Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedna z mých velmi oblíbených polévko-hlavnochodových záležitostí. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka, nebo jako hlavní chod. Pokud vám přijde podezřelé používat místo obvyklého hovězího masa maso namleté, nic se nebojte. Je to fakt dobrý.

Hovězí vývar – klasika, která nikdy nezklame

Není nad klasiku. Není nad dobrý vývar. Takže co jsem proboha tolik let dělala, že tu ještě není recept na klasický hovězí vývar? Někdy jsou ty největší klasiky a lahůdky takoví otloukánci bez dostatku pozornosti. Jdu to hned napravit. 🙂

Nejlepší domácí sekaná

Často si lámu hlavu nad tím, jak začít úvod nějakého receptu. Mělo by to být nějak lákavé, třeba i vtipné a nalákat vás si zrovna tuhle dobrotu uvařit. A pak mě napadlo, že některé věci jsou vlastně tak jednoduché, prosté, dobré a milé, že nepotřebují zas tak moc slov. Domácí sekaná je ten příklad.