Milujete lososa? Já tedy rozhodně. Což si jej tentokrát připravit s vynikající kombinací hrášku a špenátu? Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší je láskou na první ochutnání.
Tradiční rybí polévka
Co by to bylo za Vánoce bez, kdyby na stole chyběla rybí polévka?
Pstruh s bylinkovou krustou
Vlastně se tu budu opakovat s prohlášením, že je pstruh báječnou českou rybkou, které stačí drobná úprava a je to špica. Pstruh s bylinkovou krustou je toho dokonalým příkladem.
Pstruh na másle
Při vaření se držím jen pár základních pravidel, která jsou mi posvátná. Jedním z nich je, že jídlo připravujeme z dobrých a pokud možno čerstvých surovin, což zrovna u ryb jakéhokoliv druhu platí dvojnásob. Pstruh na másle není vyjímkou.
Pstruh s libečkem a pestem z medvědího česneku
Mám tu pro vás opět jednu jarní specialitku, která kombinuje dvě výtečné bylinky – libeček a medvědí česnek. Pstruh s libečkem a pestem z medvědího česneku je neskutečná dobrůtka, kterou si zamilujete na první dobrou.
Lahodný losos na grilu či øret
Což takhle losos na grilu? Mám tu pro vás tentokrát naprosto jednoduchý recept na lososa na grilu. Nic složitého nečekejte. Jen dobrou jednoduchou chuť. A pokud máte strach z grilování ryb, stejně jako já, tak vás toto snad přesvědčí, že to nemusí být problém.
Krémová lososová polévka
Láska prochází žaludkem a pokud chcete někomu udělat opravdu ale opravdu radost, připravte mu tuto dokonalý lososový krém.
Pečený losos v troubě s křupavou pistáciovo-sýrovou krustou
Ryby jsou zdravé a pečený losos je i pro nás Středoevropany, kteří často moc rybám neholdujeme, skvělou a chutnou variantou, jak do sebe nasát trochu těch omega, delta, beta a gama kyselin, které jsou tak děsně zdravé a dobré.
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka je takovou méně smradlavou sestrou rybí pomazánky, kterou ale rozhodně nezatracujme, protože je skvělá, báječná a na přípravu jednoduchá.
Pečený nilský okoun
Na pečeného nilského okouna si připravte kečup, vegetu a mraženou zeleninu…NÉÉÉ. To prosím vás ani náhodou. Znásilňovat ryby tu nebudeme. Dobře takže dost bylo černého humoru a pojďte okouna vzít trochu vážně.
Lososový tatarák
Byla jednou jedna ryba, která si tak pěkně migrovala řekou do moře a pak zase zpátky, až ji jednoho dne ulovil nějaký pan mlsný, který si řekl, že její růžové masíčko bude určitě i za syrova velká dobrota. Mlsoň měl pravdu.
Bylinkové Fish & Chips paní Čuby
Pro všechny, kteří si někdy vychutnávali klasické fish & chips pěkně hozené v novinách, prstíky měli zamaštěné až za ušima, určitě ani není nutné, abych tu popisovala, jaká je to dobrota. Je věčná škoda, že se fish & chips u nás neprodává ve větší míře a pokud, tak je to cenově docela pálka.
Těstoviny s cuketou a krevetami
Kdybych těstoviny s cuketou a krevetami měly díky své chuti a vůni schopnost teleportovat někam pryč, určitě by mě přenesly někam k moři, kde bych si hodila pařáty na stůl a nechala se ovívat vlhkým mořským vzdouškem.
Losos pečený v bramborové krustě
Někdy člověka popadne záchvat kreativity a má snahu vytvářet různé nevšední a zvláštní kombinace, které by ten hlad po něčem novém nakrmily. Paní Čubu takový záchvat potkal jednoho dne, kdy měla doma plátek čerstvého lososa a chtěla s ním udělat něco echtovně speciálního, nějakou pecku, která by se stala v kulinařině stejně silným pojmem jako svíčková, řízek, žemlovka nebo otloukánek katův šleh.
Zapečený losos s česnekem a petrželí
Tak jsem zase jednou utrácela jako smyslů zbavená a v tašce si z nákupů krom mnoha naprosto nepotřebných věcí odnesla i lososa. „Co s tím klukem ušatým jen udělám?“ říkala jsem si. Šla jsem do jistoty v podobě lososa s česnekem a petrželí!