Jsou jídla, která mohu jíst několik dní v kuse a vůbec se mi nepřejí. Přesně takový je i klasický boršč, který se u nás doma připravuje do největšího možného hrnce a jí se k obědu, večeři (já si ho dám občas i k snídani), protože je to taková chuťová pohádka, která nikdy neomrzí.
Tvarohový koláč
Není nic jednoduššího a krásnějšího než lehoučký a výborný tvarohový koláč. Jeho přípravou nezaberete více než deset minut a asi byste měli vědět i to, že i tak rychle se po něm zapráší. 🙂
Indické máslové kuřátko neboli butter chicken
Indická jídla mám velmi velmi ráda a kdybych mohla, jím je podstatně častěji, než jen příležitostně. Jedním z mých nejmilovanějších dobrot je rozhodně indické máslové kuřátko neboli butter chicken s rýží nebo ještě lépe s křupavým chlebem naan.
Pečené zelňáky
Pečené zelňáky ve vás zanechají nesmazatelnou stopu. Jsou dokonalé. Kombinace kysaného zelí se slaninou, mozzarellou a vejci je tak báječná, že budete mít problém přestat je jíst, pak umlsávat a nakonec skončíte jako já – s pupíkem nacpaným k prasknutí.
Obrácený jablečný koláč
Tarte tatin neboli obrácený koláč s jablky je krásným příkladem toho, že i z omylu může vzniknout něco skvělého. Proč?
Polévka z růžičkové kapusty
Jaký vztah máte s růžičkovou kapustou? Kladný? Přijde mi, že spousta lidí ji nemiluje, takže po pojďme společně napravit! Polévka z růžičkové kapusty je totiž lahůdka, o které jste možná ani nevěděli.
Arancini neboli rizotové koule
Připravujete rádi věci z tzv. zbytků? Podle mě jsou to často nejlepší pecky, které člověk v kuchyni vytvoří. O tom moc dobře věděli a ví své i Italové. Právě ti totiž přišli se senzační dobrotou, která se jmenuje arancini.
Jednoduše výborný hanácký salát
Zima, zima všude a dobrou zeleninu, aby člověk pohledat. Co se ale podívat na zoubek klasice, kterou jednoduše výborný hanácký salát je. Přijde mi, že jde o takového otloukánka, protože přeci zelí… Ehm. Ale!
Co nám přinesl rok 2020
Rok 2020 se nám všem určitě zapíše na dlouhou dobu do paměti. Jednoduše bych ho popsala rokem veletočů a jako jednou velkou jízdou na horské dráze – od toho nejlepšího, po to nejhorší. Jak se dařilo mě, nám, Víc než kuchařce? Pojďte se se mnou zasmát a pomodlit se, aby byl rok 2021 klidnější.
Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem
Některé krásné věci vznikají z naprostých nečekaných maličkostí. Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem se mi udál vlastně jako taková nouzovka. V lednici vymeteno, mléko ani vajíčka nikde, ale chuť na koláč obrovská.
Pastýřský koláč neboli shepherd’s pie
Pastýřský koláč nebo také shepherd’s pie či cottage pie je záležitostí, kterou chce mít doma každý. Hlavně pak vícečlenné domácnosti ocení možnost udělat této dobroty obrovský pekáč a krmit se s ní opakovaně. Svou si v něm najdou i ti nejmenší piskoři, kteříl eccos odmítají. Proč? Čtěte dál.
Honzovy buchty
Honzovy buchty se u nás doma zabydlely teprve nedávno. Upřímně, bála jsem se je doma připravit, protože mi cokoli kynutého přijde jako riskantní podnik. Jenže mlsný jazyk vyhrál a už taky nejsem nejmladší ročník v kuchyni, tak bylo na čase se pochlapit.
Měkoučké mini koblížky
Já jsem koblížek, z mouky dělaný, na másle smažený… Pohádku známe pravděpodobně všichni. Co si doma taky připravit dokonalé domácí koblihy? Co koblihy?! Mám pro vás úžasné měkoučké mini koblížky.
Božská gratinovaná kapusta se smetanou
Ve dnech podzimních a zimních je vždycky poměrně složité se dobře nakrmit něčeho zeleninového, co není dovezené až z druhého konce planety. Dostupná je například kapusta, ale co s ní?
Klasická zelňačka
Super jednoduchá klasická zelňačka je lék na všechno! Chápu, že pro někoho nemusí být kysané zelí top záležitostí, ale kdo zelí miluje, tak jistě víte a chápete.
Křehká vepřová pečeně v mrkvi a bramborách
Mám moc ráda vaření ve stylu eintopf, jeden hrnec nebo prostě hoďte to všechno dohromady, ponechte osudu a něco skvělého vznikne. Křehká vepřová pečeně v mrkvi a bramborách toto splňuje na 100%. Odpichuji se od naprosto dokonalého receptu na trhané vepřové a ladím ho na vyšší obrátky. 😉
Mrkvová pomazánka
V jednoduchosti je krása a tomuto jednoduchému vzorečku přesně odpovídá mrkvová pomazánka. Jasně, ono jich existuje milion druhů. Mám tu pro vás naprosto jednoduchou, základní, žádné složitosti ani vopičárny kolem.
Na hřebenu Krkonoš je nejlíp
Někdy je potřeba se zastavit, odpočinout si a hlavně vypadnout ze stereotypu a utéct z města. Přesně to jsme potřebovali i my, a tak jsme si našli Špindlerovu Boudu.
Polévka ze zelených fazolek
Rychlá a jednoduchá polévka ze zelených fazolek s chutí kopru je pro mě taková srdcovka a záruka jistoty v době nejisté.
Krůtí steak se švestkovou omáčkou
Kombinace sladko–slaných chutí, to je moje. Pokud jste nikdy neměli příležitost si ochutnat krůtí steak se švestkovou omáčkou, je doba podzimu tou nejvhodnější dobou.