Parmigiana anebo také zapečený lilek je pro mě naprostým topem v italské kuchyni a chuťově mu pro mě nemůžou konkurovat ani lasagně. Ono totiž když si představíte chuť smaženého lilku se šunkou, mozzarellou v tomatovém sosu, tak určitě pochopíte 🙂
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy jsou jedním z mých nejoblíbenějších sladkých pokrmů. Těžko jim odolávám. Ta kombinace měkkého ale kompaktního těsta a šťavnatých jablek společně s peřinkou z bílků je naprostá božská mana, kterou bych se mohla živit více než často. Prý je nejlepší ještě v den upečení, protože jsou bílky ještě pěkně načechrané a celkově je to takové hmmmm. Já jsem možná malinko čuníček, ale mám ty řezy nejradši až další den, kdy všechno tak pěkně povolí, chutě se propojí a je to celé šťavnaté.
Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty a olivami
Dnes tu pro vás mám opět trochu jinou variantu nakládaného hermelínu, tentokrát šmrnclého krapet do Itálie, nebo možná spíše prostě jižněji směrem do Evropy, kde mají dostatek dobrých oliv a bezva koření a sušených rajčat. Oproti hermelínové klasice se těšte na víc chuti a přimlsávacích ingrediencí nejen v podobě cibule, ale právě těch rajčat a oliv.
Kuchti.me recenze – mixér G21 Perfect Smoothie Vitality
Před časem jsme se s českou firmou G21 Vitality domluvili na spolupráci a testování jejich produktů. G21 vyrábí celou řadu pomocníků do kuchyně, proto se můžete těšit na naše testovací hrátky s ručním mixérem a food procesorem nebo třeba na testování kuchyňského robota (který toho v kuchyni zvládá pomalu víc než já?!). První otestovanou vlaštovkou, nebo spíše pořádným kondorem, dnes ale bude mixér G21 Perfect Smoothie Vitality. Případně můžete také mrknout na mou novější recenzi mulfifunkčního mixéru (který se umí i sám umýt!) – Blender G21 Comfort.
Špagety s rajčaty – Spaghetti con pomodori
Chcete-li si oddechnout od náročných jídel jak na přípravu, tak na trávení, je na čase si připravit naprosto jednoduché a chuťově hodně překvapivé špagety s rajčaty nebo pokud budeme používat slova našich italských kolegů tak spaghetti con pomodori. Prostě jen tak, žádné další zkrášlování kromě čerstvé bazalky nebudete potřebovat, protože je to chuťová bomba, kterou budete mít připravenou levou zadní a určitě tím oslníte i masožrouty.
Krémová sýrová polévka s opečeným chlebem
U nás doma se jede v krémových polévkách a to ve velkém. Jedna z našich velkých lásek je krémová sýrová polévka s na oleji pečeným chlebem. Krásně zasytí a pomazlí trávící trubici až do bříška. Neplatí tu ale pravidlo, že čím víc sýra, tím líp, protože zase nechceme vytvořit polévkové fondue. Proto přistupujte k množství sýra zodpovědně a nepřepalte to.
Kuchti.me recenze – Ovocná kytice Frutiko – Dárek, který překvapí, potěší a nasytí
Rádi dáváme dárky. Ještě radši je dáváme, když jsou nějak originální, udělají radost a jsou k užitku. To je podle mě často docela oříšek a v dnešní době konzumu, kdy si každý koupí, co potřebuje, když to potřebuje, tak je o to těžší něčím překvapit. Nedávno můj Čubí muž narazil na naprosto skvělý dárek! O co jde? Čtěte dál!
Jablečno-makový závin
Jablečno-makový závin (nebo štrůdl chcete-li) je ještě vychytanější verze klasického jablečného závinu. Pokud jste mako milci stejně jako my, tak je tenhle závin naprostou špičkou a už nebudete chtít nikdy jinak.
Uzená polévka s kroupami
Uzenou polévku s kroupami řadím do svých velmi oblíbených jídel a je to pro mě vždycky takový malý svátek, když se k ní dostanu. Nepřítomnost této polévky v mém jídelníčku bych měla svést na mou milou drahou polovičku, který nemá kroupy rád… Což je za trest.
Masové kuličky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Nestydím se přiznat, že i my jsme občasnými návštěvníky obchodního domu IKEA a téměř vždy naše kroky směřují směrem k bistru a masovým kuličkám s omáčkou a hranolkami. Zaprvé je to odměna za to, že jsme přežili davy lidí a zvládli nakoupit vše z poctivě připraveného seznamu a ještě jako poctivky ušetřili s pomocí rodinné kartičky (i my rebelové podléháme komerci).
Kokosové palačinky s banánem
Kokosové palačinky s banánem mi už asi navždy budou připomínat naše první plachtění na lodi. Děkuji Lukášovi, který nás touhle neskonale jednoduchou a dobrou záležitostí ráno rozmazlil. Jeden by ani nevěřil, že tak málo stačí k totální blažence :).
Ohlednutí za rokem 2017
Hezký Štědrý den pupíci, Máme posledních pár dnů do konce roku 2017 a za sebe tedy musím říct, že vlastně ani neutekl jako voda, takže jsem měla čas si věci pěkně vychutnat. Užila jsem si ho, protože byl výživný na zážitky a na nové lidi a celkově bych řekla, že byl pro můj (nejen Čubí) život zásadní.
Domácí skořicovo – vaječný likér
Pokud si chcete doma udělat opravdu skvělou a uvolněnou vánoční atmosféru, nebo chcete někoho milého obdarovat originálním, vlastoručně vyrobeným darem, vrhněte se na přípravu domácího vaječného likéru (nebo koňaku, je to to samé).
15 tipů, co si přát k Vánocům aneb kuchařčin dopis Ježíškovi
Už máš napsaný dopis Ježíškovi? Štědrý den se blíží a pokud propadáš panice, co si přát nebo jak někoho obdarovat, mám tu pro Tebe pár tipů, co by třeba mně udělalo velikou radost 🙂 Doufám, že i pro Tebe bude těchto 15 tipů na vánoční dárky k užitku a že i moje komentáře Ti s výběrem pomohou. Tvoje Čubička PS: A můj tajný tip? Kupovat online z tepla domova a vyhnout se tomu předvánočnímu nákupnímu šílenství 😉
Kakaová vosí hnízda
Možná už jste měli čest s mými klasickými ořechovými vosími hnízdy, o kterých jsem tu pěla ódy nedávno. Nicméně kakaová vosí hnízda (nebo také včelí úly) jsou pro mě vlastně na úplném vrcholu vánočního cukroví, kde mi dělá velký problém jich nesníst velmi velmi mnoho. Kombinace kakaa a zároveň jemný rumový ocásek na povrchu a k tomu máslový krém uvnitř…kdo by odolal?
Ořechová vosí hnízda
Taky už u vás zavládlo takové to předvánoční dilema co péct či nepéct? Kdo to bude jíst? Jak moc z toho přiberete? Můžete to pak nasypat do krmítek vyhladovělým ptáčkům?
Kuchti.me recenze – Litinová pánev Skeppshult
Před časem jsem dostala na otestování tuhle super litinovou pánvičku a už byl nejvyšší čas o ní také něco napsat. Nevím, jaké jsou vaše zkušenosti s litinovým nádobím, ale pro mě to bylo poprvé a bylo potřeba si trošku zvyknout na nějaké ty specialitky, jak s litinou zacházet a o pánev se pěkně starat.
Tamten salát – zeleninovo-majonézový salát
Vážně bych ráda tento salát nazvala nějak pěkně, elegantně, odpovídajícně… My jsme mu vždycky říkali Tamten salát a všichni věděli o co jde. Teď to budete vědět i vy, ale pokud budete mít nějaký milý pěkný název, tak sem s ním do komentářů. Nějaké jméno si ten salát zaslouží.
Lahodné acai kakaové kuličky
Vždycky jsem fandila receptům, které jsou jednoduché, ideálně zdravé a ještě k tomu naprosto lahodné. Tohle všechno právě acai kuličky, co nás naučily Step-in holčičky (probudilo se mi básnické střevo) splňují na 200%. Krom toho mají antioxidační účinek 😉
Pomazlené buřty na černém pivě
Buřty na černém pivu jsou lahůdka, která by se podle mě měla daleko více vyskytovat na jídelních lístcích v restauracích a všude jinde.