Ratatouille je skutečná zeleninová božská mana. Samozřejmě, mohli bychom říct, že je to vlastně jen osmažená zelenina zapečená v omině, ale to bychom se setsakramentsky pletli.
Masové koule s růžičkovou kapustou v jemné rajčatové omáčce
Masových kuliček není nikdy dost. Což do nich ještě vložit kapustičku? Masové koule s růžičkovou kapustou jsou úplně skvělé. Uvidíte.
Pikantní masová pomazánka
Co si nejčastěji dáváte k topince? Pokud není po ruce zrovna nějaký pěkný tataráček a chcete něco skvělého masového, pak je pikantní masová pomazánka bezvadnou volbou.
Arancini neboli rizotové koule
Připravujete rádi věci z tzv. zbytků? Podle mě jsou to často nejlepší pecky, které člověk v kuchyni vytvoří. O tom moc dobře věděli a ví své i Italové. Právě ti totiž přišli se senzační dobrotou, která se jmenuje arancini.
Jednoduchá rajčatová polévka
Ať už je sezona skvělých šťavnatých rajčat nebo vládne krutá zima a vy se doma zásobíte maximálně tak rajčatovým pyré, připravit si doma dokonale jednoduchou rajčatovou polévku není žádný problém.
Pečená kuřecí stehna po toskánsku
Taky už máte trošku po krk hledání, jak připravit pečená kuřecí stehna nějak nově? Pokud máte rádi křupavou kůrčičku a k tomu dokonalou omáčku, tak pečená kuřecí stehna po toskánsku je jasná volba a zkuste ho! Proč?
Lahodní slaní šneci
Vždycky jsem se lačně vrhala po slaných šnecích, které jiní kuchtové nosili na různé akce a říkala jsem si, že je také jednou musím udělat. Nazrál čas a recept je tu. Počítejte s tím, že je jedno, jestli uděláte jeden, dva nebo tři plechy. Nebude jich nikdy dost a vždycky se sní ještě rychleji, než předpokládáte.
Parmigiana – zapečený lilek
Parmigiana anebo také zapečený lilek je pro mě naprostým topem v italské kuchyni a chuťově mu pro mě nemůžou konkurovat ani lasagně. Ono totiž když si představíte chuť smaženého lilku se šunkou, mozzarellou v tomatovém sosu, tak určitě pochopíte 🙂
Cukety plněné masem se sýrem
Cuketa je takový můj miláček mezi zeleninou (latinsky cucurbita), na kterého nedám dopustit. Je pravda, že u cukety z obchodu už člověk moc nepozná chuť, když neudržuje vizuální kontakt s pokrmem, ale i tak.
Masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce
Půjdeme na to opět velmi jednoduše, prostě a bezbolestně…protože tak to většinou bývá nejlepší a výsledky potěší. 🙂 Masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce jsem před časem zahlédla na internetu a říkala jsem si, že je na čase je oprášit a připravit. Každý má přeci rád takové to překvapení, když si rozkrojí malý masový knedlíček a najednou se v něm objeví pomalu tekoucí vynikající sýr.
Špagety s rajčatovo-smetanovým sosíkem
Pro všechny těstovinomily tu dnes mám jednoduchý recept na mírumilovně probublávající směsku k těstovinám, která pohladí po jazýčku.
Rajčatové gnocchi se sýrem
Rajčatové gnocchi se sýrem jsem měla v záloze přibližně rok, ale nějak jsem vůbec nebyla schopná se dokopat k tomu, abych napsala recept a vykopla ho na stránky. Nezpůsobila to překvapivě přirozená lenost, ani nedostatek času či obě ruce zlomené v kotnících, ale prostě to nějak nešlo.
Pravé italské lasagne signory Ciuby
Pravých italských lasagní se po českém internetu potuluje pěkná řádka a samozřejmě bych měla říct, že ty moje jsou zaručeně TY PRAVÉ. Jenže ono i po Itálii samotné koluje tolik zaručeně pravých receptů, že snad nebudu moc hřešit, když se prohlásím za tvůrkyni těch opravdu pravých lasagní… minimálně č. 102548.
Vynikající netradiční těstoviny v lososovo-melounové omáčce
Tyto vynikající netradiční těstoviny v lososovo-melounové omáčce jsou něco tak neskutečně dobrého, že i já jakožto osoba těstoviny nemilující, jsem z toho naprosto paf.