Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou a sušenými rajčaty je naprosto báječnou jednoduchou večeří nebo obědem, po kterém se budete ještě ráno olizovat.
Výborná tenká domácí pizza
Je tu někdo, kdo by neměl rád pizzu? Vděčná rychlovka na oběd nebo na večeři potěší každého a seženete ji na každém rohu. Nejlepší ale stejně vždy bude domácí pizza.
Krémová cuketová polévka s parmezánem
Krémová cuketová polévka s parmezánem je naprostou lahůdkou do letních dní. Jestliže ji nesníte rovnou teplou z hrnce, zkuste ji ochutnat i pěkně vychlazenou. Bezvadně vás osvěží a krásně se v ní rozleží koření.
Kynuté lívance s bylinkovým tvarohem
Kynuté lívance ve sladkém provedení známe všichni. Jejich nadýchanost ve spojení s dobrým mazadlem je k nezaplacení. Co kdybychom si je ale tentokrát připravili na slano?!I tak jsou totiž naprosto fantastické.
Pstruh s bylinkovou krustou
Vlastně se tu budu opakovat s prohlášením, že je pstruh báječnou českou rybkou, které stačí drobná úprava a je to špica. Pstruh s bylinkovou krustou je toho dokonalým příkladem.
Zelenina připravená metodou sous vide
Zelenina připravená metodou sous vide to už je opravdu taková specialitka, která se vám ale odmění plnou chutí zeleniny tak, jak ji jindy velmi těžko zažijete.
Dip z pečených paprik
Jakmile se v obchodech objeví skvělá sladká paprika kapie, byl by hřích si z ní nepřipravit dokonalý dip z červených paprik.
Jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem
Jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem v sobě spojuje jemnou chuť hrášku a pórku společně s čerstvými bylinkami. Je to chuť tak báječná, že budete chtít jaro zažít po celý rok. 🙂
Kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce
Šťavnaté kuřecí prso v omáčce, ze které se vám zatočí hlava, přesně taková jsou kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce.
Lahodné guacamole
Lahodné guacamole neboli lahůdka pro všechny milovníky avokáda. Je to pomazánka, omáčka, příloha, nebo o co vlastně jde? Na to vám tu neodpovím. Protože ať tak či onak, guacamole je bomba!
Pomazánka z pečených červených paprik
Pomazánka z červených paprik se stane naprostou láskou každého, kdo je milovníkem této zeleniny. Její výtečná sladko-papriková chuť s jemným čerstvým sýrem a bylinkami vám pěkně načechrá pírka.
Jednoduchá rajčatová polévka
Ať už je sezona skvělých šťavnatých rajčat nebo vládne krutá zima a vy se doma zásobíte maximálně tak rajčatovým pyré, připravit si doma dokonale jednoduchou rajčatovou polévku není žádný problém.
Skvělý salát se zeleným chřestem
Sezona chřestu nebývá nikterak dlouhá, takže pojďme využít jarní příležitosti, kdy se tato zelená libůstka objevuje v Čechách a připravme si skvělý svěží chřestový salát.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem pro mě už asi navždycky bude jídlem, které budu mít spojené s naším příjezdem do Kanady. Sice jsem ho tehdy nevařila já, ale naše kamarádka Agáta, ale moc dobře si pamatuju tu skvěle jednoduchou chuť a i neskonalou radost, že jsme na začátku naší velké cesty. Určitě to zachutná i vám a třeba si je taky spojíte s nějakou bezva vzpomínkou.
Lahodní slaní šneci
Vždycky jsem se lačně vrhala po slaných šnecích, které jiní kuchtové nosili na různé akce a říkala jsem si, že je také jednou musím udělat. Nazrál čas a recept je tu. Počítejte s tím, že je jedno, jestli uděláte jeden, dva nebo tři plechy. Nebude jich nikdy dost a vždycky se sní ještě rychleji, než předpokládáte.
Pravá italská focaccia – křupavý chleba či geniálně dobrá pizza
Je tu někdo, kdo by neměl rád pizzu? Pizzu, ať už v jakékoliv podobě, má rád snad každý…když je tedy dobrá 🙂 Já tu pro vás jednu super dobrou křupavou a nadýchanou pizzu mám. Je pravda, že focaccia je spíš známá jako italský chleba, nicméně když si ji obložíte rajčatovou směsí a plátky mozarelly a čerstvou bazalkou, tak je to labůžo. A je jedno, jestli tomu říkáte chleba, pizza nebo focaccia 🙂
Parmigiana – zapečený lilek
Parmigiana anebo také zapečený lilek je pro mě naprostým topem v italské kuchyni a chuťově mu pro mě nemůžou konkurovat ani lasagně. Ono totiž když si představíte chuť smaženého lilku se šunkou, mozzarellou v tomatovém sosu, tak určitě pochopíte 🙂
Špagety s rajčaty – Spaghetti con pomodori
Chcete-li si oddechnout od náročných jídel jak na přípravu, tak na trávení, je na čase si připravit naprosto jednoduché a chuťově hodně překvapivé špagety s rajčaty nebo pokud budeme používat slova našich italských kolegů tak spaghetti con pomodori. Prostě jen tak, žádné další zkrášlování kromě čerstvé bazalky nebudete potřebovat, protože je to chuťová bomba, kterou budete mít připravenou levou zadní a určitě tím oslníte i masožrouty.
Masové kuličky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Nestydím se přiznat, že i my jsme občasnými návštěvníky obchodního domu IKEA a téměř vždy naše kroky směřují směrem k bistru a masovým kuličkám s omáčkou a hranolkami. Zaprvé je to odměna za to, že jsme přežili davy lidí a zvládli nakoupit vše z poctivě připraveného seznamu a ještě jako poctivky ušetřili s pomocí rodinné kartičky (i my rebelové podléháme komerci).
Plněná kuřecí stehýnka
Tohle je opět taková ta “měla jsem zbytky v lednici a nevěděla jsem co s tím” varianta na kuře. Berte to jako inspiraci, kam by se mohlo vaše vyplňování kuřecích stehen nebo prsou plnit, ale nebraňte se své vlastní fantazii, protože z toho jsou pak výsledky většinou ještě zajímavější.