Pomazánky jsou mou velkou srdcovkou. Jde jich vytvořit neskutečné množství a stačí jen trošku kombinovat ingredience a nová pomazánka je na světě. Tato pomazánka s gorgonzolou, vínem a ořechy, nádherně křupe a ještě vás chuťově naprosto překvapí.
Pstruh s bylinkovou krustou
Vlastně se tu budu opakovat s prohlášením, že je pstruh báječnou českou rybkou, které stačí drobná úprava a je to špica. Pstruh s bylinkovou krustou je toho dokonalým příkladem.
Nejlepší velikonoční mazanec
Krásně vláčný mazanec s rozinkami, lehce potřený máslem a k tomu dobrý čaj. Není nic lepšího takhle na Velikonoce!
Krůtí prsa na bylinkách
Lahodná krůtí prsa na bylinkách jsou dokonalou lehkou dobrůtkou, kterou si velmi jednoduše připravíte během pár chvilek.
Utopenci
Ať si kdo chce, co chce říká, krásně kyselí odležení utopenci jsou klasika! Zastánci dietnější stravy přivřou očka a alespoň kousíček ochutnají.
Tortilla plněná kvašenou zeleninou
Tortilla plněná kvašenou zeleninou by se na první pohled mohla zdát totálním punkem. A taky že je! Lidi to je tak dobré!
Dokonalé křupavé vafle
Vafle pro mě byly vždycky něčím speciálním, co jsem si dopřávala spíše svátečně a přenechávala jsem jejich přípravu ostatním – kompetentnějším. Jenže ona to vlastně není žádná věda a takové domácí dokonalé křupavé vafle jsou bezkonkurenční.
Pesto z klíčků
Jak jste na tom s pestem? Používáte pesta v kuchyni? Milujete je? Pokud jste mu ještě nepropadli, mám tu pro vás recept na velmi netradiční a naprosto dokonalé pesto z klíčků.
Husí kaldoun
Miluju polévky a mohla bych je jíst vlastně pořád. Vůbec proto nechápu, jak je možné, že se mi do chuťového rejstříku husí kaldoun zapsal až na stará kolena.
Pstruh na másle
Při vaření se držím jen pár základních pravidel, která jsou mi posvátná. Jedním z nich je, že jídlo připravujeme z dobrých a pokud možno čerstvých surovin, což zrovna u ryb jakéhokoliv druhu platí dvojnásob. Pstruh na másle není vyjímkou.
Džuveč
Tentokrát s receptem zabrousím na Balkán a připravíme si pravý nefalšovaný džuveč. Nechci zde vlastně vůbec psát, že jde o rizoto, protože za to by vás Balkánci hnali.
Banánové muffiny
Za voňavými křehkými a lahodnými muffiny by se nejeden otočil. A co takhle klasika, kterou mé oblíbené banánové muffiny s čokoládovými pecičkami bez sporu jsou? Máte je také rádi? Pokud pochybujete, tak si je pojďte společně se mnou zamilovat.
Polévka s mletým masem a kapustou
Polévka s mletým masem a kapustou potěší ve chvílích, kdy se chcete zachumlat a prohřát se.
Hovězí roštěná na houbách
Jednoduché perfektní jídlo do každého počasí – přesně taková je hovězí roštěná na houbách. Šťavnaté masíčko s výbornou houbovou omáčkou nepotřebuje mnoho. Stačí jen kvalitní maso a trošku těch hub a výborný pokrm je na světě.
Krémová fazolová polévka
Krémová fazolová polévka neboli u nás doma také nazývaný prívarok je báječnou sytou polévkou z žíhaných fazolí, u které mám vždycky pocit, že jsem doma.
Holandský řízek z mletého krůtího
Holandský řízek z mletého krůtího je báječnou alternativou klasického vepřového holandského řízku, protože není tak tučný a chuťově je skutečně vynikající.
Salát s mangem, špenátem, kozím sýrem a ořechy
Ať je léto nebo zima, dobrý salát člověk jako když najde. Salát s mangem, špenátem, kozím sýrem a ořechy, ač se nezdá, může být skvělým společníkem třeba i do zimních dní. Ingredience do něj totiž seženete velmi jednoduše a sladký prvek v podobě manga se dá velmi dobře zaměnit například za jablko, hrušku nebo třeba za oranžový meloun.
Slovenská kapustnica
Slovenská kapustnica patří k jedné z mých nejoblíbenějších polévek, které jsou tak syté, že vám stačí jeden plný talíř, a máte o oběd nebo hodně bohatou večeři vystaráno.
Domácí Baileys
Není nad to si jednou za čas osladit život něčím jemně alkoholickým. Domácí Baileys vás usadí do křesla a vy budete vrnět jako malé kotě blahem.Ta chuť, to je čistý koncentrovaný hříšek k zulíbání.
Jednoduchá čočková polévka
Dostane se k vám čočková polévka jen jako novoroční raritka? Je to škoda, velká škoda. Ona totiž i jen naprosto jednoduchá čočková polévka je velkou lahůdkou a také skvělým zdrojem vlákniny a řady vitamínu. A hlavně je fakt dobrá.