Milujete překvapivé chutě a kombinace? My naprosto! Dýňové lívance s houbami jsou přesně takovým tím jídlem, u kterého možná budete mít lehce pochybnosti, jestli je to dobrý nápad. Ale už první zakousnutí vás nenechá na pochybách, že tohle je něco neskutečného.
Polská polévka žurek
Polská kuchyně rozhodně stojí za hřích. O tom jsem vám ostatně psala v našem Jak se najíte v Polsku. A žurek, tento polský národní klenot je naprosto vynikající.
Recept na domácí bramborové noky
Také milujete noky [ňoky] neboli gnocchi? Nebo jim snad nedejbože říkáte noči, chňochy nebo gnoči? A připravujete si je doma? Nebojte, nejde o nic složitého a hlavně domácímu noku se nic nevyrovná.
Zapečená kuřecí prsa s balzamikem z jedné pánve
Milujete rychlá jídla z jednoho pekáčku? Přesně taková jsou zapečená kuřecí prsa s balzamikem.
Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší
Milujete lososa? Já tedy rozhodně. Což si jej tentokrát připravit s vynikající kombinací hrášku a špenátu? Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší je láskou na první ochutnání.
Langoše, jak je neznáte
Také máte rádi pěkně křupavé křehké langoše? A s čím nejraději? O tom by se mohly vést dalekosáhlé diskuze a já vás nyní doufám velmi mile překvapím mou naprosto dokonalou kombinací, kterou asi neznáte. 🙂
Čočková polévka s kysaným zelím
Čočková polévka s kysaným zelím je doslova jídelním punkem. Snoubí v sobě možná na první pohled neskloubitelné ingredience v polévku, která je úplně boží.
Česnekovo–jogurtový dip k dobrému masu
Není nic lepšího, než dobře připravený plátek masa. Ale víte co? Ještě lepší je k němu přidat česnekovo–jogurtový dip!
Quiche s pórkem a slaninou – slaná lahůdka pro každou příležitost
Neuvěřitelně vděčným pokrmem jsou bezesporu slané koláče. A takový quiche s pórkem a slaninou patří mezi mé nejoblíbenější a věřím, že i vám zachutná.
Zelňačka s klobásou a smetanou
Vynikající jemná zelňačka s klobásou, zjemněná smetanou a troškou červené papriky patří mezi naše top polévky. A to je přitom tak jednoduchá a vlastně velmi prostá.
Krémová fazolová polévka
Krémová fazolová polévka neboli u nás doma také nazývaný prívarok je báječnou sytou polévkou z žíhaných fazolí, u které mám vždycky pocit, že jsem doma.
Dýňové noky se špenátem a kysanou smetanou
Dýňové noky se špenátem a kysanou smetanou velmi zásadně změní váš pohled na noky. Asi každý totiž známe klasické bramborové a jako dobré, ale což takhle je ozvláštnit právě jemně sladkou a lahodnou dýní? Zamilujete si je.
Křehké posvícenské rohlíčky
Pokud jde o přípravu klasických lahůdek, jakými křehké posvícenské rohlíčky bezesporu jsou, držím se hesla, že je lepší držet osvědčeného postupu a sklízet tak dokonalé plody (rozuměj rohlíčky), se kterými uděláte radost všem, kdo se do nich s chutí zakousnou.
Jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem
Jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem v sobě spojuje jemnou chuť hrášku a pórku společně s čerstvými bylinkami. Je to chuť tak báječná, že budete chtít jaro zažít po celý rok. 🙂
Dokonalý masový boršč
Jsou jídla, která mohu jíst několik dní v kuse a vůbec se mi nepřejí. Přesně takový je i klasický boršč, který se u nás doma připravuje do největšího možného hrnce a jí se k obědu, večeři (já si ho dám občas i k snídani), protože je to taková chuťová pohádka, která nikdy neomrzí.
Kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce
Šťavnaté kuřecí prso v omáčce, ze které se vám zatočí hlava, přesně taková jsou kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce.
Tradiční hovězí stroganov
Máte rádi dobré maso, dobrou omáčku a ještě k tomu rychle připravené jídlo? Tradiční hovězí stroganov budete zaručeně milovat.
Rebarborový koláč
Květen je tu a máme tu sezónu rebarbory – zvláštního to stvoření z říše zeleniny. Trpká, kyselá, že to člověku roluje jazyk. Stejně to člověku nedá a rebarborový koláč si udělá :). Mám tu tedy pro vás jednu takovou parádní chuťovku na lžičku.
Salát coleslaw
Vždycky jsem si pod pojmem coleslaw představovala, že nejde jen o zelný salát, ale že za tím vším stojí nějaká super originální historka. Představovala jsem si to tak, že jméno salát dostal po nějakém přinejlepším svatém Coleslawovi, který krmil chudé a konal zázraky.
Klasický bramborový salát
Každá rodina má svůj recept na bramborový salát, který se dědí z generace na generaci, občas se třeba lehce obmění, ale je v něm vidět nezaměnitelný rukopis rodiny a to se mi líbí.











