Pojďte vzít jednoduchou pórkovou polévku, přidejte do ní čerstvé houby a uvidíte, že vznikne naprostá lahůdka. Pórková polévka s křupavými houbami vás překvapí svou jemností ve spojení s křupavými smaženými houbami.
Plněné bramborové knedlíky s uzeným
Plněné bramborové knedlíky s uzeným dokáží být naprostou gastronomickou lahůdkou, kterou velmi snadno zvládnete doma v teple domova.
Polská polévka žurek
Polská kuchyně rozhodně stojí za hřích. O tom jsem vám ostatně psala v našem Jak se najíte v Polsku. A žurek, tento polský národní klenot je naprosto vynikající.
Rakousko – tradiční tyrolský gröstl
Ochutnat chutě světa, to nás vždycky bavilo. Nejlépe, pokud to bylo v nějaké lokální špeluňce, kde jedli především místní. A tak pro vás mám připravený tradiční tyrolský gröstl – rakouskou dobrotu ze zbytků, kterou si můžete dát v nejposlednější hospodě, ale také jako luxusní jídlo.
Plněné papriky s rajskou omáčkou – bezvadná letní klasika
Plněné papriky s rajskou omáčkou se podle mě řadí mezi taková ta kontroverzní jídla, která buď milujete, nebo nenávidíte. Asi je vám jasné, do jaké skupiny se řadím já.:)
Nezapomenutelná křenová polévka
Jestli hledáte polévku, která vás nejen zahřeje, ale i příjemně nakopne, křenová polévka je ta pravá volba! Má jemnou, krémovou konzistenci, ale díky křenu v sobě ukrývá lehce pikantní šmrnc, který povzbudí chuťové pohárky a dodá energii.
Kapusta se slaninou a bramborem
Máte chuť na něco jednoduchého, a přitom neskutečně lahodného? Smažená kapusta se slaninou a bramborem je kombinací, která vám udělá naprosto skvěle. Je to ideální pokrm pro chladné dny, kdy toužíte po něčem voňavém, křupavém a z pár ingrediencí.
Jemné škubánky s mákem
Určitě ani pro vás nebudou škubánky s mákem žádnou novinkou. Nicméně… přiznávám se bez mučení, že jsem je skoro až do svých 40 let nikdy neochutnala?! Jemné škubánky s mákem jsou přitom tak tradiční, tak od babičky, tak jednoduché a prostě dobré.
Recept na domácí bramborové noky
Také milujete noky [ňoky] neboli gnocchi? Nebo jim snad nedejbože říkáte noči, chňochy nebo gnoči? A připravujete si je doma? Nebojte, nejde o nic složitého a hlavně domácímu noku se nic nevyrovná.
Brambory na kyselo
Máte chuť na jednoduché a lahodné jídlo z pár ingrediencí? Brambory na kyselo jsou takovou možná až zapomenutou klasikou, která je naprosto výtečná!
Vepřové kotlety na smetaně s houbami a bramborem
Také milujete dobroty z jednoho hrnce či pekáčku? Vepřové kotlety na smetaně s houbami a bramborem jsou takovou podzimní srdcovkou, která vás bude bavit.
Krémová brynzová polévka
Věděli jste, jak výtečná dokáže být brynzová polévka? Jemná krémová chuť brynzy dokáže na talíři vytvořit opravdovou dobrotu.
Valašský kontrabáš
Když už nevíte co by a máte chuť na něco příjemného, lahodného a z jednoho pekáčku, je valašský kontrabáš skvělou volbou.
Halušky se zelím a slaninou
Jste tým halušky se zelím a slaninou nebo s bryndzou? Pro mě, jakožto poloviční Slovenku, jsou srdcovou obě varianty a já vám teď ukážu, jak si takové jemné skvělé bramborové halušky se zelím a slaninou připravíte.
Osvěžující polévka okroška
Co říkáte na studené polévky? Zařazujete je do svého jídelníčku, nebo je to pro vás podivnost? Pokud je milujete, nebo jste na pochybách a chcete jednu báječnou ochutnat, jste tu správně. Osvěžující polévka okroška je totiž báječná.
Francouzské brambory
Rodilý Francouz by se jistě podivil, copak že to máme za francouzské brambory a proč jim tak vlastně říkáme, ale to nic nemění na to, že jsou skvělé, lahodné a mně vždy připomenou domov. Recept vznikl ve spolupráci s online farmářskými trhy Scuk.cz, BIO Vavřincem a Kosařem a také s Rodinnou farmou Hany Součkové. Francouzské brambory rozhodně nepatří mezi složité recepty a výsledek je úplně bohovský… A teda také krapet kalorická bombička, kterou ale proč si v rozumném množství semo tamo nedopřát.
Zelňačka s klobásou a smetanou
Vynikající jemná zelňačka s klobásou, zjemněná smetanou a troškou červené papriky patří mezi naše top polévky. A to je přitom tak jednoduchá a vlastně velmi prostá.
Krémová fazolová polévka
Krémová fazolová polévka neboli u nás doma také nazývaný prívarok je báječnou sytou polévkou z žíhaných fazolí, u které mám vždycky pocit, že jsem doma.
Jednoduchá čočková polévka
Dostane se k vám čočková polévka jen jako novoroční raritka? Je to škoda, velká škoda. Ona totiž i jen naprosto jednoduchá čočková polévka je velkou lahůdkou a také skvělým zdrojem vlákniny a řady vitamínu. A hlavně je fakt dobrá.
Bramborové lokše
Bramborové lokše, když se dobře připraví, jsou naprosto geniálně jednoduchou a lahodnou přílohou, ale třeba i výborným hlavním jídlem na sladko.











