Spaghetti carbonara jsou naprostou klasikou a u nás doma se řadí mezi naprosté jistoty, co se oblíbenosti jídel týká. Jejich jemnost a krémovost je vyhlášená. Čím je pak vyjímečná květáková carbonara?
Křupavé cuketové hranolky
Pro někoho můžou být cukety čímsi obtěžujícím, protože v sezoně jich je hodně a nevíme, co s nimi, což ale určitě neplatí o mně! Považuji se za velkého cuketového příznivce a pokud i vy mezi ně patříte, tak tyto cuketové hranolky, budete naprosto zbožňovat.
Slovenský slaný koláč posúch
S receptem na posúch neboli slaný koláč nepůjdeme nikam daleko, ale jen přes hranici na Slovensko. Jednoduchý a výborný posúch (někdy také osúch) si totiž zaslouží naši pozornost.
Itálie – risi e bisi – rizoto s hráškem
Risi e bisi neboli rýže a hrášek… jeden by si řekl, proč toto krémové rizoto ze severu Itálie budí tolik pozornosti a jde o gastronomickou klasiku. A víte proč? Protože je prostě a jednoduše vynikající a velmi snadné na přípravu.
Rakousko – tradiční tyrolský gröstl
Ochutnat chutě světa, to nás vždycky bavilo. Nejlépe, pokud to bylo v nějaké lokální špeluňce, kde jedli především místní. A tak pro vás mám připravený tradiční tyrolský gröstl – rakouskou dobrotu ze zbytků, kterou si můžete dát v nejposlednější hospodě, ale také jako luxusní jídlo.
Kuřecí špízy s koprovou marinádou
Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý.
Plněné papriky s rajskou omáčkou – bezvadná letní klasika
Plněné papriky s rajskou omáčkou se podle mě řadí mezi taková ta kontroverzní jídla, která buď milujete, nebo nenávidíte. Asi je vám jasné, do jaké skupiny se řadím já.:)
Zapečený plněný wrap s kuřecím masem a vejci
Připravíme si společně super jednoduchou a rychlou večeři nebo lehký oběd – wrap s kuřecím masem a vejci. A možná překvapivě zakomponujeme výbornou směs kyselých okurek a cibule.
Chřestový salát s kuřecím masem
Dokud je sezona chřestu, musíme ji ždímat na maximum! To je vlastně taková naše povinnost. Přesně proto jsem si pro vás připravila chřestový salát s kuřecím masem, který je super jednoduchý a také super dobrý.
Bezvadná rychlá snídaně – turecká vejce
Co nejčastěji snídáte? Abych se přiznala, jsem vždycky ráno v takovém otupělém stavu, že jsem ráda, že jsem ráda. Mnohdy tak nejsem příliš kreativní. A přitom často stačí k báječné snídani tak málo. Příkladem jsou tato bezvadná turecká vejce neboli Çılbır [chil-bir].
Vepřové kotlety se zelím s pestem
Nikdy by mě nenapadlo, jak naprosto úchvatnou kombinací můžou být vepřové kotlety se zelím s pestem! Velmi jednoduché, avšak zelí smíchané s jemným bylinkovým pestem je naprosto neotřelou variací.
Krémová špenátová polévka se smetanou
Krémová špenátová polévka se smetanou se u nás doma řadí mezi jednu z nejoblíbenějších polévek. Jemná a plná chuti – přesně o tom je tato jednoduchá polévková lahůdka.
Trhanec – dezert jak z obláčku
Trhanec dokáže být naprosto strhujícím gastronomických zážitkem. Lehce zkaramelizovaný, nadýchaný a křehký vám dokáže zlepšit start každého dne. Nebo si jej dopřejte třeba jako příjemný dezert po obědě.
Chřest à la caprese
Vždycky si říkám, jaká je to vzácnost a pomíjivá chvilka. Ano, mluvím o sezoně chřestu. Je tak lahodný a k dokonalosti mu stačí málo. Připravila jsem pro vás super snadný a velmi vděčný recept na chřest à la caprese.
Vláčné velikonoční jidáše
Velikonoce nejsou jen o beráncích, mazancích nebo velikonočních nádivkách, ale na Zelený čtvrtek si své místo zaslouží i krásně zatočené jidáše.
Jarní kuře s nádivkou z bylinek
Jarní kuře s nádivkou z bylinek je takové to jídlo, které voní po domově, po probouzející se zahradě a po dětství, kdy se všechno zdálo pomalejší a laskavější. Je to recept, který v sobě nese chuť svěžích bylinek, poctivého kuřecího masa a pečené křupavé kůrčičky – té, která naláká ke stolu i ty největší odpůrce „obyčejného“ kuřete.
Kočičí tanec – tradiční velikonoční dobrota
Tak to byl tanec – a v tomto případě dokonce kočičí tanec! Co se skrývá za tímto názvem a proč si ho připravit nejen před Velikonocemi? Pojďme se na to podívat!
Nekynuté bulky s medvědím česnekem
Hledáte jednoduchou a hlavně ne úplně tradiční přílohu k masu nebo třeba k salátu? Nekynuté bulky s medvědím česnekem jsou naprosto báječné a připravené za pár minut. A co je nejlepší? Nepotřebují kynutí!
Králík na houbách a hořčici – lahodný a voňavý oběd
Už dlouho předlouho jsme se nepodívali na nějaký dobrý ušatý recept. A tak je tu pro vás králík na houbách a hořčici! Jemné, šťavnaté maso se tu propojuje s chutí lesních hub. Ať už použijete lesní hříbky nebo voňavé žampiony, jedno je jisté – tahle dobrota se rozplyne na jazyku a zaručeně potěší každého, kdo si ji dá. Tak pojďme na to!
Krémová čočka na paprice
Krémová čočka na paprice je skvělou volbou, pokud si chcete k véče nebo obědu připravit super zdravé a rychlé jídlo. Nejenže červená čočka nevyžaduje dlouhé namáčení, ale také celou dobrotu připravíte během pár minut.