Křupavé cuketové hranolky

Pro někoho můžou být cukety čímsi obtěžujícím, protože v sezoně jich je hodně a nevíme, co s nimi, což ale určitě neplatí o mně! Považuji se za velkého cuketového příznivce a pokud i vy mezi ně patříte, tak tyto cuketové hranolky, budete naprosto zbožňovat.

Rakousko – tradiční tyrolský gröstl

Ochutnat chutě světa, to nás vždycky bavilo. Nejlépe, pokud to bylo v nějaké lokální špeluňce, kde jedli především místní. A tak pro vás mám připravený tradiční tyrolský gröstl – rakouskou dobrotu ze zbytků, kterou si můžete dát v nejposlednější hospodě, ale také jako luxusní jídlo.

Kuřecí špízy s koprovou marinádou

Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý.

Plněné papriky s rajskou omáčkou – bezvadná letní klasika

Plněné papriky s rajskou omáčkou se podle mě řadí mezi taková ta kontroverzní jídla, která buď milujete, nebo nenávidíte. Asi je vám jasné, do jaké skupiny se řadím já.:)

Chřestový salát s kuřecím masem

Dokud je sezona chřestu, musíme ji ždímat na maximum! To je vlastně taková naše povinnost. Přesně proto jsem si pro vás připravila chřestový salát s kuřecím masem, který je super jednoduchý a také super dobrý.

Bezvadná rychlá snídaně – turecká vejce

Co nejčastěji snídáte? Abych se přiznala, jsem vždycky ráno v takovém otupělém stavu, že jsem ráda, že jsem ráda. Mnohdy tak nejsem příliš kreativní. A přitom často stačí k báječné snídani tak málo. Příkladem jsou tato bezvadná turecká vejce neboli Çılbır [chil-bir].

Chřest à la caprese

Vždycky si říkám, jaká je to vzácnost a pomíjivá chvilka. Ano, mluvím o sezoně chřestu. Je tak lahodný a k dokonalosti mu stačí málo. Připravila jsem pro vás super snadný a velmi vděčný recept na chřest à la caprese.

Jarní kuře s nádivkou z bylinek

Jarní kuře s nádivkou z bylinek je takové to jídlo, které voní po domově, po probouzející se zahradě a po dětství, kdy se všechno zdálo pomalejší a laskavější. Je to recept, který v sobě nese chuť svěžích bylinek, poctivého kuřecího masa a pečené křupavé kůrčičky – té, která naláká ke stolu i ty největší odpůrce „obyčejného“ kuřete.

Králík na houbách a hořčici – lahodný a voňavý oběd

Už dlouho předlouho jsme se nepodívali na nějaký dobrý ušatý recept. A tak je tu pro vás králík na houbách a hořčici! Jemné, šťavnaté maso se tu propojuje s chutí lesních hub. Ať už použijete lesní hříbky nebo voňavé žampiony, jedno je jisté – tahle dobrota se rozplyne na jazyku a zaručeně potěší každého, kdo si ji dá. Tak pojďme na to!

Krémová čočka na paprice

Krémová čočka na paprice je skvělou volbou, pokud si chcete k véče nebo obědu připravit super zdravé a rychlé jídlo. Nejenže červená čočka nevyžaduje dlouhé namáčení, ale také celou dobrotu připravíte během pár minut.