Přebytek uvařených vajíček? Tato situace většinou nastává v čase Velikonoc, ale komu se nikdy nestalo, že dostal chuť na vajíčkový salát i v průběhu roku?
Indické máslové kuřátko neboli butter chicken
Indická jídla mám velmi velmi ráda a kdybych mohla, jím je podstatně častěji, než jen příležitostně. Jedním z mých nejmilovanějších dobrot je rozhodně indické máslové kuřátko neboli butter chicken s rýží nebo ještě lépe s křupavým chlebem naan.
Pečené zelňáky
Pečené zelňáky ve vás zanechají nesmazatelnou stopu. Jsou dokonalé. Kombinace kysaného zelí se slaninou, mozzarellou a vejci je tak báječná, že budete mít problém přestat je jíst, pak umlsávat a nakonec skončíte jako já – s pupíkem nacpaným k prasknutí.
Polévka z růžičkové kapusty
Jaký vztah máte s růžičkovou kapustou? Kladný? Přijde mi, že spousta lidí ji nemiluje, takže po pojďme společně napravit! Polévka z růžičkové kapusty je totiž lahůdka, o které jste možná ani nevěděli.
Jednoduše výborný hanácký salát
Zima, zima všude a dobrou zeleninu, aby člověk pohledat. Co se ale podívat na zoubek klasice, kterou jednoduše výborný hanácký salát je. Přijde mi, že jde o takového otloukánka, protože přeci zelí… Ehm. Ale!
Božská gratinovaná kapusta se smetanou
Ve dnech podzimních a zimních je vždycky poměrně složité se dobře nakrmit něčeho zeleninového, co není dovezené až z druhého konce planety. Dostupná je například kapusta, ale co s ní?
Křehká vepřová pečeně v mrkvi a bramborách
Mám moc ráda vaření ve stylu eintopf, jeden hrnec nebo prostě hoďte to všechno dohromady, ponechte osudu a něco skvělého vznikne. Křehká vepřová pečeně v mrkvi a bramborách toto splňuje na 100%. Odpichuji se od naprosto dokonalého receptu na trhané vepřové a ladím ho na vyšší obrátky. 😉
Kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce
Šťavnaté kuřecí prso v omáčce, ze které se vám zatočí hlava, přesně taková jsou kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce.
Lahodné guacamole
Lahodné guacamole neboli lahůdka pro všechny milovníky avokáda. Je to pomazánka, omáčka, příloha, nebo o co vlastně jde? Na to vám tu neodpovím. Protože ať tak či onak, guacamole je bomba!
Skvělé a jednoduché lečo
Všimli jste si, že ta nejchutnější jídla se obvykle skládají jen z pár základních surovin? Lečo je přesně ten případ.
Luxusní semifreddo s čokoládou a jahodovým pyré
Pro všechny milovníky zmrzliny a sladkého studeného mlsání tu mám opravdovou delikatesu – semifreddo s čokoládou a jahodovým pyré. Něco tak vláčného a dobrého už jste zaručeně dlouho neměli.
Pomazánka z pečených červených paprik
Pomazánka z červených paprik se stane naprostou láskou každého, kdo je milovníkem této zeleniny. Její výtečná sladko-papriková chuť s jemným čerstvým sýrem a bylinkami vám pěkně načechrá pírka.
Hovězí vývar – klasika, která nikdy nezklame
Není nad klasiku. Není nad dobrý vývar. Takže co jsem proboha tolik let dělala, že tu ještě není recept na klasický hovězí vývar? Někdy jsou ty největší klasiky a lahůdky takoví otloukánci bez dostatku pozornosti. Jdu to hned napravit. 🙂
Sekaná se zeleninou
Jasně, můžeme si udělat klasickou sekanou, ale proč to nezkusit tentokrát jinak? Mám tu pro vás bezvadnou sekanou z masa a zeleniny, která je tak šťavnatá, že… Mňam.
Jednoduchá rajčatová polévka
Ať už je sezona skvělých šťavnatých rajčat nebo vládne krutá zima a vy se doma zásobíte maximálně tak rajčatovým pyré, připravit si doma dokonale jednoduchou rajčatovou polévku není žádný problém.
Skvělý salát se zeleným chřestem
Sezona chřestu nebývá nikterak dlouhá, takže pojďme využít jarní příležitosti, kdy se tato zelená libůstka objevuje v Čechách a připravme si skvělý svěží chřestový salát.
Domácí pribináček z tvarohu a smetany
Pribináček patří k základní mlsací dobrůtce pro většinu z nás, co jsme někdy byli děti. Vyrobit si ho doma není vůbec nic složitého a hlavně ta chuť, lidi! Ta chuť!.
Jednoduchá pomazánka z červené řepy
Růžové pohlazení po dušičce, přesně to je jednoduchá pomazánka z červené řepy. Mně na talíři vždycky udělá radost. Už jen tou barvou a chutí a taky tím, jak je to jednoduché si myslím, že pomazánkové recepty by se měly na našich stolech objevovat častěji.
Mrkvová polévka
Mrkvová polévka nemusí na první pohled působit zrovna atraktivním dojmem, ale dají se s ní dělat doslova psí kusy. Často ji opomíjím, ale když už se dostane na talíř, vždycky je to naprostá lahoda a potěšení.
Salát z červené řepy s mozzarellou a polníčkem
S řepou se to u mě má tak, že ji mám naprosto bezmezně ráda. Je jedno, jestli je pečená, nakládaná, vařená nebo čerstvě nastrouhaná….je to prostě velká růžová láska.