Také milujete dobroty z jednoho hrnce či pekáčku? Vepřové kotlety na smetaně s houbami a bramborem jsou takovou podzimní srdcovkou, která vás bude bavit.
Langoše, jak je neznáte
Také máte rádi pěkně křupavé křehké langoše? A s čím nejraději? O tom by se mohly vést dalekosáhlé diskuze a já vás nyní doufám velmi mile překvapím mou naprosto dokonalou kombinací, kterou asi neznáte. 🙂
Výborná klasická cibulačka
Spousta, spousta sladké cibule, jemný sýr a křupavá bagetka – přesně o tom je tato jednoduchá cibulačka. Cibulačka je přesně ten druh pokrmu, u kterého potřebujete jen opravdu pár ingrediencí, ze kterých ale vykouzlíte něco neskonale lahodného. Hledáte-li podobnost s francouzskou cibulačkou, hledáte správně. Je totiž vynikající!
Svíčková na smetaně
Jestliže je něco naší národní pýchou, je jí určitě svíčková na smetaně. Dokonalá heboučká omáčka s měkkým kouskem masa a k tomu knedlíček je prostě něco, co se jen těžko dá nahradit.
Krůtí stehna na grilu
Jen co se trošku vyčasí, otřepeme staré grilovací náčiní, vypucujeme gril a jde se do akce. Pokud si i vy chcete připravit skvělé krůtí maso, vřele doporučuji krůtí stehna na grilu.
Kynuté lívance s bylinkovým tvarohem
Kynuté lívance ve sladkém provedení známe všichni. Jejich nadýchanost ve spojení s dobrým mazadlem je k nezaplacení. Co kdybychom si je ale tentokrát připravili na slano?!I tak jsou totiž naprosto fantastické.
Krůtí prsa na bylinkách
Lahodná krůtí prsa na bylinkách jsou dokonalou lehkou dobrůtkou, kterou si velmi jednoduše připravíte během pár chvilek.
Žampionová bruschetta
Bruschetta je naprosto dokonalým jednoduchým jídlem, kde díky pár dobrým surovinám vznikne chuťové nebíčko doslova za pár kaček. Rajčatovou bruschettu asi každý známe, ale co taková žampionová bruschetta? Dali byste si?
Pastýřský koláč neboli shepherd’s pie
Pastýřský koláč nebo také shepherd’s pie či cottage pie je záležitostí, kterou chce mít doma každý. Hlavně pak vícečlenné domácnosti ocení možnost udělat této dobroty obrovský pekáč a krmit se s ní opakovaně. Svou si v něm najdou i ti nejmenší piskoři, kteříl eccos odmítají. Proč? Čtěte dál.
Salát z červené řepy s mozzarellou a polníčkem
S řepou se to u mě má tak, že ji mám naprosto bezmezně ráda. Je jedno, jestli je pečená, nakládaná, vařená nebo čerstvě nastrouhaná….je to prostě velká růžová láska.
Lahodní slaní šneci
Vždycky jsem se lačně vrhala po slaných šnecích, které jiní kuchtové nosili na různé akce a říkala jsem si, že je také jednou musím udělat. Nazrál čas a recept je tu. Počítejte s tím, že je jedno, jestli uděláte jeden, dva nebo tři plechy. Nebude jich nikdy dost a vždycky se sní ještě rychleji, než předpokládáte.
Kuřecí křidélka na pivě
Nic si tady nenalhávejme. Jde o odřezané „ruce“ malých antibiotiky prosáklých ptáčků, ale jsou taaak dobré. Kuřecí křídla na pivě jsou jsou velmi jednoduchá na přípravu a chutnat vám budou, jak kdybyste nic lepšího nikdy nejedli (dost pravděpodobně).
Plněná kuřecí stehýnka
Tohle je opět taková ta “měla jsem zbytky v lednici a nevěděla jsem co s tím” varianta na kuře. Berte to jako inspiraci, kam by se mohlo vaše vyplňování kuřecích stehen nebo prsou plnit, ale nebraňte se své vlastní fantazii, protože z toho jsou pak výsledky většinou ještě zajímavější.
Bylinkové kuře
Potřebujete připravit něco rychlého, co nasytí a zároveň zbude něco třeba i na později. Bylinkové kuře je v tomto případě značka ideál. Krom toho se o něj v troubě nemusíte téměř starat. 🙂
Masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce
Půjdeme na to opět velmi jednoduše, prostě a bezbolestně…protože tak to většinou bývá nejlepší a výsledky potěší. 🙂 Masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce jsem před časem zahlédla na internetu a říkala jsem si, že je na čase je oprášit a připravit. Každý má přeci rád takové to překvapení, když si rozkrojí malý masový knedlíček a najednou se v něm objeví pomalu tekoucí vynikající sýr.
Králík na víně s tymiánem
Králík je takové milé domácí zvířátko, které je v některých domácnostech považováno za váženého člena rodiny, jinde je naopak stahováno z kůže a na jídelníčku se vyskytuje nevítaně často. U mě samotné byl králík dlouhou dobu velkou neznámou a o kulinářské přípravě tohoto svalnatého tvora jsem vlastně vůbec nepřemýšlela.