Počasí, že by se z toho jeden okotil…to mě nikdy moc nemotivuje k tomu, abych u plotny stála delší dobu a snažila se ukutit něco, co zabere hodně času, nebo moc přemýšlení. Kuře s bylinkami je podle mě ideální krmě  na přípravu, protože to máte připravené za chvilku a nemusíte se o to vlastně skoro vůbec starat. Krom toho čerstvé bylinky můžete použít naprosto podle vaší libosti a vlastně není moc šance, že byste se sekli.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Bylinkové kuře

Ingredience na bylinkové kuře

Množství: 4 porce

1 kuře
2 hrudky másla
2 špetky soli
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 stroužek kvalitního česneku


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Celkový čas: 65 minut

Příprava je jednoduchá jako facka.

Nejprve kuřátko vězměte za packy a opláchněte ho ve vodě. Utřete ho do sucha v kuchyňských papírových útěrkách (smrkací jsou k prdu, protože se hned rozmočí a přilepí na vlhkou oběť – kuře i vaše ruce).

Vezměte bylinky – v mém případě jsem se opravdu moc nenadřela a vybrala jsem si čersvý tymián, rozmarýn a stroužek poctivého českého česneku (takže tak 4 čínské) a lžíci másla.  Vše jsem si rozmixovala ještě s větši špetkou soli a vetřela jsem to pěkně dovnitř kuřete a pod kůži.

Dejte na pekáček a ještě přidejte menší hrudku másla.

Kuřátko si pak upečte v troubě na 200 °C zakryté přibližně na 30 minut. Poté kuře podlejte výpekem a pečte až dozlatova (cca dalších 20 minut). Ideální je zapnout funkci gril, ale přežijete to i bez ní.

Když už je kuře podle vašich představ, nechte ho mimo troubu aspoň 5 minut vydechnout, ať se v něm pěkně povolí šťávy. Servírujte s bramborem, chlebem nebo třeba s celerovým pyré.

Dobrou chuť

Paní Čubová