Saláty v zimě… to je poměrně náročná sportovní disciplína. Čerstvé zeleniny po málu, ale my ji přeci k životu potřebujeme? Proto je tu salát z růžičkové kapusty a jablek, která je naprosto báječný a připravíte si ho i v chladných dnech.
Záhorácký závitek
Zelí je moje oblíbená zimní zelenina, se kterou je vždycky radost něco tvořit. Záhorácký závitek je dokonalou kombinací právě zmíněného zelí a masa, které když vše zapečete, vznikne naprosté labůžo.
Domácí kimchi
Domácí kimchi je naprostým miláčkem nejen do chladných dní. Tato kvašená směs zeleniny je plná vitaminů, enzymů a přirozených probiotik a krom toho je tak lahodná, že ji budete milovat a možná stejně jako já jíst po kilech.
Jemné cibulovo–jablečné čatní
Hledáte lahodnou specialitku, kterou si vyšperkujete maso nebo třeba tortillu či obložený chléb? Cibulovo–jablečné čatní je sázkou na jistotu.
Rychlá omeleta z kysaného zelí
Rychlá omeleta z kysaného zelí se slaninkou je je vlastně takovou sestřenicí zelňáků a je stejně dokonalá.
Květákový steak pečený v jednoduché marinádě
Není nic lepšího než dobře připravený steak. Co si budem. A co takový bezmasý, květákový steak pečený v jednoduché marinádě? Znáte?
Osvěžující polévka okroška
Co říkáte na studené polévky? Zařazujete je do svého jídelníčku, nebo je to pro vás podivnost? Pokud je milujete, nebo jste na pochybách a chcete jednu báječnou ochutnat, jste tu správně. Osvěžující polévka okroška je totiž báječná.
Opravdová lahůdka pro gurmány – avokádová zmrzlina
Je tomu už tak dávno pradávno, kdy jsem zavítala do jedné nejmenované cukrárny a do oka mě tam praštila avokádová zmrzlina.
Křupavé zeleninové hranolky z trouby
Není asi nic snadnějšího a zároveň rychlejšího, než jsou křupavé zeleninové hranolky z trouby. Jestliže se totiž občas taky orosíte při myšlence, co rychle připravit a pochutnat si, je toto jasná volba.
Křehká a šťavnatá špenátovo-cuketová fritatta se slaninou
Špenátovo-cuketová fritatta je báječná rychlá večeře nebo třeba i lehký oběd, který vás chuťově naprosto dostane.
Jemný hráškový krém
Je jen málo věcí, které předčí dobrý jemný hráškový krém připravený z čerstvého nebo kvalitního zamraženého hrášku. Krutony nebo troška slaniny (nebo obé) k tomu a je to ráj.
Zeleninové krupoto s bílým vínem a žampiony
Rizota jsou vlastně takovou klasikou, se kterou se dají dělat doslova psí kusy. Což takhle si ale připravit krupoto?Já osobně kroupy naprosto miluji a „rizoto“ z nich je vynikající.
Zimní salát s pečenými batáty, cizrnou a čočkou
Zimní salát s pečenými batáty, cizrnou a čočkou je ztělesněným důkazem toho, že i když mrzne, až praští, můžeme vytvořit něco zeleninového a naprosto báječného.
Pomalu pečené ossobuco
Pomalu pečené ossobuco je naprostou lahůdkou, kterou bychom si měli jednou za čas dopřát opravdu všichni.
Šafránové rizoto s hráškem
Chcete si trošku oprášit svět rizot a pochutnat si na něčem vesele barevném a dobrém? Šafránové rizoto s hráškem je tedy jasnou volbou!
Kuře po indicku s kuskusem
Kuře po indicku s kuskusem patří možná překvapivě mezi super jednoduchá a také vynikající jídla. Lehce exotická chuť vás bude zaručeně bavit.
Salát z řapíkatého celeru
Salát z řapíkatého celeru s jablky, ořechy a cibulkou se u vás zabydlí takovou rychlostí, že nebudete vědět jak. Je výborný, jednoduchý a skvěle si ho připravíte po celý rok, nejen ve dnech zeleninové hojnosti.
Kapustové rolky plněné hovězím masem
Kapustové rolky plněné hovězím masem se řadí k mým miláčkům. Ostatně jako celá řada dalších jídel, které jsou s kapustou spojené.
Kuřecí paličky v cibuli
Kuřecí paličky v cibuli se řadí mezi jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Jde o naprosto základní recept, ke kterému potřebujete minimum ingrediencí, co ale dokážou hotový kuřecí zázrak.
Nakládaný romadur v pivním nálevu
Milujete naložené sýry všeho druhu? A což takový romadur? Nevoní zrovna po fialkách, ale jeho chuť je tak báječná! Pojďme si připravit nakládaný romadur v pivním nálevu. Kombinace pro odvážné, ale kdo se bojí, tak zjistí, že je to skutečné terno. 🙂