Hledáte jednoduchou a hlavně ne úplně tradiční přílohu k masu nebo třeba k salátu? Nekynuté bulky s medvědím česnekem jsou naprosto báječné a připravené za pár minut. A co je nejlepší? Nepotřebují kynutí!
Nezapomenutelná křenová polévka
Jestli hledáte polévku, která vás nejen zahřeje, ale i příjemně nakopne, křenová polévka je ta pravá volba! Má jemnou, krémovou konzistenci, ale díky křenu v sobě ukrývá lehce pikantní šmrnc, který povzbudí chuťové pohárky a dodá energii.
Jablka v županu – lívancová varianta
Také máte se zimním obdobím spojená hlavně jablíčka, skořici, příjemná teplá jídla? Jablka v županu v lívancové variantě jsou pro mě jedním z těch jídel, které se hodí jak zadek na hrnec.
Kyjevské kuře
Milujete řízky všeho druhu? Já tedy rozhodně ano. Když jsem tedy jednoho dne narazila na recept na kyjevské kuře, nebylo příliš moc co řešit. Musím říct, že chuť předčila naproto všechna moje očekávání. To je taková lahůdka!
Recept na domácí bramborové noky
Také milujete noky [ňoky] neboli gnocchi? Nebo jim snad nedejbože říkáte noči, chňochy nebo gnoči? A připravujete si je doma? Nebojte, nejde o nic složitého a hlavně domácímu noku se nic nevyrovná.
Domácí trdelník
Trdelník – můžete ho milovat, nebo ho nenávidět. Nic už asi nezměníme na tom, že se nám pěkně zabydlel v českých končinách a dosahuje enormního úspěchu… a taky nehorázných cen.
Sladký a voňavý dýňový chlebíček
Přemýšlíte, jak co nejlépe naložit s dýní? Sladký a voňavý dýňový chlebíček, který krásně voní perníkovým kořením, je skvělou sladkou tečkou za hlavním jídlem, nebo báječnou svačinkou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné je báječnou bezmasou alternativou, pokud zrovna nemáte po ruce skutečné dršťky. Její příprava je hračka.
Skoleboller – norské sladké školní houstičky
Skoleboller neboli norské sladké školní houstičky jsou pro mě vlastně takovou srdcovkou. V Norsku, kde jsme trávili spoustu času, je najdete v každém obchodě nebo kavárně.
Okamžitě měkké perníčky
Velikonoce a Vánoce jsou časem perníčků. Také vždy řešíte, aby byly perníčky krásně měkké a daly se ideálně jíst okamžitě? Mám tu pro vás recept!
Křupavý telecí řízek
Kdo by nemiloval řízky? Znáte někoho takového? My si dnes spolu připravíme legendární křupavý telecí řízek. Nic se ale nebojte, protože pravidla pro jeho přípravu využijete na jakýkoli jiný.
Langoše, jak je neznáte
Také máte rádi pěkně křupavé křehké langoše? A s čím nejraději? O tom by se mohly vést dalekosáhlé diskuze a já vás nyní doufám velmi mile překvapím mou naprosto dokonalou kombinací, kterou asi neznáte. 🙂
Vláčné masopustní koblihy
Koblihy, koblížky… ach to je nádhera. Hlavně když jsou krásně měkké, vláčné a plné skvělé dobré náplně. Přesně takové si spolu připravíme.
Báječná sytá hrstková polévka
V lednici vymeteno, není moc po čem sáhnout? Přesně z tohoto důvoduv vznikla hrstková polévka. Vezmete totiž hrstku toho, tamtoho a najednou je dobrá polévka na světě.
Jemná koprová omáčka s vejcem
Jak jste na tom s koprem? Milujete, nenávidíte? Jemná koprová omáčka s vejcem je ukázkou toho, jak dokáže být kopr v jídle naprosto bezvadný a dokonalý. Tuto jemnou koprovku si zamilujete.
Rychlý slaninovo–cibulový koláč
Potřebujete připravit super rychlé pohoštění? Tento slaninovo–cibulový koláč na motivy klasického francouzského alsaského cibulového koláče je skvělou volbou.
Domácí šťavnatá vánočka
Taková domácí šťavnatá vánočka je skutečným dárečkem, který si můžeme pro sebe nebo naše blízké připravit. Jen si představte tu vůni, křehkost a chuť. 🙂
Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem
Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem je dokonalou podzimní záležitostí, která v sobě kombinuje jemnost piškotové rolády, příjemnou drsnost povidel a tvarohovo–mascarponový krém. Je něco lepšího?
Quiche s pórkem a slaninou – slaná lahůdka pro každou příležitost
Neuvěřitelně vděčným pokrmem jsou bezesporu slané koláče. A takový quiche s pórkem a slaninou patří mezi mé nejoblíbenější a věřím, že i vám zachutná.
Vepřový flamendr – vynikající super rychlý oběd
Vynikající super rychlý vepřový flamendr, se bezvadně hodí na oběd, kdy už vám hladové krky dýchají na záda a vy potřebujete něco okamžitě uvařit.