Spaghetti carbonara jsou naprostou klasikou a u nás doma se řadí mezi naprosté jistoty, co se oblíbenosti jídel týká. Jejich jemnost a krémovost je vyhlášená. Čím je pak vyjímečná květáková carbonara?
Rakousko – tradiční tyrolský gröstl
Ochutnat chutě světa, to nás vždycky bavilo. Nejlépe, pokud to bylo v nějaké lokální špeluňce, kde jedli především místní. A tak pro vás mám připravený tradiční tyrolský gröstl – rakouskou dobrotu ze zbytků, kterou si můžete dát v nejposlednější hospodě, ale také jako luxusní jídlo.
Zapečený plněný wrap s kuřecím masem a vejci
Připravíme si společně super jednoduchou a rychlou večeři nebo lehký oběd – wrap s kuřecím masem a vejci. A možná překvapivě zakomponujeme výbornou směs kyselých okurek a cibule.
Bezvadná rychlá snídaně – turecká vejce
Co nejčastěji snídáte? Abych se přiznala, jsem vždycky ráno v takovém otupělém stavu, že jsem ráda, že jsem ráda. Mnohdy tak nejsem příliš kreativní. A přitom často stačí k báječné snídani tak málo. Příkladem jsou tato bezvadná turecká vejce neboli Çılbır [chil-bir].
Trhanec – dezert jak z obláčku
Trhanec dokáže být naprosto strhujícím gastronomických zážitkem. Lehce zkaramelizovaný, nadýchaný a křehký vám dokáže zlepšit start každého dne. Nebo si jej dopřejte třeba jako příjemný dezert po obědě.
Vláčné velikonoční jidáše
Velikonoce nejsou jen o beráncích, mazancích nebo velikonočních nádivkách, ale na Zelený čtvrtek si své místo zaslouží i krásně zatočené jidáše.
Jarní kuře s nádivkou z bylinek
Jarní kuře s nádivkou z bylinek je takové to jídlo, které voní po domově, po probouzející se zahradě a po dětství, kdy se všechno zdálo pomalejší a laskavější. Je to recept, který v sobě nese chuť svěžích bylinek, poctivého kuřecího masa a pečené křupavé kůrčičky – té, která naláká ke stolu i ty největší odpůrce „obyčejného“ kuřete.
Nekynuté bulky s medvědím česnekem
Hledáte jednoduchou a hlavně ne úplně tradiční přílohu k masu nebo třeba k salátu? Nekynuté bulky s medvědím česnekem jsou naprosto báječné a připravené za pár minut. A co je nejlepší? Nepotřebují kynutí!
Jablka v županu – lívancová varianta
Také máte se zimním obdobím spojená hlavně jablíčka, skořici, příjemná teplá jídla? Jablka v županu v lívancové variantě jsou pro mě jedním z těch jídel, které se hodí jak zadek na hrnec.
Kyjevské kuře
Milujete řízky všeho druhu? Já tedy rozhodně ano. Když jsem tedy jednoho dne narazila na recept na kyjevské kuře, nebylo příliš moc co řešit. Musím říct, že chuť předčila naproto všechna moje očekávání. To je taková lahůdka!
Recept na domácí bramborové noky
Také milujete noky [ňoky] neboli gnocchi? Nebo jim snad nedejbože říkáte noči, chňochy nebo gnoči? A připravujete si je doma? Nebojte, nejde o nic složitého a hlavně domácímu noku se nic nevyrovná.
Domácí trdelník
Trdelník – můžete ho milovat, nebo ho nenávidět. Nic už asi nezměníme na tom, že se nám pěkně zabydlel v českých končinách a dosahuje enormního úspěchu… a taky nehorázných cen.
Sladký a voňavý dýňový chlebíček
Přemýšlíte, jak co nejlépe naložit s dýní? Sladký a voňavý dýňový chlebíček, který krásně voní perníkovým kořením, je skvělou sladkou tečkou za hlavním jídlem, nebo báječnou svačinkou.
Šťavnatá cuketová bábovka s pistáciemi
Bábovek není nikdy dost. Cuketová bábovka je skvělým řešením, jak se zbavit nějakých těch zbytků cuket a zároveň nasytit hladové krky bažící po sladkém.
Skoleboller – norské sladké školní houstičky
Skoleboller neboli norské sladké školní houstičky jsou pro mě vlastně takovou srdcovkou. V Norsku, kde jsme trávili spoustu času, je najdete v každém obchodě nebo kavárně.
Plněná omeleta se šunkou, sýrem a špenátem
Je to rychlé a jasné jako facka – tato plněná omeleta se šunkou, sýrem a špenátem je totální šťavnatá lahůdka, kterou si připravíte za pár minut.
Kynuté ovocné knedlíky s borůvkami
Pro spoustu lidí jsou kynuté ovocné knedlíky symbolem letní pohody a prázdnin. I já to tak mám. Ale možná ještě větší radost z nich mám, když je objevím v mrazáku v zimních dnech. Léto je pak najednou zpět v plné síle a to i když za oknem sněží.
Vynikající žemlovka z vánočky
Žemlovka je přesně ten druh jídla, který buď milujete, nebo jej nemůžete vystát. Pokud o ní máte své pochybnosti, pojďte vyzkoušet tento lahodný recept, který z vás udělá její fanoušky.
Kynutý koláč s rebarborou a jahodami
Kynutý koláč s rebarborou a jahodami a je naší srdcovkou. Vždycky nám připomene babi Blážu, která zahlásila: „Jdu hodit na plech,“ a my s jistotou věděli, že bude tato lahůdka.
Vejce benedikt s holandskou omáčkou
Dlouhou dobu jsem této lahůdce odolávala a ochudila se tak o naprostou chuťovou lahůdku. Vejce benedikt s jemnou holandskou omáčkou je totiž totální skvost!