Dlouhou dobu jsem této lahůdce odolávala a ochudila se tak o naprostou chuťovou lahůdku. Vejce benedikt s jemnou holandskou omáčkou je totiž totální skvost!
Kuřecí prsa s chřestem a sušenými rajčaty
Kuřecí prsa s chřestem a sušenými rajčaty jsou vynikající dobrotou, kterou velmi rychle připravíte a necháte na pár minut zapéct do trouby. Výsledek je chřestberoucí!
Rizoto s medvědím česnekem a chřestem
Je jaro a k němu bezesporu patří i medvědí česnek a také chřest! My si z nich připravíme naprosto jednoduché a lahodné rizoto s medvědím česnekem a chřestem. Pohladí vás po dušičce.
Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší
Milujete lososa? Já tedy rozhodně. Což si jej tentokrát připravit s vynikající kombinací hrášku a špenátu? Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší je láskou na první ochutnání.
Okamžitě měkké perníčky
Velikonoce a Vánoce jsou časem perníčků. Také vždy řešíte, aby byly perníčky krásně měkké a daly se ideálně jíst okamžitě? Mám tu pro vás recept!
Červené kari se zeleninou a kuřecím masem
Ve stravování jsem po pravdě velmi tradiční a spíše těžím z lokálních surovin. Jenže občas je potřeba si dát do sosáčku a ochutnat trošku jiné chutě. Mou velkou láskou je červené kari se zeleninou a kuřecím masem a jsem si jistá, že si jej zamilujete i vy. 🙂
Křupavý telecí řízek
Kdo by nemiloval řízky? Znáte někoho takového? My si dnes spolu připravíme legendární křupavý telecí řízek. Nic se ale nebojte, protože pravidla pro jeho přípravu využijete na jakýkoli jiný.
Polévka z pečeného květáku s kari
Polévka z pečeného květáku s kari vás pohladí po dušičce nejen v chladných dnech, ale vlastně kdykoli, když na vás přijde chuť na jemnou krémovou polévku.
Langoše, jak je neznáte
Také máte rádi pěkně křupavé křehké langoše? A s čím nejraději? O tom by se mohly vést dalekosáhlé diskuze a já vás nyní doufám velmi mile překvapím mou naprosto dokonalou kombinací, kterou asi neznáte. 🙂
Valašský kontrabáš
Když už nevíte co by a máte chuť na něco příjemného, lahodného a z jednoho pekáčku, je valašský kontrabáš skvělou volbou.
Báječná sytá hrstková polévka
V lednici vymeteno, není moc po čem sáhnout? Přesně z tohoto důvoduv vznikla hrstková polévka. Vezmete totiž hrstku toho, tamtoho a najednou je dobrá polévka na světě.
Salát z růžičkové kapusty a jablek
Saláty v zimě… to je poměrně náročná sportovní disciplína. Čerstvé zeleniny po málu, ale my ji přeci k životu potřebujeme? Proto je tu salát z růžičkové kapusty a jablek, která je naprosto báječný a připravíte si ho i v chladných dnech.
Halušky se zelím a slaninou
Jste tým halušky se zelím a slaninou nebo s bryndzou? Pro mě, jakožto poloviční Slovenku, jsou srdcovou obě varianty a já vám teď ukážu, jak si takové jemné skvělé bramborové halušky se zelím a slaninou připravíte.
Jemná koprová omáčka s vejcem
Jak jste na tom s koprem? Milujete, nenávidíte? Jemná koprová omáčka s vejcem ukázkou toho, jak dokáže být kopr v jídle naprosto bezvadný a dokonalý. Tuto jemnou koprovku si zamilujete.
Rychlý slaninovo–cibulový koláč
Potřebujete připravit super rychlé pohoštění? Tento slaninovo–cibulový koláč na motivy klasického francouzského alsaského cibulového koláče je skvělou volbou.
Jemná jáhlová kaše s ovocem
Potřebujete se ráno dobře nakrmit a nastartovat tak příjemně den? Tato jemná jáhlová kaše s ovocem je skvělou volbou, která vás příjemně zasytí a vaše tělo vám za ni poděkuje.
Domácí kimchi
Domácí kimchi je naprostým miláčkem nejen do chladných dní. Tato kvašená směs zeleniny je plná vitaminů, enzymů a přirozených probiotik a krom toho je tak lahodná, že ji budete milovat a možná stejně jako já jíst po kilech.
Domácí šťavnatá vánočka
Taková domácí šťavnatá vánočka je skutečným dárečkem, který si můžeme pro sebe nebo naše blízké připravit. Jen si představte tu vůni, křehkost a chuť.:)
Jemné cibulovo–jablečné čatní
Hledáte lahodnou specialitku, kterou si vyšperkujete maso nebo třeba tortillu či obložený chléb? Cibulovo–jablečné čatní je sázkou na jistotu.
Čočková polévka s kysaným zelím
Čočková polévka s kysaným zelím je doslova jídelním punkem. Snoubí v sobě možná na první pohled neskloubitelné ingredience v polévku, která je úplně boží.