Přijde mi, že špenátové lasagně jsou trošku opomíjenou sestrou lasagní klasických. Je to ale velká škoda, protože chuťově jsou naprosto báječné.
Slovenská kapustnica
Slovenská kapustnica patří k jedné z mých nejoblíbenějších polévek, které jsou tak syté, že vám stačí jeden plný talíř, a máte o oběd nebo hodně bohatou večeři vystaráno.
Klasický hovězí guláš z kližky
Hovězí guláš z kližky je klasika klasik, kterou většinu populace vůbec neurazíte, spíše naopak – nadchnete. Pravdou je, že maso – kližka je poměrně specifické a někomu nemusí být úplně po chuti, ale zase jiný druh masa vám neudělá tak báječnou omáčku.
Tradiční hovězí stroganov
Máte rádi dobré maso, dobrou omáčku a ještě k tomu rychle připravené jídlo? Tradiční hovězí stroganov budete zaručeně milovat.
Křupavé tortilly s poctivým masovým zásypem
Křupavé tortilly s poctivým zásypem by mohly svádět k představě, že se z toho člověk moc nenají a jde spíš o takové nenáročné zobání. Opak je dle mého osobního mínění pravdou. JE to velké, až mohutné jídlo a strávníky to spolehlivě zasytí až břicho vyvalí.
Chilli con carne
Vůně chilli con carne je tak neuvěřitelně svádivá a úžasná, že jen málokdo odolá byť jen si třeba uzobnout nebo si hrábnout lžící. Chilli con carne jsem docela dlouho neměla, a tak mě jednoho dne doslova práskl do nosu oběd mé kolegyně, která si přinesla něco tak povědomě voňavého, co ve mně okamžitě spustilo Pavlovův slinící reflex a já věděla, že není čas otálet a chilli si také připravit. Podle ingrediencí to vypadá na docela složitou záležitost, ale toho se neděste. Všechno se jen smíchá dohromady.
Jelení guláš
V pohádce o Smolíčkovi Pacholíčkovi narážíme na ne úplně reálný příběh, který popisuje malého chlapečka vychovávaného hodným panem Jelenem. Jezinky Bezinky si z nějakého důvodu brousí zuby ne na statečného a morálně nepokřiveného Jelena, ale na Smolíčka. Což je právě to, co nechápu. Dobré jelení maso, kvalitně připravené je totiž naprosto vynikající.