Křupavé tortilly s poctivým zásypem by mohly svádět k představě, že se z toho člověk moc nenají a jde spíš o takové nenáročné zobání. Opak je dle mého osobního mínění pravdou. JE to velké, až mohutné jídlo a strávníky to spolehlivě zasytí až břicho vyvalí.

Ono totiž pokud spojíte v jednom jídle skvělé mleté maso v omáčce s bohatým sýrem a kysanou smetanou, už pak moc nesejde na tom, že jsou tam „jen tortilly“ 🙂

Hlavní fotka k receptu Křupavé tortilly s poctivým masovým zásypem

Ingredience


Pytel tortilla chipsů – ideálně bez příchuti
Co největší balení kysané smetany
200 g chedaru k nastrouhání, ale ještě víc je líp
Zelená cibulka na dozdobení
Pálivé papričky – čerstvé – pro otrlé

Na masovou směs

500g mletého hovězího masa
Konzervu černých fazolí
Lžíce červené papriky
½ cibule
2 stroužky česneku
1 menší rajčatový protlak
100ml vody na podlití
1 lžíce olivového oleje

Množství: 4 pěkně poctivé porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 60 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Příprava je podle mě krapet zdlouhavá, ale milé na tom je, že pokud se vám povede uchránit trochu přebytečné omáčky na další den, tak máte ještě další jídlo – tedy pokud všechno nesníte sami nebo s partou lidí.

Neprve si připravíme masovou směs. Ve velké pánvi si osmažíme na olivovém oleji cibuli a česnek. Ve chvíli, kdy už je cibule změklá a lehce začíná zlátnout, přihodíme mleté maso, které pěkně pravidelně prošťoucháváme vařečkou, aby se rozpadlo na malé kousky. Pošťuchování masa vám zabere tak 5-10 minut – finální stav by měl být takový, že je maso prošťouchané na malé kousky, které jsou do šeda (což zní hrozně, ale je to tak) osmažené. Pak maso osolíme lžičkou soli, přidáme červenou papriku, rajský protlak a vodu a vše necháme vařit do změknutí a vyvaření vody. Na posledních 5 minut přidejte černé fazole (vodu z nich vylejte) – pokud vám na fotkách přijdou fazole jako bílé, pak je to tak. Holt černé zrovna nebyly…i mistr tesař…víte jak.

Pokud chcete, můžete opepřit, ale lepší a krutější varianta je pak maso podávat s čerstvími chilli papričkami. Pokud se řídíte heslem „host do domu, hůl na něj“, tak hostům neříkejte, že jde o pálivé papričky a oni už si příště dvakrát rozmyslí návštěvu. Jestliže ale zavítal někdo milý, upozorněte ho, že to bude sakra pálit a dost pravděpodobně mu povolí všechny otvory.

Teď ale zpět k receptu. Maso nám bublá (to bude trvat na mírném ohni tak 30-40 minut) a je na čase připravit další ozdoby k tortillám.

Nastrouhejte si chedar, nakrájejte zelenou cibulku a do misky dejte pěkně tučňoučkou kysanou smetanu. Pálivé papričky někde pěkně nainstalujte do misky, ať si hosté mohou brát.

Masová směs dobublala a je tedy čas servírovat 🙂

Do hlubokého talíře dejte menší hrst tortill, překrejte masovou směsí, dejte chedar a ještě jednou celé opakujte. Navrch dejte pěkně plnou lžíci kysané smetany a dozdobte zelenou cibulkou. Jezte rukama! A s kamarády! Je to super!

Dobrou chuť

Vaše Čubička