Pro spoustu lidí jsou kynuté ovocné knedlíky symbolem letní pohody a prázdnin. I já to tak mám. Ale možná ještě větší radost z nich mám, když je objevím v mrazáku v zimních dnech. Léto je pak najednou zpět v plné síle a to i když za oknem sněží.
Kynutý koláč s rebarborou a jahodami
Kynutý koláč s rebarborou a jahodami a je naší srdcovkou. Vždycky nám připomene babi Blážu, která zahlásila: „Jdu hodit na plech,“ a my s jistotou věděli, že bude tato lahůdka.
Halušky se zelím a slaninou
Jste tým halušky se zelím a slaninou nebo s bryndzou? Pro mě, jakožto poloviční Slovenku, jsou srdcovou obě varianty a já vám teď ukážu, jak si takové jemné skvělé bramborové halušky se zelím a slaninou připravíte.
Domácí šťavnatá vánočka
Taková domácí šťavnatá vánočka je skutečným dárečkem, který si můžeme pro sebe nebo naše blízké připravit. Jen si představte tu vůni, křehkost a chuť.:)
Kynuté lívance s bylinkovým tvarohem
Kynuté lívance ve sladkém provedení známe všichni. Jejich nadýchanost ve spojení s dobrým mazadlem je k nezaplacení. Co kdybychom si je ale tentokrát připravili na slano?!I tak jsou totiž naprosto fantastické.
Jablečná buchta s kakaem
Jablečná buchta s kakaem – je slaďoučká, šťavnatá a úplně nejlépe chutná, když ji připraví moje kamarádka Martina. 🙂 Přiznávám se bez mučení, že recept je převzatý a je naprosto dokonalý.
Dokonalé křupavé vafle
Vafle pro mě byly vždycky něčím speciálním, co jsem si dopřávala spíše svátečně a přenechávala jsem jejich přípravu ostatním – kompetentnějším. Jenže ona to vlastně není žádná věda a takové domácí dokonalé křupavé vafle jsou bezkonkurenční.
Bramborové lokše
Bramborové lokše, když se dobře připraví, jsou naprosto geniálně jednoduchou a lahodnou přílohou, ale třeba i výborným hlavním jídlem na sladko.
Cuketová buchta s čokoládovou polevou
Cuketová buchta s čokoládovou polevou ač často používána jako recept nouzový, když už nevíme, co s cuketami, je tak lahodnou sladkou záležitostí, že bychom ji měli do jídelníčku zařadit nejen v cuketové špičce.
Domácí nudle do polévky
Domácí nudle do polévky už dnes málokdo opravdu připravuje doma, což je velká škoda. Není se čeho bát a jejich příprava je velmi snadná a hlavně chuťově jsou nesrovnatelné s těmi kupovanými.
Palačinky se špenátem a ricottou
V jednoduchosti je krása a pokud jde o palačinky se špenátem a ricottou, ty jsou toho nejlepším příkladem.
Dokonalá třená mramorová bábovka
Bábovek jsem se vždycky bála. Mohla bych napsat, že tomu tak bylo už na pískovišti, ale není to tak. Z přípravy bábovky jsem měla vždycky strach, že se to prostě nepovede. A co taková třená mramorová bábovka? To už bylo něco.
Velikonoční beránek – nejlepší recept na světě
Velikonoční beránek je pro mě symbolem Velikonoc. Od moji maminky je samozřejmě ten nejlepší, nejvláčnější a člověk nemá pomalu ani srdce mu říznout do prdýlky, když ho vidí s mašlí kolem krku. Vždycky se ale osmělíme a už ani při odřezávání hlavičky mi není velká hanba.
Bublanina s třešněmi
Kdo už moje recepty čte nějakou dobu, tak jistě ví, že nejsem zrovna sladko pečící typ a z nějakého naprosto neopodstatněného důvodu mi pečení sladkostí připadá extrémně složité. Bublanina s třešněmi je naštěstí tak jednoduchá, že to prostě nelze zmastit.
Halušky s bryndzou a slaninou
Pokud se v Čechách vedou spory o to, které je naše národní jídlo, tak u našich slovenských bratří bych řekla, že můžeme hovořit jednoznačně o haluškách s bryndzou jakožto o národním klenotu. Jak jste na tom vy? Máte je rádi? Znáte místo, kde halušky s bryndzou umí připravit opravdu dobře, že se za ušima olizujete?
Pájiny blbouni – kynuté ovocné knedlíky
Máme tu ovocnou sezónu! Nemohla jsem se dočkat, konečně! Ovoce začíná mít svou pravou chuť a byl by hřích toho nevyužít.