Zeleninu mám tuze ráda a to v jakékoliv formě – syrové, vařené nebo pečené. Můj muž nicméně moje nadšení ze zeleného, křupavého, nemasového příliš nesdílí, takže už poměrně dlouhou dobu různými způsoby kamufluji zeleninu do všemožných kabátků a převleků.
Parmezánové rizoto
Na parmezánové rizoto je sice přeborník můj kamarád Štěpán, ale i já mám svou modifikaci a dokonce jej dělám (jako správné čuně) bez pravé italské rýže, což je tedy na facku, ale komu se to nelíbí… Vždycky se rizoto snědlo do posledního zrnka i přes tento drobný hendikep a nepřítomnost Carnoli nebo Arborio.
Plněný lilek nebo také baklažánek
Já sice holduji převážně masitým pokrmům, nicméně občas se stane, že maso dojde, nebo na něj prostě není chuť a takže se s velkou radostí (opravdu) dám do přípravy plněného lilku (tj. baklažánku).