Potřebujete připravit super rychlé pohoštění? Tento slaninovo–cibulový koláč na motivy klasického francouzského alsaského cibulového koláče je skvělou volbou.
14 tipů na silvestrovské pomazánky
Vánoční svátky a Silvestr samotný jsou hodně o jídle, co si budeme povídat. Řešíme, co uvařit, nebo nevařit a jak se nepřeplácat nebo zas naopak jak toho sníst co nejvíc, aby nám nebylo špatně a nepřibrali ani deko (hahaha) atd.
Jemná jáhlová kaše s ovocem
Potřebujete se ráno dobře nakrmit a nastartovat tak příjemně den? Tato jemná jáhlová kaše s ovocem je skvělou volbou, která vás příjemně zasytí a vaše tělo vám za ni poděkuje.
Domácí kimchi
Domácí kimchi je naprostým miláčkem nejen do chladných dní. Tato kvašená směs zeleniny je plná vitaminů, enzymů a přirozených probiotik a krom toho je tak lahodná, že ji budete milovat a možná stejně jako já jíst po kilech.
Domácí šťavnatá vánočka
Taková domácí šťavnatá vánočka je skutečným dárečkem, který si můžeme pro sebe nebo naše blízké připravit. Jen si představte tu vůni, křehkost a chuť.:)
Domácí pikant salát
Máte rádi pikant salát nebo také rumcajse, ďábelská nebo či jak je jinak nazýván? Je to taková moje guilty pleasure neboli prostě velmi nezdravé potěšení, ale kdo si občas nevyhodí z kopýtka? Je výborný.
Tortilla plněná masem, batáty a sýrem
Tortilla plněná masem, batáty a sýrem je jednoduchá jako facka a svou chutí vás úplně odzbrojí. 5 ingrediencí a výsledkem je neskutečná lahůdka, kterou bych upřímně vlastně ani nečekala.
Jemné cibulovo–jablečné čatní
Hledáte lahodnou specialitku, kterou si vyšperkujete maso nebo třeba tortillu či obložený chléb? Cibulovo–jablečné čatní je sázkou na jistotu.
Čočková polévka s kysaným zelím
Čočková polévka s kysaným zelím je doslova jídelním punkem. Snoubí v sobě možná na první pohled neskloubitelné ingredience v polévku, která je úplně boží.
Lahodný uzbecký plov
Chcete do svého zaběhlého jídelníčku přidat opravdovou dobrotu? Lahodný uzbecký plov je totiž skvělá volba.
Skvělý kotlíkový guláš plný chuti
Kotlíkový guláš je pro mě bez diskuze rodinnou záležitostí nejčastěji provozovanou mou slovenskou rodinou. Připravuje se ho většinou doslova kotel pro celou armádu. 🙂
Rychlá omeleta z kysaného zelí
Rychlá omeleta z kysaného zelí se slaninkou je je vlastně takovou sestřenicí zelňáků a je stejně dokonalá.
Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou
Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou jsou naprostou lahůdkou, po které se budete olizovat až za ušima.
Květákový steak pečený v jednoduché marinádě
Není nic lepšího než dobře připravený steak. Co si budem. A co takový bezmasý, květákový steak pečený v jednoduché marinádě? Znáte?
Česnekovo–jogurtový dip k dobrému masu
Není nic lepšího, než dobře připravený plátek masa. Ale víte co? Ještě lepší je k němu přidat česnekovo–jogurtový dip!
Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem
Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem je mou srdcovkou. Rozhodně nejde o obyčený salát, ale o naprostou lahůdku.
Ratatouille neboli skutečná zeleninová božská mana
Ratatouille je skutečná zeleninová božská mana. Samozřejmě, mohli bychom říct, že je to vlastně jen osmažená zelenina zapečená v omině, ale to bychom se setsakramentsky pletli.
Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem
Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem je dokonalou podzimní záležitostí, která v sobě kombinuje jemnost piškotové rolády, příjemnou drsnost povidel a tvarohovo–mascarponový krém. Je něco lepšího?
Tvarohová pomazánka s ředkvičkami a pažitkou
Tvarohová pomazánka s ředkvičkami a pažitkou je skvělou pomazánkovou klasikou do příjemných jarních nebo letních dnů, kdy si chcete dát něco lehkého a přitom se příjemně najíst.
Domácí jemná játrovo–masová paštika
Jestli je něco, co považuji za opravdovou lahůdku a doslova dar, je jím určitě domácí jemná játrovo–masová paštika.