Takovéhle věci se nedějí každý den. Podařilo se mi domluvit spolupráci se značkou Philips a pro mé čtenáře mám speciální kód, po jehož zadání v košíku získáte slevu 20%. A týká se to i již zlevněného zboží! Paráda, že? Ale je to jen krátkodobá akce, platí jen do 20. 10. a pak máte smolíčka.
Jednoduchý pita chléb
Super jednoduchý pita chléb zvládne hned napoprvé úplně každý a pokud jste se s ním ještě nesetkali, pozvěte ho do své kuchyně. Je to totiž moc fajnová příloha, kterou obměníte jídelní stereotyp (tedy pokud jako my jedete na vlně brambory, rýže, těstoviny pořád dokola).
Krémová květáková polévka
Krémová květáková polévka je téměř povinností ve dnech nejistého chladnějšího počasí. Její chuť je lahodná, krémová, ale díky lehounkému dotyku muškátového oříšku zároveň ne nudná. A hlavně zahřeje!
Nejlepší domácí sekaná
Často si lámu hlavu nad tím, jak začít úvod nějakého receptu. Mělo by to být nějak lákavé, třeba i vtipné a nalákat vás si zrovna tuhle dobrotu uvařit. A pak mě napadlo, že některé věci jsou vlastně tak jednoduché, prosté, dobré a milé, že nepotřebují zas tak moc slov. Domácí sekaná je ten příklad.
Výborné řecké tzatziki anebo luxusní okurka v jogurtu
Co takhle pravé řecké tzatziki – neboli vlastně takový dobrý okurkový salát? Jestliže jste stejně jako já milovníci okurek a nedělá vám problém na posezení zbaštit celou mísu okurkového salátu, pak jsou pro vás tzatziky nutnost.
Kulajda s houbami a koprem
Nedokážu pochopit, proč mi kulajda s houbami a koprem zkřížila cestu až téměř po třiceti letech života. Chyba to byla. Neudělejte stejnou. Kulajda je totiž něco tak jednoduchého a skvělého, že patří na stůl do každé rodiny.
Dokonalá třená mramorová bábovka
Bábovek jsem se vždycky bála. Mohla bych napsat, že tomu tak bylo už na pískovišti, ale není to tak. Z přípravy bábovky jsem měla vždycky strach, že se to prostě nepovede. A co taková třená mramorová bábovka? To už bylo něco.
Výborné řecké vepřové souvlaki
Moře, léto, souvlaki s tzazikama v pitě s rajčátky a cibulí…hmmmm….a co si tohle všechno přenést velmi jednoduše i k vám na talíř? Kdo ještě neměl vynikající řeckou klasiku v podobě souvlaki, je čas tuhle dokonalost vyzkoušet.
Zapečené dršťky s bramborami
Hovězí dršťky asi budete znát především z dršťkové polévky, ale já tu pro vás mám recept na něco trošku jiného – na zapečené dršťky s bramborem a rajčaty. Pokud milujete držky stejně jako já, určitě vyzkoušejte a očička se vám rozsvítí z toho, že máte další využití pro tuto netradiční potravinu.
Lahodný losos na grilu či øret
Což takhle losos na grilu? Mám tu pro vás tentokrát naprosto jednoduchý recept na lososa na grilu. Nic složitého nečekejte. Jen dobrou jednoduchou chuť. A pokud máte strach z grilování ryb, stejně jako já, tak vás toto snad přesvědčí, že to nemusí být problém.
Klasický hovězí guláš z kližky
Hovězí guláš z kližky je klasika klasik, kterou většinu populace vůbec neurazíte, spíše naopak – nadchnete. Pravdou je, že maso – kližka je poměrně specifické a někomu nemusí být úplně po chuti, ale zase jiný druh masa vám neudělá tak báječnou omáčku.
Krémová lososová polévka
Láska prochází žaludkem a pokud chcete někomu udělat opravdu ale opravdu radost, připravte mu tuto dokonalý lososový krém.
Nejlepší čokoládové brownies
Dokonalé jednoduché šťavňatoučké čokoládové brownies. A tady bychom mohli skončit. Asi každý z nás si tuhle lahodu dovedeme představit a možná jste je už někdy měli. Pokud ne, je na čase.
Čerstvý sýr
Máte rádi dobrý čerstvý sýr, který si ještě k tomu všemu můžete hodně jednoduše připravit doma? My ano a pokud jste spolu s námi na jedné sýrové lodi, čtěte dál.
Recenze – Souprava pro přípravu čerstvého sýru DELLA CASA
Jste milovníci sýrů stejně jako my? Pak tu pro vás mám užitečnou recenzi na jednu takovou malou soupravu na přípravu domácího čerstvého sýra!
Zavařování masa
U většiny věcí, které v kuchyni připravuji, tvrdím, že nejde o žádnou raketovou vědu a je to raz dva hotové. Zavařování masa jsem se ale dlouhou dobu vyhýbala jako čert kříži.
Recenze – Souprava pro zavařování DELLA CASA
Nedávno jsem si pěkně zavařila. Říkáte si, že jsem někde provedla nějakou botu, nebo že jsem opravdu zavařila něco dobrého? Přiznejte se :).První možnost je ta správná.
Květákový mozeček
Květákový mozeček není úplně sexy jídlo na první dobrou. Co si budeme nalhávat. Ale když mu dáte šanci a zakousnete se do ještě trochu křupajícího květáku promíchaného s vejcem a přikousnete třeba čerstvou bramboru, tak si vás tento pokrm omotá kolem mozečku.
Tradiční hovězí stroganov
Máte rádi dobré maso, dobrou omáčku a ještě k tomu rychle připravené jídlo? Tradiční hovězí stroganov budete zaručeně milovat.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem pro mě už asi navždycky bude jídlem, které budu mít spojené s naším příjezdem do Kanady. Sice jsem ho tehdy nevařila já, ale naše kamarádka Agáta, ale moc dobře si pamatuju tu skvěle jednoduchou chuť a i neskonalou radost, že jsme na začátku naší velké cesty. Určitě to zachutná i vám a třeba si je taky spojíte s nějakou bezva vzpomínkou.