Nedávno jsem si pěkně zavařila. Říkáte si, že jsem někde provedla nějakou botu, nebo že jsem opravdu zavařila něco dobrého? Přiznejte se :).První možnost je ta správná.

Jak to tedy bylo s tím zavařováním? Dostala jsem na otestování zavařovací soupravu Della Casa od Tescomy a řekla jsem si, že je možná konečně na čase se také zařadit mezi zavařující či sterilující.

Souprava pro zavařování DELLA CASA
Souprava pro zavařování DELLA CASA

První dojem

Jestliže oplýváte stejně malinkatou kuchyní jako my nebo nejste úplně extrémní vyznavač zavařování, pak se vám tato sada pro zavařování bude moc líbit. Ušetříte s ní místo a na těch pár skleniček, které zavaříte, to bude naprosto stačit.

Co mě mile překvapilo byl jednoduchý a srozumitelný návod na zavařování, který je přímo na krabici od zavařovací sady. Jsem vizuální typ, takže radost byla veliká. Co ale když krabici vyhodíte? Další návod najdete také v krabici pěkně v malé vícejazyčné brožuře – opět s obrázky, takže za mě plus. No a pokud přijdete i o brožurku, na stránkách Tescomy je dostupná i forma v pdf.

Souprava pro zavařování DELLA CASA - jednoduchý návod
Souprava pro zavařování DELLA CASA – jednoduchý návod

S čím jsem počítala a říkala jsem si, že to je lehké mínus celé této věci, je plast, ze kterého je sada vyrobena. Je otázka času, jak dlouho vydrží a jak moc ohni vzdorný nástavec bude.

Proč zrovna zavařovací sada Della Casa?

Jak jsem již v úvodu psala, je to podle mě ideální řešení pro menší kuchyně nebo pro kuchaře a kuchařky, kteří nezavařují ve velkém. Sada je totiž dobře skladná a hlavně ji nasadíte na jakýkoli hrnec o průměru 24 cm.

Plusem je také vestavěný teploměr v poklici, díky kterému máte teplotu v zavařovacím hrnci neustále pod kontrolou.

Souprava pro zavařování DELLA CASA - jednoduchá manipulace
Souprava pro zavařování DELLA CASA – jednoduchá manipulace

Co je v balení?

V základní výbavě dostanete univerzální nástavec na hrnec (o průměru 24 cm), který kastrol zvedne ještě o 8 cm. K čemu to? Do hrnce se tak vejdou i vysoké sklenice popřípadě můžete udělat i dvě patra sklenic.

Dále je tu napařovací podložka se silikonovýma nožkama, která zabraňuje tomu, aby se sklo dostalo do přímého kontaktu s hrncem.

V balení je také skleněná poklice se silikonovým okrajem a ukazatelem teploty uprostřed. Tescoma doporučuje optimální teplotu pro zavařování 80 až 90°C.

Souprava pro zavařování DELLA CASA - vestavěný teploměr je parádní pomocník
Souprava pro zavařování DELLA CASA – vestavěný teploměr je parádní pomocník

Co bych ale v balení ocenila a bohužel v základním balíčku není, jsou kleště na zavařování a také nálevka na zavařování. Člověk si pak nespálí ruce a nepocintá toho tolik kolem. Oboje se dá naštěstí za malý peníz dokoupit.

Souprava pro zavařování DELLA CASA - je to jednoduché
Souprava pro zavařování DELLA CASA – je to jednoduché

Moje zkušenost

Zavařovací sadu jsem si otestovala na zavařování masa na dovolenou a manipulace s ní nebyla nijak extra náročná ani komplikovaná. Všechno prostě jen nasadíte na hrnec a jedete. Zavařování už předpečeného masa jsem si nastavila na dvě hodiny a děj se vůle boží, aby v těchto teplotách opravdu vydrželo co nejdéle.

Taková malá technická vsuvka pro stejně neohrabané ženy či muže – vesele jsem si zavařovala na sporáku a říkala jsem si, že když už mi to vaření tak pěkně jde, připravím i něco v papiňáku. Ten, rozžhaven, se nepatrným růžkem dotkl zavařovacího nástavce no a co se nestalo? Krapet ho pocuchal – tj. propálil v něm díru. Takže bacha na okolní hrnce, ať nedopadnete stejně jako já.

Souprava pro zavařování DELLA CASA - tróchu moc žhavého nedělá dobrotu
Souprava pro zavařování DELLA CASA – tróchu moc žhavého nedělá dobrotu

Výhody a nevýhody soupravy pro zavařování DELLA CASA

Výhody:

  • sada nezabere mnoho místa, takže se dobře hodí do menších kuchyní nebo pro menší zavařovací fanatiky
  • jednoduchá manipulace, což se standardním zavařovacím hrncem tak moc nejde
  • vše lze dát do myčky
  • záruka je na 3 roky

Nevýhody

  • za sebe bych ocenila jiný materiál než plast. Silikon je fajn, ale u plastu se bojím rychlého zničení.

Pokud chcete vidět zavařovací sadu v akci, podívejte se na video:

Co zavařit?

Všechno, co se dá! 🙂 Já tu pro vás mám pro začátek zavařování masa. Další kousky budou následovat.

A to by bylo tentokrát o zavařování všechno. Přeji úspěchy a jen samé dobré zachovalé potraviny 🙂

Vaše Pája

 

 

Líbila se Ti recenze? Sdílej jí s přáteli ;o) Díky!


20 NEJ receptů + dárečky

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby
Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku mých 20ti nejoblíbenějších receptů, až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče a prozradím Ti, jak získat 300 Kč na nákup čehokoli!
Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


Kolik bys dal/a produktu hvězdiček? (víc = lepší)
Bych blilCelkem hnusnýBrý...noBezva sváčaGastronomickej orgáč! (hodnoceno: 1x, průměr: 5,00, nejlepší: 5)
Loading...

Přečteno 304x

Další příspěvky z kategorií: