Jste milovníci sýrů stejně jako my? Pak tu pro vás mám užitečnou recenzi na jednu takovou malou soupravu na přípravu domácího čerstvého sýra! Dostala se mi do ruky od firmy Tescoma, se kterou spolupracuji a popravdě jsem byla dost obezřetná, jak se se sýrárnou zvládneme skamarádit.

První dojem

Zkušenosti s domácím sýrem jsem měla minimální. Brala jsem to tedy opět jako výzvu. Co mě na první dobrou mile překvapilo byl velmi stručný návod, který máte nakreslený hned na krabici od celé sýrárny. 6 jednoduchých kroků, trocha trpělivost (prý tři hodiny) a máte domácího sýra v lednici. To by měl tedy zvládnout i neumětel.

Souprava pro přípravu čerstvého sýra Della Casa - jednoduché kroky na přípravu
Souprava pro přípravu čerstvého sýra Della Casa – jednoduché kroky na přípravu

Celá sada je plastová a velmi jednoduše skladná do jednoho kalíšku, takže místo v kuchyni to určitě nezabere. Za mě zatím tedy dobrý. Jedeme dál…

Souprava pro přípravu čerstvého sýra Della Casa - krásný a jednoduchý set
Souprava pro přípravu čerstvého sýra Della Casa – krásný a jednoduchý set

Co (ne)najdete v balení

V základním balení, které jsem měla k dispozici já, najdete samotnou dózičku na stlačení sýra, krabičku na uskladnění sýra a 5 plátýnek, přes které se syrovátka cedí a která se dají používat opakovaně (cca 5x).

Jestliže doma disponujete nějakým kuchyňským teploměrem, nebude pro vás hned první krok překážkou. Já jeden doma mám, takže jsem teplotu 92°C mohla hlídat bez problémů. Ale popravdě by se mi dost hodilo míchátko s vestavěným teploměrem, které na vás kouká na obrázku, ale v právě v základním balení není.

Dále k přípravě budete potřebovat větší cedník s jemným dírkováním a dva hrnce, kde v jednom budete vařit mléko a do druhého budete přes cedník přelévat syrovátku.

A jsme komplet.

Jak se se soupravou pro přípravu domácího sýra pracuje

Jakmile už jste ve fázi, kdy máte připravené uvařené a odstáté mléko plus syrovátka přes sítko odkapala, je to už všechno velmi jednoduché a prosté.

Pro kompletní recept na domácí sýr klikněte sem.

Připravíte si plátýnko do speciální misky, vzniklý sýr (vlastně je to takový ricotta) přendáte na plátýnko a jednoduchým víkem se šroubem stlačíte a vložíte do připravené nádobky. Opravdu to není žádná složitost.

Souprava pro přípravu čerstvého sýra Della Casa - takto vypadá sýr ještě před stlačením
Souprava pro přípravu čerstvého sýra Della Casa – takto vypadá sýr ještě před stlačením

Pak už jen čekat, až se sýr pěkně pomačká a vychladne v lednici. Hotovo můžete mít za 3 hodiny, ale ideál je nechat sýr přes noc v lednici, aby si pořádně odpočinul.

Sýr pak jednoduše překlopíte z plátna na připravenou misku a zaklopíte poklopem.

Pokud máte rádi nakládaný sýr, není nic jednoduššího než ho nechat naložený například v ochuceném olivovém oleji nebo přímo ve zbylé syrovátce. Použít můžete například sušená rajčata, bazalku, tymián, česnek, chilli…fantazii se meze nekladou.

Souprava pro přípravu čerstvého sýra Della Casa - presovač a plátýnko
Souprava pro přípravu čerstvého sýra Della Casa – presovač a plátýnko

Více tipů na přípravu sýra najdete v receptu, který bude velmi brzy následovat 🙂

Výhody a nevýhody soupravy pro přípravu čerstvého sýru DELLA CASA

Výhody

  • Domácí sýr je prostě o kategorii výše, než když si takový sýr koupíte někde v obchodě. Žádná éčka béčka céčka, ale pěkně po domácku vyrobený sýr.
  • Připravit si domácí sýr vás sice nevyjde výrazně levněji, než když koupíte sýr někde v akci, ale zde si ho můžete nakládat podle svých potřeb a připravovat ho na sladko, na slano nebo jen tak přírodně bez příchuti.
  • Příprava není tak složitá, jak jsem si z počátku myslela – sada na přípravu se jednoduše ovládá a je praktická. Je v ní (tedy krom teploměru) všechno, co opravdu potřebujete.
  • Jednoduše se myje
  • Záruka 3 roky

Nevýhody

  • Já bych v základním balení brala i míchačku s teploměrem

Zjistit aktuální cenu, koupit či zjistit další informace

Závěrem

Jestliže si rádi vyrábíte vlastní potraviny a rádi experimentujete s příchutěmi, určitě se vám sada pro přípravu sýra od Tescomy bude líbit. Koupě cenově nikoho nezruinuje (aktuálně mluvíme od 399 Kč) a náklady na výrobu sýra také nejsou nikterak vysoké (2l mléka a, 1/2 citronu).

Jestliže chcete vidět sadu v akci, mrkněte na video:

To by bylo tentokráte opět všechno a brzy na přečtenou.

Pája

 

Líbila se vám recenze? Sdílejte jí s přáteli ;o) Díky!

Vydáváme novou LETNÍ kuchařku!

Recepty na celé léto, na doma, na výlet i na gril - to přesně je naše nová Velká prázdninová bichle.

Vyřešíme vám vaření na celé léto od rána do večera, žádné složitosti, vše z dostupných surovin včetně speciální kategorie plné dobrot a trvanlivých svačinek na výlety. Třešničkou na dortu je neomezený přístup k receptum z knihy v členské sekci a funkce jako jídelníčky či nákupní seznamy.

Koupit novinku či (vele)výhodný balíček všech našich kuchařek

Předprodej nové Prázdninové bichle

Objednat novinku za výhodnu cenu

Kolik byste dal/a produktu hvězdiček? (víc = lepší)
Bych blilCelkem hnusnýBrý...noBezva sváčaGastronomickej orgáč! (hodnoceno: 3x, průměr: 5,00, nejlepší: 5)
Loading...

Přečteno 1 073x

Další příspěvky z kategorií: