Těstoviny s chřestem a kuřecím masem jsou naprosto jedinečnou dobrotou, kterou si ale můžeme připravit jen na jaře, v sezoně chřestu. Nenechme si je tedy ujít.
Křupavé zeleninové hranolky z trouby
Není asi nic snadnějšího a zároveň rychlejšího, než jsou křupavé zeleninové hranolky z trouby. Jestliže se totiž občas taky orosíte při myšlence, co rychle připravit a pochutnat si, je toto jasná volba.
Křehká a šťavnatá špenátovo-cuketová fritatta se slaninou
Špenátovo-cuketová fritatta je báječná rychlá večeře nebo třeba i lehký oběd, který vás chuťově naprosto dostane.
Výborný španělský ptáček naplněný tím nejlepším, co nám chutná
Ať už před vámi leží španělský ptáček s rýži, knedlíkem nebo dokonce s hranolkami, asi se všichni shodneme, že je to lahůdka, ač mi občas přijde trošku nedoceněná.
Jemný hráškový krém
Je jen málo věcí, které předčí dobrý jemný hráškový krém připravený z čerstvého nebo kvalitního zamraženého hrášku. Krutony nebo troška slaniny (nebo obé) k tomu a je to ráj.
Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou
Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou a sušenými rajčaty je naprosto báječnou jednoduchou večeří nebo obědem, po kterém se budete ještě ráno olizovat.
Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny
Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny je naprosto báječnou variantou na mladé masíčko, které se tradičně na Velikonoce připravuje.
Zeleninové krupoto s bílým vínem a žampiony
Rizota jsou vlastně takovou klasikou, se kterou se dají dělat doslova psí kusy. Což takhle si ale připravit krupoto?Já osobně kroupy naprosto miluji a „rizoto“ z nich je vynikající.
Masové koule s růžičkovou kapustou v jemné rajčatové omáčce
Masových kuliček není nikdy dost. Což do nich ještě vložit kapustičku? Masové koule s růžičkovou kapustou jsou úplně skvělé. Uvidíte.
Domácí rohlíky jak z pohádky, po kterých se okamžitě zapráší
Proč si doma připravit domácí rohlíky? Protože jsou krásně měkké, křupavé a chutnají jako pohádka.
Pikantní masová pomazánka
Co si nejčastěji dáváte k topince? Pokud není po ruce zrovna nějaký pěkný tataráček a chcete něco skvělého masového, pak je pikantní masová pomazánka bezvadnou volbou.
Šťavnatá tvarohová bábovka
Tato šťavnatá tvarohová bábovka je rovnocennou soupeřkou své kolegyně třené bábovky. Oproti ní je ale opravdu ještě šťavnatější, což je prostě boží.
Pomalu pečené ossobuco
Pomalu pečené ossobuco je naprostou lahůdkou, kterou bychom si měli jednou za čas dopřát opravdu všichni.
Výborná klasická cibulačka
Spousta, spousta sladké cibule, jemný sýr a křupavá bagetka – přesně o tom je tato jednoduchá cibulačka. Cibulačka je přesně ten druh pokrmu, u kterého potřebujete jen opravdu pár ingrediencí, ze kterých ale vykouzlíte něco neskonale lahodného. Hledáte-li podobnost s francouzskou cibulačkou, hledáte správně. Je totiž vynikající!
Špenátové lasagně
Přijde mi, že špenátové lasagně jsou trošku opomíjenou sestrou lasagní klasických. Je to ale velká škoda, protože chuťově jsou naprosto báječné.
Šafránové rizoto s hráškem
Chcete si trošku oprášit svět rizot a pochutnat si na něčem vesele barevném a dobrém? Šafránové rizoto s hráškem je tedy jasnou volbou!
Šťavnatá krůtí sekaná se špenátem a vejci
Sekačka, sekaná nebo prostě šťavnatá krůtí sekaná a ještě když ji naplníte špenátem a vejci, tak není skoro nic lepšího.
Slaná granola
Slaná granola si pomaloučku ale jistě začíná vyšlapávat cestičku do našich kuchyní. Kdo jste ji ještě nevyzkoušel, je nejvyšší čas, protože je úchvatná.
Francouzské brambory
Rodilý Francouz by se jistě podivil, copak že to máme za francouzské brambory a proč jim tak vlastně říkáme, ale to nic nemění na to, že jsou skvělé, lahodné a mně vždy připomenou domov. Recept vznikl ve spolupráci s online farmářskými trhy Scuk.cz, BIO Vavřincem a Kosařem a také s Rodinnou farmou Hany Součkové. Francouzské brambory rozhodně nepatří mezi složité recepty a výsledek je úplně bohovský… A teda také krapet kalorická bombička, kterou ale proč si v rozumném množství semo tamo nedopřát.
Zelňačka s klobásou a smetanou
Vynikající jemná zelňačka s klobásou, zjemněná smetanou a troškou červené papriky patří mezi naše top polévky. A to je přitom tak jednoduchá a vlastně velmi prostá.