Když už nevíte co by a máte chuť na něco příjemného, lahodného a z jednoho pekáčku, je valašský kontrabáš skvělou volbou.
Báječná sytá hrstková polévka
V lednici vymeteno, není moc po čem sáhnout? Přesně z tohoto důvoduv vznikla hrstková polévka. Vezmete totiž hrstku toho, tamtoho a najednou je dobrá polévka na světě.
Salát z růžičkové kapusty a jablek
Saláty v zimě… to je poměrně náročná sportovní disciplína. Čerstvé zeleniny po málu, ale my ji přeci k životu potřebujeme? Proto je tu salát z růžičkové kapusty a jablek, která je naprosto báječný a připravíte si ho i v chladných dnech.
Domácí kimchi
Domácí kimchi je naprostým miláčkem nejen do chladných dní. Tato kvašená směs zeleniny je plná vitaminů, enzymů a přirozených probiotik a krom toho je tak lahodná, že ji budete milovat a možná stejně jako já jíst po kilech.
Jemné cibulovo–jablečné čatní
Hledáte lahodnou specialitku, kterou si vyšperkujete maso nebo třeba tortillu či obložený chléb? Cibulovo–jablečné čatní je sázkou na jistotu.
Čočková polévka s kysaným zelím
Čočková polévka s kysaným zelím je doslova jídelním punkem. Snoubí v sobě možná na první pohled neskloubitelné ingredience v polévku, která je úplně boží.
Lahodný uzbecký plov
Chcete do svého zaběhlého jídelníčku přidat opravdovou dobrotu? Lahodný uzbecký plov je totiž skvělá volba.
Skvělý kotlíkový guláš plný chuti
Kotlíkový guláš je pro mě bez diskuze rodinnou záležitostí nejčastěji provozovanou mou slovenskou rodinou. Připravuje se ho většinou doslova kotel pro celou armádu. 🙂
Květákový steak pečený v jednoduché marinádě
Není nic lepšího než dobře připravený steak. Co si budem. A co takový bezmasý, květákový steak pečený v jednoduché marinádě? Znáte?
Česnekovo–jogurtový dip k dobrému masu
Není nic lepšího, než dobře připravený plátek masa. Ale víte co? Ještě lepší je k němu přidat česnekovo–jogurtový dip!
Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem
Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem je mou srdcovkou. Rozhodně nejde o obyčený salát, ale o naprostou lahůdku.
Ratatouille neboli skutečná zeleninová božská mana
Ratatouille je skutečná zeleninová božská mana. Samozřejmě, mohli bychom říct, že je to vlastně jen osmažená zelenina zapečená v omině, ale to bychom se setsakramentsky pletli.
Havajské kuřecí špízy s ananasem
Milujete dobré masíčko a grilovaný ananas? A co to spojit dohromady? Havajské kuřecí špízy s ananasem jsou dokonalým skloubením jemně marinovaného masa se sladkým ananasem. Mňam.
Zeleninový salát s prosciuttem a pečenými broskvemi
Zeleninový salát s prosciuttem a pečenými broskvemi je skvělým letním salátem, který si zasloužíte.Tolik lahůdek na jednom místě se jen tak nevidí.
Cuketové karbanátky se sýrem a slaninou
Cuketové karbanátky se sýrem a slaninou jsou jedním z mých nejmilejších letních jídel. Ještě k tomu trošku nějakého dobrého, třeba okurkového salátu a výborná rychlá večeře je na světě.
Plněné argentinské empanadas
Z našich cest po Jižní Americe máme spoustu krásných i těch méně parádních vzpomínek. Byla to velká jízda. Co na cestách rozhodně stálo za to, bylo naprosto vynikající jídlo a jedním z nich byly právě i plněné argentinské empanadas.
Těstoviny s chřestem a kuřecím masem
Těstoviny s chřestem a kuřecím masem jsou naprosto jedinečnou dobrotou, kterou si ale můžeme připravit jen na jaře, v sezoně chřestu. Nenechme si je tedy ujít.
Jemný hráškový krém
Je jen málo věcí, které předčí dobrý jemný hráškový krém připravený z čerstvého nebo kvalitního zamraženého hrášku. Krutony nebo troška slaniny (nebo obé) k tomu a je to ráj.
Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou
Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou a sušenými rajčaty je naprosto báječnou jednoduchou večeří nebo obědem, po kterém se budete ještě ráno olizovat.
Zeleninové krupoto s bílým vínem a žampiony
Rizota jsou vlastně takovou klasikou, se kterou se dají dělat doslova psí kusy. Což takhle si ale připravit krupoto?Já osobně kroupy naprosto miluji a „rizoto“ z nich je vynikající.