Když už nevíte co by a máte chuť na něco příjemného, lahodného a z jednoho pekáčku, je valašský kontrabáš skvělou volbou.
Francouzské brambory
Rodilý Francouz by se jistě podivil, copak že to máme za francouzské brambory a proč jim tak vlastně říkáme, ale to nic nemění na to, že jsou skvělé, lahodné a mně vždy připomenou domov. Recept vznikl ve spolupráci s online farmářskými trhy Scuk.cz, BIO Vavřincem a Kosařem a také s Rodinnou farmou Hany Součkové. Francouzské brambory rozhodně nepatří mezi složité recepty a výsledek je úplně bohovský… A teda také krapet kalorická bombička, kterou ale proč si v rozumném množství semo tamo nedopřát.
Slovenská kapustnica
Slovenská kapustnica patří k jedné z mých nejoblíbenějších polévek, které jsou tak syté, že vám stačí jeden plný talíř, a máte o oběd nebo hodně bohatou večeři vystaráno.
Dokonalý masový boršč
Jsou jídla, která mohu jíst několik dní v kuse a vůbec se mi nepřejí. Přesně takový je i klasický boršč, který se u nás doma připravuje do největšího možného hrnce a jí se k obědu, večeři (já si ho dám občas i k snídani), protože je to taková chuťová pohádka, která nikdy neomrzí.
Velikonoční nádivka – hlavička
Velikonoční nádivka nebo také hlavička je pro mě takovým naším rodinným symbolem Velikonoc. Je pravda, že možná máte ještě mnoho jiných velikonočních favoritů jako třeba beránka, mazance nebo jidáše popřípadě chutné pečené jehněčí. Pro mě je ale nádivka TA srdcovka a nedovedu si bez ní Velikonoce představit. A pak tu máme samozřejmě malování velikonočních kraslic, ale o tom zase jindy 🙂