Podzim udeřil v plné síle a mnohým z nás se ve špajzech a jiných skrýších kupí jablka. Štrůdlu bylo dost a vám dochází inspirace, co se zásobou jablek? Mám tu pro vás super jednoduchý a rychlý recept na jablečný koláč bez vajec, který mě tedy naprosto oslnil. Velký dík patří kamarádce Janče, který mě s ním seznámila.
Pravá italská focaccia – křupavý chleba či geniálně dobrá pizza
Je tu někdo, kdo by neměl rád pizzu? Pizzu, ať už v jakékoliv podobě, má rád snad každý… když je tedy dobrá :). Já tu pro vás jednu super dobrou křupavou a nadýchanou pizzu mám. Je pravda, že focaccia je spíš známá jako italský chleba, nicméně když si ji obložíte rajčatovou směsí a plátky mozarelly a čerstvou bazalkou, tak je to labůžo. A je jedno, jestli tomu říkáte chleba, pizza nebo focaccia :).
Zapečené těstoviny s medvědím česnekem
Dnes to vezmeme ladně skladně jednoduše a zapečeme těstoviny s medvědím česnekem. Medvědí česnek je sezónní záležitost a nejlépe se k němu dostanete z počátku jara. Pro lenochy se dá většinou jednoduše koupit někde na stáncích trhovců, nebo vyražte někam do vlhčích oblastí a porozhlédněte se po něm v přírodě.
Domácí lívance bez droždí
Udělat si takhle pěkně po ránu úchvatně nadýchané lívance a netrápit se se zbytečným kynutím (ať už těsta nebo prdelek) je podle mě ideální nastartování dne. Krom toho lívance jsou dost často taková romantická blbina, kterou oslníte své milované.