Udělat si takhle pěkně po ránu úchvatně nadýchané lívance a netrápit se se zbytečným kynutím (ať už těsta nebo prdelek) je podle mě ideální nastartování dne. Krom toho lívance jsou dost často taková romantická blbina, kterou oslníte své milované.

Příprava je na rozdíl od drožďových kynutých lívanečků velmi jednoduchá a nepotřebujete k tomu vlastně žádný čas na kynutí. Jen je potřeba dávat majzla na pár věcí. Ale to si povíme pěkně v receptu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Domácí lívance bez droždí

Ingredience na nekynuté lívance bez droždí

Množství: 2 porce

1 vejce
1 prášek do pečiva
200 ml mléka
100 g moučkového cukru
150 g hladké mouky

Na dochucení – dle vlastní chuti

Marmeláda
Čerstvé ovoce
Oslazený tvaroh
Burákové máslo
Skořicový cukr

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Celkový čas: 25 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

V misce si rozmíchejte celé vajíčko s moučkovým cukrem a přilijte mléko.

Zde se dostáváme k nachytávkám, na které je dobré dávat pozor. Mléko i vejce mějte ideálně o pokojové teplotě, aby se pečící prášek a další suroviny nezalekly. Těsto by pak při pečení mohlo zpovykovat a zcuknout se.

Vmíchejte celý kypřící prášek aka prdopeč. Postupně pak přisypávejte mouku a pečlivě promíchejte metličkou. Zatím se mi nikdy nestalo, že by se to zhrudkovalo, takže držím pěsti i vám.

Rozpalte si pánvičku a přidejte hrudku másla (někdo dělá lívance úplně bez, pokud má například teflonku, ale mně to přijde takové neveselé a nemastné, veliká nejen lívancová parádnice je tahle, jednou si jí budu přát od Ježíška). Menší naběračkou nalijte těsto na pánev a otáčejte ve chvíli, kdy se začnou v těstu dělat bublinky.

Moje oblíbená servírovací verze je se skořicovým cukrem a tvarohem, ale lívance jsou skvělé také s marmeládou nebo čerstvým ovocem.

Hezkou dobrou snídani