S receptem na posúch neboli slaný koláč nepůjdeme nikam daleko, ale jen přes hranici na Slovensko. Jednoduchý a výborný posúch (někdy také osúch) si totiž zaslouží naši pozornost.
Itálie – risi e bisi – rizoto s hráškem
Risi e bisi neboli rýže a hrášek… jeden by si řekl, proč toto krémové rizoto ze severu Itálie budí tolik pozornosti a jde o gastronomickou klasiku. A víte proč? Protože je prostě a jednoduše vynikající a velmi snadné na přípravu.
Rakousko – tradiční tyrolský gröstl
Ochutnat chutě světa, to nás vždycky bavilo. Nejlépe, pokud to bylo v nějaké lokální špeluňce, kde jedli především místní. A tak pro vás mám připravený tradiční tyrolský gröstl – rakouskou dobrotu ze zbytků, kterou si můžete dát v nejposlednější hospodě, ale také jako luxusní jídlo.
Vepřové kotlety se zelím s pestem
Nikdy by mě nenapadlo, jak naprosto úchvatnou kombinací můžou být vepřové kotlety se zelím s pestem! Velmi jednoduché, avšak zelí smíchané s jemným bylinkovým pestem je naprosto neotřelou variací.
Brynzové rizoto – italská klasika v novém kabátku
Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost.
Kočičí tanec – tradiční velikonoční dobrota
Tak to byl tanec – a v tomto případě dokonce kočičí tanec! Co se skrývá za tímto názvem a proč si ho připravit nejen před Velikonocemi? Pojďme se na to podívat!
Kuřecí prsa zapečená ve slanině – skvělé jídlo z jednoho pekáčku
Hodit vše na jednu hromadu, nechat na pospas a dočkat se dokonalosti? Takové je podle mě ideální vaření. Kuřecí prsa zapečená ve slanině jsou toho jasným důkazem.
Kapusta se slaninou a bramborem
Máte chuť na něco jednoduchého, a přitom neskutečně lahodného? Smažená kapusta se slaninou a bramborem je kombinací, která vám udělá naprosto skvěle. Je to ideální pokrm pro chladné dny, kdy toužíte po něčem voňavém, křupavém a z pár ingrediencí.
Zapečená kuřecí prsa s balzamikem z jedné pánve
Milujete rychlá jídla z jednoho pekáčku? Přesně taková jsou zapečená kuřecí prsa s balzamikem.
Valašský kontrabáš
Když už nevíte co by a máte chuť na něco příjemného, lahodného a z jednoho pekáčku, je valašský kontrabáš skvělou volbou.
Halušky se zelím a slaninou
Jste tým halušky se zelím a slaninou nebo s bryndzou? Pro mě, jakožto poloviční Slovenku, jsou srdcovou obě varianty a já vám teď ukážu, jak si takové jemné skvělé bramborové halušky se zelím a slaninou připravíte.
Domácí jemná játrovo–masová paštika
Jestli je něco, co považuji za opravdovou lahůdku a doslova dar, je jím určitě domácí jemná játrovo–masová paštika.
Cuketové karbanátky se sýrem a slaninou
Cuketové karbanátky se sýrem a slaninou jsou jedním z mých nejmilejších letních jídel. Ještě k tomu trošku nějakého dobrého, třeba okurkového salátu a výborná rychlá večeře je na světě.
Křehká a šťavnatá špenátovo-cuketová fritatta se slaninou
Špenátovo-cuketová fritatta je báječná rychlá večeře nebo třeba i lehký oběd, který vás chuťově naprosto dostane.
Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny
Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny je naprosto báječnou variantou na mladé masíčko, které se tradičně na Velikonoce připravuje.
Fleky s kysaným zelím a houbami – vynikající a nenáročný recept
Fleky s kysaným zelím a houbami jsou bezvadným zimním jídlem, které ve vás možná na první dobrou vyvolá jisté pochybnosti , co všechno v sobě kombinuje. Jakmile ale ochutnáte, tak zjistíte, že je to nebíčko.
Pečená kuřecí stehna v šouletu
Tato pečená kuřecí stehna v šouletu jsou naprosto boží. Ač šoulet dříve nepatřil mezi moje největší oblíbence, tady je to naprostou špičkou.
Šafránové rizoto s hráškem
Chcete si trošku oprášit svět rizot a pochutnat si na něčem vesele barevném a dobrém? Šafránové rizoto s hráškem je tedy jasnou volbou!
Výborná tenká domácí pizza
Je tu někdo, kdo by neměl rád pizzu? Vděčná rychlovka na oběd nebo na večeři potěší každého a seženete ji na každém rohu. Nejlepší ale stejně vždy bude domácí pizza.
Svíčková na smetaně
Jestliže je něco naší národní pýchou, je jí určitě svíčková na smetaně. Dokonalá heboučká omáčka s měkkým kouskem masa a k tomu knedlíček je prostě něco, co se jen těžko dá nahradit.