Milujete rychlá jídla z jednoho pekáčku? Přesně taková jsou zapečená kuřecí prsa s balzamikem.
Valašský kontrabáš
Když už nevíte co by a máte chuť na něco příjemného, lahodného a z jednoho pekáčku, je valašský kontrabáš skvělou volbou.
Halušky se zelím a slaninou
Jste tým halušky se zelím a slaninou nebo s bryndzou? Pro mě, jakožto poloviční Slovenku, jsou srdcovou obě varianty a já vám teď ukážu, jak si takové jemné skvělé bramborové halušky se zelím a slaninou připravíte.
Domácí jemná játrovo–masová paštika
Jestli je něco, co považuji za opravdovou lahůdku a doslova dar, je jím určitě domácí jemná játrovo–masová paštika.
Cuketové karbanátky se sýrem a slaninou
Cuketové karbanátky se sýrem a slaninou jsou jedním z mých nejmilejších letních jídel. Ještě k tomu trošku nějakého dobrého, třeba okurkového salátu a výborná rychlá večeře je na světě.
Křehká a šťavnatá špenátovo-cuketová fritatta se slaninou
Špenátovo-cuketová fritatta je báječná rychlá večeře nebo třeba i lehký oběd, který vás chuťově naprosto dostane.
Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny
Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny je naprosto báječnou variantou na mladé masíčko, které se tradičně na Velikonoce připravuje.
Fleky s kysaným zelím a houbami – vynikající a nenáročný recept
Fleky s kysaným zelím a houbami jsou bezvadným zimním jídlem, které ve vás možná na první dobrou vyvolá jisté pochybnosti , co všechno v sobě kombinuje. Jakmile ale ochutnáte, tak zjistíte, že je to nebíčko.
Pečená kuřecí stehna v šouletu
Tato pečená kuřecí stehna v šouletu jsou naprosto boží. Ač šoulet dříve nepatřil mezi moje největší oblíbence, tady je to naprostou špičkou.
Šafránové rizoto s hráškem
Chcete si trošku oprášit svět rizot a pochutnat si na něčem vesele barevném a dobrém? Šafránové rizoto s hráškem je tedy jasnou volbou!
Výborná tenká domácí pizza
Je tu někdo, kdo by neměl rád pizzu? Vděčná rychlovka na oběd nebo na večeři potěší každého a seženete ji na každém rohu. Nejlepší ale stejně vždy bude domácí pizza.
Svíčková na smetaně
Jestliže je něco naší národní pýchou, je jí určitě svíčková na smetaně. Dokonalá heboučká omáčka s měkkým kouskem masa a k tomu knedlíček je prostě něco, co se jen těžko dá nahradit.
Krémová fazolová polévka
Krémová fazolová polévka neboli u nás doma také nazývaný prívarok je báječnou sytou polévkou z žíhaných fazolí, u které mám vždycky pocit, že jsem doma.
Quiche lorraine
Quiche lorraine nebo také lotrinský koláč je bohovsky dobrý chuťový zážitek. Kdo se v quichích ještě nenašel, tak se pojďte najít. Je na čase.
Zelené fazolky se slaninou
Tentokrát se podíváme na jednu bezvadnou jednoduchou přílohu a to na zelené fazolky se slaninou a česnekem. Krásně se hodí k nějakému dobrému plátku masa, nebo někdy i jen tak jako teplá zeleninová večeře.
Pečené krutí stehno s jablky a slaninou
Krutí maso je dost často takový malý otloukánek. Spousta z nás neví co s ním, protože je přeci jen sušší, ale zase je zdravé a tak vůbec. Pečené krutí stehno s jablky a slaninou je nicméně klasikou mezi recepty z krůtího masa a rozhodně si zaslouží pozornost.
(Ne)tradiční smetanový houbový kuba
Čím jsem starší, tím jsem rozumnější…pochopitelně. Ha ha. Každopádně jsem ale chtěla napsat, že čím jsem starší, tím víc se mi líbí některé tradice. Houbový kuba se v mojí kuchyni nicméně objevil teprve minulé Vánoce. Cestu si musel prošlapat trnitou. Já se svým komplikovaným vztahem k houbám a Čubí muž v odporu ke kroupám nebyl nejlepší start. Ale zvládli jsme to a výsledek je vynikající.
Spaghetti carbonara
Carbonara je super jednoduchý recept. Tak. To máme. Ale většinou se snažím psát tak nějak vtipněji, že? Nastala tvůrčí krize lidé milí. Co za tím stojí? Pokud vás to zajímá, tak čtěte dál. Pokud chcete jen rychlý recept na tuhle italskou lahůdku, tak si skočte na postup a styďte se, že nejste více zvědaví.
Halušky s bryndzou a slaninou
Pokud se v Čechách vedou spory o to, které je naše národní jídlo, tak u našich slovenských bratří bych řekla, že můžeme hovořit jednoznačně o haluškách s bryndzou jakožto o národním klenotu. Jak jste na tom vy? Máte je rádi? Znáte místo, kde halušky s bryndzou umí připravit opravdu dobře, že se za ušima olizujete?
Čubiny jednoduché krůtí špízy
Příprava špízů je vždycky taková kreativní zábavička. Na tyčku se dá napíchnout celkem cokoliv, co se na ní udrží a pokud zrovna nezkombinujete sladké, slané, kyselé a hořké (no i když? ), je výsledek většinou nějaká opečená dobrota, která zalahodí na jazyku, ale i zvědavému oku.