Dršťková polévka z hlívy ústřičné je báječnou bezmasou alternativou, pokud zrovna nemáte po ruce skutečné dršťky. Její příprava je hračka.
Křupavý telecí řízek
Kdo by nemiloval řízky? Znáte někoho takového? My si dnes spolu připravíme legendární křupavý telecí řízek. Nic se ale nebojte, protože pravidla pro jeho přípravu využijete na jakýkoli jiný.
Valašský kontrabáš
Když už nevíte co by a máte chuť na něco příjemného, lahodného a z jednoho pekáčku, je valašský kontrabáš skvělou volbou.
Skvělý kotlíkový guláš plný chuti
Kotlíkový guláš je pro mě bez diskuze rodinnou záležitostí nejčastěji provozovanou mou slovenskou rodinou. Připravuje se ho většinou doslova kotel pro celou armádu. 🙂
Výborný španělský ptáček naplněný tím nejlepším, co nám chutná
Ať už před vámi leží španělský ptáček s rýži, knedlíkem nebo dokonce s hranolkami, asi se všichni shodneme, že je to lahůdka, ač mi občas přijde trošku nedoceněná.
Domácí rohlíky jak z pohádky, po kterých se okamžitě zapráší
Proč si doma připravit domácí rohlíky? Protože jsou krásně měkké, křupavé a chutnají jako pohádka.
Pikantní masová pomazánka
Co si nejčastěji dáváte k topince? Pokud není po ruce zrovna nějaký pěkný tataráček a chcete něco skvělého masového, pak je pikantní masová pomazánka bezvadnou volbou.
Francouzské brambory
Rodilý Francouz by se jistě podivil, copak že to máme za francouzské brambory a proč jim tak vlastně říkáme, ale to nic nemění na to, že jsou skvělé, lahodné a mně vždy připomenou domov. Recept vznikl ve spolupráci s online farmářskými trhy Scuk.cz, BIO Vavřincem a Kosařem a také s Rodinnou farmou Hany Součkové. Francouzské brambory rozhodně nepatří mezi složité recepty a výsledek je úplně bohovský… A teda také krapet kalorická bombička, kterou ale proč si v rozumném množství semo tamo nedopřát.
Hovězí roštěná na houbách
Jednoduché perfektní jídlo do každého počasí – přesně taková je hovězí roštěná na houbách. Šťavnaté masíčko s výbornou houbovou omáčkou nepotřebuje mnoho. Stačí jen kvalitní maso a trošku těch hub a výborný pokrm je na světě.
Bramborové lokše
Bramborové lokše, když se dobře připraví, jsou naprosto geniálně jednoduchou a lahodnou přílohou, ale třeba i výborným hlavním jídlem na sladko.
Dršťková polévka
Skvělá klasická dršťková polévka je něco, co naprosto bezmezně zbožňuji a rozhodně si to nenechám znechutit nějakými průpovídkami o vnitřnostech a že je to žaludek. Ať si kdo chce co chce, je prostě boží.
Klasický hovězí guláš z kližky
Hovězí guláš z kližky je klasika klasik, kterou většinu populace vůbec neurazíte, spíše naopak – nadchnete. Pravdou je, že maso – kližka je poměrně specifické a někomu nemusí být úplně po chuti, ale zase jiný druh masa vám neudělá tak báječnou omáčku.
Roastbeef
Roastbeef je typickým představitelem receptu, u kterého snad víc než kdy jindy platí, že v jednoduchosti je krása, příprava se nesmí uspěchat, kvalitní maso je základ a v neposlední řadě že existuje celá řada zaručeně pravých a správných receptů, jak ho připravit.