Recepty v kategorii: Naši favoriti

Každý máme v jídle nějaké chuťové preference a tedy i favority. Sekce Čubích favoritů je vlastně hodně o mém vlastním mlsném jazýčku a o tom, co dělá paní Čubě v jídle dobře.

Co tu najdete?

Najdete tu opravdu všechno možné i nemožné. Mám ráda pestré chutě a ráda experimentuji s novými věcmi a chutěmi. Občas mě sice trošku brzdí, pokud vidím nějakou surovinu, která je drahá a člověk jí většinou potřebuje třeba jen 1x1mm. To pak přemýšlím, jestli mi to za to stojí či ne. Nic jiného mě většinou nezastaví.

Já osobně jsem masová. Kdyby mi dal někdo vybrat mezi masem a dortem, neváhám ani minutu. Proto v Čubích favoritech najdete třeba takové dobroty jako roastbeef nebo moje milované vepřové v mrkvi s hráškem.

Další z mých úchylek jsou placičky všeho možného druhu – od bramboráků počínaje po řepáčky nebo dýňáčky konče. Nechápu, kde jsem k tomu přišla.

Do třetice speciálního mlsného jazyka si dost ujíždím na neobvyklých salátech, které jsou většinou sladko slané a křupavé. Příkladem je takový salát s melounem a rukolou nebo salát s opečeným chlebem a sýrem.

Co tu nenajdete?

Vnitřnosti! Na milost beru jen držky, které jsou podle mě naprosto dokonalé. A maminčiny játrové knedlíčky. Jinak na mě s vnitřnostmi radši nechoďte.

A jaké jsou vaše chutě? Napište mi!

Křupavý sendvič s hruškami a sýrem

Pojďme si společně připravit jednoduchý sendvič s hruškami a sýrem. Možná si na první pohled řeknete, že nejde o nic zajímavého (my jsme si to totiž také nejdřív řekly). Jakmile se ale poprvé zakousnete, zjistíte, že je to dokonalost v ústech.

Staropolský bigos

Milujete kysané zelí ve spojení s masem? Pak pro vás staropolský bigos – opravdu echt tradiční polské jídlo, které najdete na každém rohu, bude naprostou lahůdkou. U nás se po něm zakouřilo během pár hodin. Bigos kombinuje výtečné maso s kysaným zelím a dokonale ochuceným sosíkem.

Dýňové lívance s houbami

Milujete překvapivé chutě a kombinace? My naprosto! Dýňové lívance s houbami jsou přesně takovým tím jídlem, u kterého možná budete mít lehce pochybnosti, jestli je to dobrý nápad. Ale už první zakousnutí vás nenechá na pochybách, že tohle je něco neskutečného.

Křupavé cuketové hranolky

Pro někoho můžou být cukety čímsi obtěžujícím, protože v sezoně jich je hodně a nevíme, co s nimi, což ale určitě neplatí o mně! Považuji se za velkého cuketového příznivce a pokud i vy mezi ně patříte, tak tyto cuketové hranolky, budete naprosto zbožňovat.

Rakousko – tradiční tyrolský gröstl

Ochutnat chutě světa, to nás vždycky bavilo. Nejlépe, pokud to bylo v nějaké lokální špeluňce, kde jedli především místní. A tak pro vás mám připravený tradiční tyrolský gröstl – rakouskou dobrotu ze zbytků, kterou si můžete dát v nejposlednější hospodě, ale také jako luxusní jídlo.

Kuřecí špízy s koprovou marinádou

Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý.

Plněné papriky s rajskou omáčkou – bezvadná letní klasika

Plněné papriky s rajskou omáčkou se podle mě řadí mezi taková ta kontroverzní jídla, která buď milujete, nebo nenávidíte. Asi je vám jasné, do jaké skupiny se řadím já.:)

Chřestový salát s kuřecím masem

Dokud je sezona chřestu, musíme ji ždímat na maximum! To je vlastně taková naše povinnost. Přesně proto jsem si pro vás připravila chřestový salát s kuřecím masem, který je super jednoduchý a také super dobrý.

Bezvadná rychlá snídaně – turecká vejce

Co nejčastěji snídáte? Abych se přiznala, jsem vždycky ráno v takovém otupělém stavu, že jsem ráda, že jsem ráda. Mnohdy tak nejsem příliš kreativní. A přitom často stačí k báječné snídani tak málo. Příkladem jsou tato bezvadná turecká vejce neboli Çılbır [chil-bir].

Brynzové rizoto – italská klasika v novém kabátku

Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost.

Chřest à la caprese

Vždycky si říkám, jaká je to vzácnost a pomíjivá chvilka. Ano, mluvím o sezoně chřestu. Je tak lahodný a k dokonalosti mu stačí málo. Připravila jsem pro vás super snadný a velmi vděčný recept na chřest à la caprese.