Skoleboller neboli norské sladké školní houstičky jsou pro mě vlastně takovou srdcovkou. V Norsku, kde jsme trávili spoustu času, je najdete v každém obchodě nebo kavárně.
Vynikající žemlovka z vánočky
Žemlovka je přesně ten druh jídla, který buď milujete, nebo jej nemůžete vystát. Pokud o ní máte své pochybnosti, pojďte vyzkoušet tento lahodný recept, který z vás udělá její fanoušky.
Kynutý koláč s rebarborou a jahodami
Kynutý koláč s rebarborou a jahodami a je naší srdcovkou. Vždycky nám připomene babi Blážu, která zahlásila: „Jdu hodit na plech,“ a my s jistotou věděli, že bude tato lahůdka.
Jemná koprová omáčka s vejcem
Jak jste na tom s koprem? Milujete, nenávidíte? Jemná koprová omáčka s vejcem ukázkou toho, jak dokáže být kopr v jídle naprosto bezvadný a dokonalý. Tuto jemnou koprovku si zamilujete.
Domácí šťavnatá vánočka
Taková domácí šťavnatá vánočka je skutečným dárečkem, který si můžeme pro sebe nebo naše blízké připravit. Jen si představte tu vůni, křehkost a chuť.:)
Tvarohová pomazánka s ředkvičkami a pažitkou
Tvarohová pomazánka s ředkvičkami a pažitkou je skvělou pomazánkovou klasikou do příjemných jarních nebo letních dnů, kdy si chcete dát něco lehkého a přitom se příjemně najíst.
Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny
Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny je naprosto báječnou variantou na mladé masíčko, které se tradičně na Velikonoce připravuje.
Špenátové lasagně
Přijde mi, že špenátové lasagně jsou trošku opomíjenou sestrou lasagní klasických. Je to ale velká škoda, protože chuťově jsou naprosto báječné.
Kynuté lívance s bylinkovým tvarohem
Kynuté lívance ve sladkém provedení známe všichni. Jejich nadýchanost ve spojení s dobrým mazadlem je k nezaplacení. Co kdybychom si je ale tentokrát připravili na slano?!I tak jsou totiž naprosto fantastické.
Jablečná buchta s kakaem
Jablečná buchta s kakaem – je slaďoučká, šťavnatá a úplně nejlépe chutná, když ji připraví moje kamarádka Martina. 🙂 Přiznávám se bez mučení, že recept je převzatý a je naprosto dokonalý.
Pomazánka s gorgonzolou, vínem a ořechy
Pomazánky jsou mou velkou srdcovkou. Jde jich vytvořit neskutečné množství a stačí jen trošku kombinovat ingredience a nová pomazánka je na světě. Tato pomazánka s gorgonzolou, vínem a ořechy, nádherně křupe a ještě vás chuťově naprosto překvapí.
Nejlepší velikonoční mazanec
Krásně vláčný mazanec s rozinkami, lehce potřený máslem a k tomu dobrý čaj. Není nic lepšího takhle na Velikonoce!
Dokonalé křupavé vafle
Vafle pro mě byly vždycky něčím speciálním, co jsem si dopřávala spíše svátečně a přenechávala jsem jejich přípravu ostatním – kompetentnějším. Jenže ona to vlastně není žádná věda a takové domácí dokonalé křupavé vafle jsou bezkonkurenční.
Banánové muffiny
Za voňavými křehkými a lahodnými muffiny by se nejeden otočil. A co takhle klasika, kterou mé oblíbené banánové muffiny s čokoládovými pecičkami bez sporu jsou? Máte je také rádi? Pokud pochybujete, tak si je pojďte společně se mnou zamilovat.
Kuře s nádivkou z medvědího česneku
Milujete nádivky? Já tedy každopádně. Vždycky dodají jídlu šmrnc. Kuře s nádivkou z medvědího česneku je specialitka jarních dní – především pak března, dubna. V tomto období je totiž sezona medvědího česneku.
Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem
Některé krásné věci vznikají z naprostých nečekaných maličkostí. Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem se mi udál vlastně jako taková nouzovka. V lednici vymeteno, mléko ani vajíčka nikde, ale chuť na koláč obrovská.
Pastýřský koláč neboli shepherd’s pie
Pastýřský koláč nebo také shepherd’s pie či cottage pie je záležitostí, kterou chce mít doma každý. Hlavně pak vícečlenné domácnosti ocení možnost udělat této dobroty obrovský pekáč a krmit se s ní opakovaně. Svou si v něm najdou i ti nejmenší piskoři, kteříl eccos odmítají. Proč? Čtěte dál.
Honzovy buchty
Honzovy buchty se u nás doma zabydlely teprve nedávno. Upřímně, bála jsem se je doma připravit, protože mi cokoli kynutého přijde jako riskantní podnik. Jenže mlsný jazyk vyhrál a už taky nejsem nejmladší ročník v kuchyni, tak bylo na čase se pochlapit.
Měkoučké mini koblížky
Já jsem koblížek, z mouky dělaný, na másle smažený… Pohádku známe pravděpodobně všichni. Co si doma taky připravit dokonalé domácí koblihy? Co koblihy?! Mám pro vás úžasné měkoučké mini koblížky.
Polévka ze zelených fazolek
Rychlá a jednoduchá polévka ze zelených fazolek s chutí kopru je pro mě taková srdcovka a záruka jistoty v době nejisté.