S receptem na posúch neboli slaný koláč nepůjdeme nikam daleko, ale jen přes hranici na Slovensko. Jednoduchý a výborný posúch (někdy také osúch) si totiž zaslouží naši pozornost.
Itálie – risi e bisi – rizoto s hráškem
Risi e bisi neboli rýže a hrášek… jeden by si řekl, proč toto krémové rizoto ze severu Itálie budí tolik pozornosti a jde o gastronomickou klasiku. A víte proč? Protože je prostě a jednoduše vynikající a velmi snadné na přípravu.
Chřestový salát s kuřecím masem
Dokud je sezona chřestu, musíme ji ždímat na maximum! To je vlastně taková naše povinnost. Přesně proto jsem si pro vás připravila chřestový salát s kuřecím masem, který je super jednoduchý a také super dobrý.
Bezvadná rychlá snídaně – turecká vejce
Co nejčastěji snídáte? Abych se přiznala, jsem vždycky ráno v takovém otupělém stavu, že jsem ráda, že jsem ráda. Mnohdy tak nejsem příliš kreativní. A přitom často stačí k báječné snídani tak málo. Příkladem jsou tato bezvadná turecká vejce neboli Çılbır [chil-bir].
Vepřové kotlety se zelím s pestem
Nikdy by mě nenapadlo, jak naprosto úchvatnou kombinací můžou být vepřové kotlety se zelím s pestem! Velmi jednoduché, avšak zelí smíchané s jemným bylinkovým pestem je naprosto neotřelou variací.
Krémová špenátová polévka se smetanou
Krémová špenátová polévka se smetanou se u nás doma řadí mezi jednu z nejoblíbenějších polévek. Jemná a plná chuti – přesně o tom je tato jednoduchá polévková lahůdka.
Brynzové rizoto – italská klasika v novém kabátku
Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost.
Chřest à la caprese
Vždycky si říkám, jaká je to vzácnost a pomíjivá chvilka. Ano, mluvím o sezoně chřestu. Je tak lahodný a k dokonalosti mu stačí málo. Připravila jsem pro vás super snadný a velmi vděčný recept na chřest à la caprese.
Jarní kuře s nádivkou z bylinek
Jarní kuře s nádivkou z bylinek je takové to jídlo, které voní po domově, po probouzející se zahradě a po dětství, kdy se všechno zdálo pomalejší a laskavější. Je to recept, který v sobě nese chuť svěžích bylinek, poctivého kuřecího masa a pečené křupavé kůrčičky – té, která naláká ke stolu i ty největší odpůrce „obyčejného“ kuřete.
Kočičí tanec – tradiční velikonoční dobrota
Tak to byl tanec – a v tomto případě dokonce kočičí tanec! Co se skrývá za tímto názvem a proč si ho připravit nejen před Velikonocemi? Pojďme se na to podívat!
Králík na houbách a hořčici – lahodný a voňavý oběd
Už dlouho předlouho jsme se nepodívali na nějaký dobrý ušatý recept. A tak je tu pro vás králík na houbách a hořčici! Jemné, šťavnaté maso se tu propojuje s chutí lesních hub. Ať už použijete lesní hříbky nebo voňavé žampiony, jedno je jisté – tahle dobrota se rozplyne na jazyku a zaručeně potěší každého, kdo si ji dá. Tak pojďme na to!
Krémová čočka na paprice
Krémová čočka na paprice je skvělou volbou, pokud si chcete k véče nebo obědu připravit super zdravé a rychlé jídlo. Nejenže červená čočka nevyžaduje dlouhé namáčení, ale také celou dobrotu připravíte během pár minut.
Míchaná vajíčka s fetou – rychlá a vynikající snídaně
Milujete míchaná vajíčka? U nás jde o jedno z nejoblíbenějších jídel. Což si ale připravit míchaná vajíčka s fetou? Budou krásně šťavnatá, příjemně ochucená sýrem feta s lehkým nádechem česneku. Dokonalá snídaně nebo lehká večeře je na světě.
Kyjevské kuře
Milujete řízky všeho druhu? Já tedy rozhodně ano. Když jsem tedy jednoho dne narazila na recept na kyjevské kuře, nebylo příliš moc co řešit. Musím říct, že chuť předčila naproto všechna moje očekávání. To je taková lahůdka!
Netradiční příloha – oves s mrkví a batáty
Chtěli byste v kuchyni vyzkoušet nějakou novou neokoukanou přílohu? Mám tu pro vás dokonalý oves s mrkví a batáty, který, ač zdánlivě obyčejný, je naprostou lahůdkou a také vlákninovou bombičkou.
Vynikající nakládané olomoucké tvarůžky
Olomoucké tvarůžky jsou taková malá kulatá smradlavá láska. Jejich nesporným benefitem je totální nabušenost bílkovinami a naprosto nezaměnitelná chuť… a smrádeček.
Vynikající dýňové kari s kuřetem
Taky máte tak rádi jemné omáčky? Tento recept na dýňové kari s kuřecím masem, cizrnou, dýní a kokosovým mlékem je výjimečný svou kombinací chutí a vůní, které se navzájem krásně doplňují a dodávají pokrmu jedinečný exotický nádech.
Super rychlé kovbojské fazole
Máte chuť na opravdovou láhůdku z fazolí, kterou si připravíte během pár minut? Tyto naše kovbojské fazole si zamilujete jako skvělou jednoduchou večeři, nebo i snadný oběd.
Jemné domácí játrové knedlíčky
Domácí játrové knedlíčky jsou pro mě opravdovou třešničkou na dortu a totální delikatesou, která se v polévce může objevit.
Pečené maso se zelím a dýní
Milujete netradiční chutě? Pečené maso se zelím a dýní a mrkví je naprostá lahoda, které se vůbec nemusíte bát. Pojďte ji vyzkoušet.