S nadcházejícím podzimem či chladnějším počasím se mi upřímně do salátů moc nechce. Když ale dojde na salát s quinoou, pistáciemi a fetou, přijde k chuti vlastně kdykoli a skvěle nasytí.
Mexický guláš
Mexický guláš jsme u nás doma vždycky podávali se špagetami… a sýrem. 🙂 A jak jej máte rádi vy?Pojďte si ho připravit se mnou.
Pórková polévka s křupavými houbami
Pojďte vzít jednoduchou pórkovou polévku, přidejte do ní čerstvé houby a uvidíte, že vznikne naprostá lahůdka. Pórková polévka s křupavými houbami vás překvapí svou jemností ve spojení s křupavými smaženými houbami.
Polská polévka žurek
Polská kuchyně rozhodně stojí za hřích. O tom jsem vám ostatně psala v našem Jak se najíte v Polsku. A žurek, tento polský národní klenot je naprosto vynikající.
Zapečené cukety s rajčaty a česnekem
Zapečené cukety s rajčaty a česnekem u nás vždycky byly takovou klasikou, kterou jsme si v letní sezoně užívali ke spoustě pokrmů. Jde o naprosto jednoduchou chuťovku, která vás bude bavit.
Chléb s avokádovou pomazánkou, halloumi a cuketou
Chcete si pochutnat na skvělém obloženém chlebíku? Tento chléb s avokádovou pomazánkou, halloumi a cuketou je naprostou špicou, kterou si zamilujete.
Květáková carbonara
Spaghetti carbonara jsou naprostou klasikou a u nás doma se řadí mezi naprosté jistoty, co se oblíbenosti jídel týká. Jejich jemnost a krémovost je vyhlášená. Čím je pak vyjímečná květáková carbonara?
Slovenský slaný koláč posúch
S receptem na posúch neboli slaný koláč nepůjdeme nikam daleko, ale jen přes hranici na Slovensko. Jednoduchý a výborný posúch (někdy také osúch) si totiž zaslouží naši pozornost.
Itálie – risi e bisi – rizoto s hráškem
Risi e bisi neboli rýže a hrášek… jeden by si řekl, proč toto krémové rizoto ze severu Itálie budí tolik pozornosti a jde o gastronomickou klasiku. A víte proč? Protože je prostě a jednoduše vynikající a velmi snadné na přípravu.
Chřestový salát s kuřecím masem
Dokud je sezona chřestu, musíme ji ždímat na maximum! To je vlastně taková naše povinnost. Přesně proto jsem si pro vás připravila chřestový salát s kuřecím masem, který je super jednoduchý a také super dobrý.
Bezvadná rychlá snídaně – turecká vejce
Co nejčastěji snídáte? Abych se přiznala, jsem vždycky ráno v takovém otupělém stavu, že jsem ráda, že jsem ráda. Mnohdy tak nejsem příliš kreativní. A přitom často stačí k báječné snídani tak málo. Příkladem jsou tato bezvadná turecká vejce neboli Çılbır [chil-bir].
Vepřové kotlety se zelím s pestem
Nikdy by mě nenapadlo, jak naprosto úchvatnou kombinací můžou být vepřové kotlety se zelím s pestem! Velmi jednoduché, avšak zelí smíchané s jemným bylinkovým pestem je naprosto neotřelou variací.
Krémová špenátová polévka se smetanou
Krémová špenátová polévka se smetanou se u nás doma řadí mezi jednu z nejoblíbenějších polévek. Jemná a plná chuti – přesně o tom je tato jednoduchá polévková lahůdka.
Brynzové rizoto – italská klasika v novém kabátku
Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost.
Chřest à la caprese
Vždycky si říkám, jaká je to vzácnost a pomíjivá chvilka. Ano, mluvím o sezoně chřestu. Je tak lahodný a k dokonalosti mu stačí málo. Připravila jsem pro vás super snadný a velmi vděčný recept na chřest à la caprese.
Jarní kuře s nádivkou z bylinek
Jarní kuře s nádivkou z bylinek je takové to jídlo, které voní po domově, po probouzející se zahradě a po dětství, kdy se všechno zdálo pomalejší a laskavější. Je to recept, který v sobě nese chuť svěžích bylinek, poctivého kuřecího masa a pečené křupavé kůrčičky – té, která naláká ke stolu i ty největší odpůrce „obyčejného“ kuřete.
Kočičí tanec – tradiční velikonoční dobrota
Tak to byl tanec – a v tomto případě dokonce kočičí tanec! Co se skrývá za tímto názvem a proč si ho připravit nejen před Velikonocemi? Pojďme se na to podívat!
Králík na houbách a hořčici – lahodný a voňavý oběd
Už dlouho předlouho jsme se nepodívali na nějaký dobrý ušatý recept. A tak je tu pro vás králík na houbách a hořčici! Jemné, šťavnaté maso se tu propojuje s chutí lesních hub. Ať už použijete lesní hříbky nebo voňavé žampiony, jedno je jisté – tahle dobrota se rozplyne na jazyku a zaručeně potěší každého, kdo si ji dá. Tak pojďme na to!
Krémová čočka na paprice
Krémová čočka na paprice je skvělou volbou, pokud si chcete k véče nebo obědu připravit super zdravé a rychlé jídlo. Nejenže červená čočka nevyžaduje dlouhé namáčení, ale také celou dobrotu připravíte během pár minut.
Míchaná vajíčka s fetou – rychlá a vynikající snídaně
Milujete míchaná vajíčka? U nás jde o jedno z nejoblíbenějších jídel. Což si ale připravit míchaná vajíčka s fetou? Budou krásně šťavnatá, příjemně ochucená sýrem feta s lehkým nádechem česneku. Dokonalá snídaně nebo lehká večeře je na světě.











