Nakládaný hermelín je klasika….chutná mladým, starým, najdete ho v největším pajzlu čtvrté cenové, ale i v lepších restauracích a pokud je správně odležený při pokojové teplotě, tak se vám rozplyne v ústech.

Najít ten nejlepší nakládaný hermelín je celkem fuška a je dobré se ptát fajnšmekrů, kam na něj chodí, popřípadě jak si ho připravují.

Já tentokrát zveřejním takovou tu nejčastější a nejzákladnější klasiku, která se dá upgradeovat chilli papričkami, kysaným zelím, kozími rohy..no prostě čímkoliv, co vás napadne.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Klasický nakládaný hermelín

Ingredience na nakládaný hermelín

Množství: 4 porce

4 hermelíny
8-10 kuliček nového koření
4 bobkové lisky
1 lžíce hořčičného semínka
8 stroužků česneku
1 rovná lžička pepře
1 rovná lžička červené papriky
1 lžička soli
1 hrnek olivového oleje
2 cibule

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 20 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Já si hermelín vždycky nějak trošku pokrájím, aby se do něj lépe vsákla chuť. Může to být na trojúhelníčky, nebo podélně a vyplníte ho přímo cibulí…záleží jen na vaší fantazii.

To bylo to nejjednodušší. Teď je na řadě marináda. Tu si připravte z oleje, který opatrně ohřejte aspoň na 40 stupňů, aby se v něm pak koření lépe uvolnilo. Přidejte všechno koření – pepř, papriku, sůl, bobkový list, nové koření, hořčičné semínky a samozřejmě i nastrouhaný česnek. Ochutnejte směs, jestli je podle vašeho gusta.

Do větší sklenice si postupně naklaďte trošku cibule pokrájené na kolečka, hermelín, zalijte trochu směsí, a takhle až do naplnění a doplňte o zbylou marinádu, ať to celé plave v oleji. Celé pak dobře uzavřete a nechce aspoň 4 dny někde v lednici, ať se k tomu mlsné jazyky nedostanou.

Nejlepší je pak hermelín konzumovat při pokojové teplotě s čerstvým chlebem, tak aby se pěkně rozplýval.

Dobrou chuť a těším se na tipy na další nakládací varianty.

Čubička

PS. Pokud hermelín dáte do nějakých pěkných skleniček, tak se z toho může stát moc pěkný dárek.