Už jste někdy ochutnali hit posledních let – cruffin? Pokud ještě ne, je nejvyšší čas, protože je to ukrutně dobré. My si teď společně jeden krásný křupavý cruffin plněný pistáciovým krémem připravíme.
Trhanec – dezert jak z obláčku
Trhanec dokáže být naprosto strhujícím gastronomických zážitkem. Lehce zkaramelizovaný, nadýchaný a křehký vám dokáže zlepšit start každého dne. Nebo si jej dopřejte třeba jako příjemný dezert po obědě.
Jemné škubánky s mákem
Určitě ani pro vás nebudou škubánky s mákem žádnou novinkou. Nicméně… přiznávám se bez mučení, že jsem je skoro až do svých 40 let nikdy neochutnala?! Jemné škubánky s mákem jsou přitom tak tradiční, tak od babičky, tak jednoduché a prostě dobré.
Domácí trdelník
Trdelník – můžete ho milovat, nebo ho nenávidět. Nic už asi nezměníme na tom, že se nám pěkně zabydlel v českých končinách a dosahuje enormního úspěchu… a taky nehorázných cen.
Skoleboller – norské sladké školní houstičky
Skoleboller neboli norské sladké školní houstičky jsou pro mě vlastně takovou srdcovkou. V Norsku, kde jsme trávili spoustu času, je najdete v každém obchodě nebo kavárně.
Jemná jahodová pěna s balzamikovou salsou
Máte chuť na něco lehkého a svěžího? Takovou sladkou tečku po dobrém obědě? Jemná jahodová pěna s balzamikovou salsou je přesně tím, co potřebujete.
Okamžitě měkké perníčky
Velikonoce a Vánoce jsou časem perníčků. Také vždy řešíte, aby byly perníčky krásně měkké a daly se ideálně jíst okamžitě? Mám tu pro vás recept!
Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem
Nadýchaná maková roláda s povidly a krémem je dokonalou podzimní záležitostí, která v sobě kombinuje jemnost piškotové rolády, příjemnou drsnost povidel a tvarohovo–mascarponový krém. Je něco lepšího?
Linecký koláč s jablky neboli american apple pie
Linecký koláč s jablky neboli american apple pie je lahodným konkurentem našeho možná ještě častěji konzumovaného lineckého koláče s marmeládou.
Šťavnaté cuketové brownies
Milujete šťavnaté koláče a vyhýbáte se takzvaným dusivkám? Pak si jistojistě zamilujete bezvadné cuketové brownies!
Linecký koláč s džemem
Linecký koláč s džemem je velkou stálicí české kuchyně a povězte mi, kdo jste ho alespoň někdy nejedl? Věděli jste ale, že jde o velmi starý recept rakouský?
Ovocné tvarohové knedlíky
K jaru a létu naprosto bez diskuzí patří ovocné tvarohové knedlíky. Připravíte je během pár chvil a bříška strávníků si budou spokojeně vrnět. Není snad nic lepšího.
Jablečná buchta s kakaem
Jablečná buchta s kakaem – je slaďoučká, šťavnatá a úplně nejlépe chutná, když ji připraví moje kamarádka Martina. 🙂 Přiznávám se bez mučení, že recept je převzatý a je naprosto dokonalý.
Křehké posvícenské rohlíčky
Pokud jde o přípravu klasických lahůdek, jakými křehké posvícenské rohlíčky bezesporu jsou, držím se hesla, že je lepší držet osvědčeného postupu a sklízet tak dokonalé plody (rozuměj rohlíčky), se kterými uděláte radost všem, kdo se do nich s chutí zakousnou.
Tvarohový koláč
Není nic jednoduššího a krásnějšího než lehoučký a výborný tvarohový koláč. Jeho přípravou nezaberete více než deset minut a asi byste měli vědět i to, že i tak rychle se po něm zapráší. 🙂
Rebarborový koláč
Květen je tu a máme tu sezónu rebarbory – zvláštního to stvoření z říše zeleniny. Trpká, kyselá, že to člověku roluje jazyk. Stejně to člověku nedá a rebarborový koláč si udělá :). Mám tu tedy pro vás jednu takovou parádní chuťovku na lžičku.
Bublanina s třešněmi
Kdo už moje recepty čte nějakou dobu, tak jistě ví, že nejsem zrovna sladko pečící typ a z nějakého naprosto neopodstatněného důvodu mi pečení sladkostí připadá extrémně složité. Bublanina s třešněmi je naštěstí tak jednoduchá, že to prostě nelze zmastit.
Tvarohové noky s jahodovou omáčkou
Jaro, léto, sluníčko, prosluněné jahůdky… to je prostě pohoda. K tomu se naprosto bezvadně hodí tvarohové noky obalené v křupavé strouhance přelité jahodovou omáčkou. Ta vůně, ta chuť a lehkost jsou super. Pokud by bylo venku veliké horko, není vůbec problém nočky nechat vychladnout a podávat i se studenou jahodovou omáčkou. Dokonale to osvěží. Krom toho si k tomu dovedu moc dobře představit i kopeček vanilkové zmrzliny :).
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy jsou jedním z mých nejoblíbenějších sladkých pokrmů. Těžko jim odolávám. Ta kombinace měkkého, ale kompaktního těsta a šťavnatých jablek společně s peřinkou z bílků je naprostá božská mana, kterou bych se mohla živit více než často. Prý je nejlepší ještě v den upečení, protože jsou bílky ještě pěkně načechrané a celkově je to takové hmmmm. Já jsem možná malinko čuníček, ale mám ty řezy nejradši až další den, kdy všechno tak pěkně povolí, chutě se propojí a je to celé šťavnaté.
Jablečno-makový závin
Jablečno-makový závin (nebo štrůdl chcete-li) je ještě vychytanější verze klasického jablečného závinu. Pokud jste mako milci stejně jako my, tak je tenhle závin naprostou špičkou a už nebudete chtít nikdy jinak.











