Na parmezánové rizoto je sice přeborník můj kamarád Štěpán, ale i já mám svou modifikaci a dokonce jej dělám (jako správné čuně) bez pravé italské rýže, což je tedy na facku, ale komu se to nelíbí… Vždycky se rizoto snědlo do posledního zrnka i přes tento drobný hendikep a nepřítomnost Carnoli nebo Arborio.
Kuřecí vývar
Na kocovinu, proti rýmě, svátečně, každodenně nebo jen tak pro radost při ošklivém podzimním až zimním počasí si ráda dávám kuřecí vývar. Ne nadarmo se objevuje v televizních seriálech, filmech, románech a je opěvován pro své pozitivní léčebné efekty při chřipkách a nachlazení.
Králík na víně s tymiánem
Králík je takové milé domácí zvířátko, které je v některých domácnostech považováno za váženého člena rodiny, jinde je naopak stahováno z kůže a na jídelníčku se vyskytuje nevítaně často. U mě samotné byl králík dlouhou dobu velkou neznámou a o kulinářské přípravě tohoto svalnatého tvora jsem vlastně vůbec nepřemýšlela.
Bramborový salát s hruškou
Bramborový salát s hruškou je jeden z mnoha až skandálně jednoduchých receptů, kterými paní Čuba přivádí davy svých věrných strávníků na vrchol kulinářského blaha.
Zapečený losos s česnekem a petrželí
Tak jsem zase jednou utrácela jako smyslů zbavená a v tašce si z nákupů krom mnoha naprosto nepotřebných věcí odnesla i lososa. „Co s tím klukem ušatým jen udělám?“ říkala jsem si. Šla jsem do jistoty v podobě lososa s česnekem a petrželí!
Cuketová polévka s lososem
Cuketová polévka s lososem je pro mě jednou z těch nejlepších polévek, kterou nemám problém připravovat stále stále dokola. Ok je pravda, že uzený losos není nejlevnější záležitost, ale je milé si jednou za čas trošku dopřát a dát tělu tuhle božskou manu.