Jednoho studeného večera si paní Čuba řekla, že už je na čase se zase zahřát nějakou nutričně bohatou a chuťově vyváženou polévkou, které udělá dobře střevnímu potrubí, a tak se tedy rozhodla, že si připraví dýňovou polévku.

Ingredience na dýňovou polévku


½ dýně hokaido
1 mrkev
1 petržel
1/5 celeru
1 stroužek česneku
Krapet čerstvého zázvoru (či sušeného) – dávkujeme s rozumem
Olivový olej
Sůl

Množství: 6 mističek


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 40 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Paní Čuba vzala kastrůlek, dala do něj na kostičky nakrájenou mrkev, celer, petržel a česnek. Přidala k tomu bobkový list a nové koření a celé to nechala vařit asi v 1.5l vody, aby se z toho udělal pěkný zeleninový vývar.

Mezitím si pokrájela očištěnou dýni hokaido, kterou krapet osmahla na oleji (ano, mohla to dát zapéct do trouby, aby to bylo ještě lepší a daly by se mlsat dýňové hranolky, ale byla líná) a hodila to do vývaru.

Vývar ochutnala, zjistila, že je správně slaný a celý jeho obsah rozmixovala, aby vznikla hezky krémová polévka. Přichutila krapítkem zázvoru a přibližně dvěma lžičkami šťávy z citronu a už se mohla radovat, jak se to celé pěkně povedlo.

Jenže paní Čuba našla ve špajzu i starý chleba. Vzala ho tedy a nakrájela na kostičky a zlehka opekla na pánvi, aby k dýňovce měla i něco pěkně křupavého. Další možností, jak si dýňovou polévku vymazlit, jsou slunečnicová semínka také opražená na pánvi. Stejně jako chlebík to polévce dodá křupavosti.

Možná by Tě také mohl zajímat recept na dýňovou polévku s kokosovým mlékem, který jsem vydala nedávno 🙂

Dobré chutnání s hokaido