Kuře na paprice mám spojené především se svým rodným městem a návštěvami u rodičů. Pojí se mi s tím pocit, že je zima a vracím se navečer domů, kde už na mě čeká teplý talíř s kuřátkem a domácími nočky, které k tomu mamka vždycky dělá. Je to pohoda, je to klasika.

Krom toho je to také jídlo velmi jednoduché na přípravu a odvděčí se vám plným a spokojeným bříškem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuře na paprice

Ingredience na kuře na paprice

Množství: 6 porcí

1 kuřecí stehna (960 g)
1 cibule (100 g)
1 vrchovatá lžíce červené papriky (10 g)
1 bobkový list
3-5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
1 kysaná smetana (180 g)
2 lžíce hladké mouky (20 g)
2 lžíce oleje (20 g)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Celkový čas: 60 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Ve větším hrnci si osmahněte na kostičky nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, zaprašte jí vrchovatou lžící červené papriky a přelejte asi 1 l vody. Přidejte bobkový lístek, pár kuliček nového koření a celého pepře, prosolte a pak přidejte hlavního aktéra – tedy omyté kuřátko.

Vařte pak přibližně 40 minut, a když už je kuře měkké, vyndejte ho z vývaru a nechte před krájením trochu vychladnout, abyste si nespálili pařátky.

Teď už je jen potřeba doladit omáčku. Vývar je tedy potřeba nějak zahustit. Klasika je světlá jíška, nicméně já se s tím dost často nechci patlat, takže si jen rozmíchám mouku s vodou…cca dvě vrchovaté lžíce a to vleju do vývaru. Čím déle necháte jíšku provářet, tím líp. Dejte tomu aspoň 20 minut a omáčka se vám odmění dobrou chutí.

Jako třešničku na dortu pak do omáčky přidávám kysanou smetanu, která jí dodá takovou jemně kysele hebkou chuť.

Pak už jen stačí přidat nakrájené kousky kuřátka a dobrota je na světě.

Jako příloha jsou ideální nočky nebo třeba knedloš.

Dobrou chuť přeje paní Čuba