Kuře na paprice mám spojené především se svým rodným městem a návštěvami u rodičů. Pojí se mi s tím pocit, že je zima a vracím se navečer domů, kde už na mě čeká teplý talíř s kuřátkem a domácími nočky, které k tomu mamka vždycky dělá. Je to pohoda, je to klasika.

Krom toho je to také jídlo velmi jednoduché na přípravu a odvděčí se vám plným a spokojeným bříškem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Kuře na paprice

Ingredience na kuře na paprice

Množství: 6 porcí

1 celé kuře
1 cibule
1 vrchovatá lžíce červené papriky
1 bobkový list
3-5 kuliček nového koření
Celý pepř
1 kysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
Olej

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Celkový čas: 60 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Ve větším hrnci si osmahněte na kostičky nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, zaprašte jí vrchovatou lžící červené papriky a přelejte asi 1.5l vody. Přidejte bobkový lístek, pár kuliček nového koření a celého pepře, prosolte a pak přidejte hlavního aktéra – tedy omyté kuřátko.

Vařte pak přibližně 40 minut, a když už je kuře měkké, vyndejte ho z vývaru a nechte před krájením trochu vychladnout, abyste si nespálili pařáty.

Teď už je jen potřeba doladit omáčku. Vývar je tedy potřeba nějak zahustit. Klasika je světlá jíška, nicméně já se s tím dost často nechci patlat, takže si jen rozmíchám mouku s vodou…cca dvě vrchovaté lžíce a to vleju do vývaru. Čím déle necháte jíšku provářet, tím líp. Ale aspoň těch deset minut by to chtělo.

Jako třešničku na dortu pak do omáčky přidávám kysanou smetanu, která jí dodá takovou jemně kysele hebkou chuť.

Pak už jen stačí přidat nakrájené kousky kuřátka a dobrota je na světě.

Jako příloha jsou ideální nočky nebo třeba knedloš.

Dobrou chuť přeje paní Čuba