Milujete naložené sýry všeho druhu? A což takový romadur? Nevoní zrovna po fialkách, ale jeho chuť je tak báječná! Pojďme si připravit nakládaný romadur v pivním nálevu. Kombinace pro odvážné, ale kdo se bojí, tak zjistí, že je to skutečné terno. 🙂


Recept vznikl ve spolupráci s online farmářským tržištěm Scuk.cz.


Svou vůní je romadur velmi specifický, ale jeho chuť je jemná a na naložení se bezvadně hodí. Pokud vám přijde pivní nálev krapet zvláštní, vězte, že dodá sýru a naložené zelenině jemnou a lehoučce hořkou chuť, která ale rozhodně není na škodu. Příprava je jednoduchá, jen pak trpělivě čekat pár dní, než se nakládaný romadur v pivním nálevu odleží.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Nakládaný romadur v pivním nálevu

Ingredience na nakládaný romadur

Množství: 1 sklenice cca 750 ml

3 celé romadury (3 x 100 g)
50 g nakládaných cibulek
1 červená cibule (70 g)
1 (červená) paprika (50 g)

Na nálev

200 ml světlého piva
1 špetka soli (5 g)
3 stroužky česneku (15 g)
1 lžička červené papriky (5 g)
150 ml oleje
2 bobkové listy (2 g)
1 lžíce hořčice (20 g)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut

Na nakládaný romadur v pivním nálevu jsem vlastně narazila poměrně nedávno a to ještě oklikou přes nakládané syrečky v pivním nálevu. Přišlo mi to jako naprostá šílenost a smradlavý punk na desátou. Jenže stále více lidí psalo, že je to naprostá nutnost k ochutnání a mně to začalo vrtat hlavou. Nedat jídlu ani šanci je vždycky škoda, takže jsem šla do romaduru po hlavě. A vyplatilo se. Chuť pivního nálevu je fakt skvělá.

Tvoříme pivní nálev

Začneme pivním nálevem. V misce promícháme všechny nálevové ingredience dohromady – pivo, olej, sůl, papriku, prolisovaný česnek, přidáme bobkový list a hořčici pro říz.

Předem upozorňuji, že nálev bude díky hořčici a česneku zakalený, takže nepůjde zrovna o estetickou hitparádu, ale jak moje nejmenovaná kolegyně praví: „pr..l si to přebere.“ Na chuti to nic nezkazí. Nálev máme. Jdeme na romadur.

Připravujeme romadur

Pokud se nechcete drbat s přílišným dekorem a jde vám především o chuť, klidně romadur jen rozčtvrťte a střídavě ho prokládejte s na plátky nakrájenou cibulí, paprikou a nakládanými cibulkami. Vše pak zalijte nálevem, uzavřete a nechce alespoň 3 dny v lednici.

Jestliže chcete ale trošku více repre lahvičku, tak romadur rozpulte a naplňte jej cibulí, paprikou a celý ho vložte do sklenice. Tam pak začíná větší sranda, když se romadury snažíte všechny nějak rozumně poskládat a ještě kolem nich přidat cibulky a zbytek cibule. Opět pak zalijte pivním nálevem a nechte alespoň 3 dny v lednici.

Ať v reprezentativní sklenici nebo ve stylu miš maše, je nakládaný romadur bezvadným jedlým dárkem nebo skvělou mlskou k pivu.

Přeji vám dobrou romadurovou chuť a věřím, že bude velmi chutnat.