Zelený chřest, když je pěkně čerstvý, je svou chutí naprosto nezaměnitelný. Když se dobře připraví, ať už třeba jen v páře, krásně vám křupne při skousnutí. Sice je pravda, že jakmile si odskočíte na malou, máte pocit, že jste v malé chemické továrně, ale pro dobré jídlo je potřeba občas přinášet oběti.

My jsme si tentokrát s Čubím mužem připravili chřest zapečený s chorizem v sýrovém bešamelu. Jeho příprava je velmi jednoduchá a je to parádní příloha, ale třeba i hlavní jídlo.

Hlavní fotka k receptu Zapečený chřest s chorizem v sýrovém bešamelu

Ingredience


1 svazek zeleného chřestu
100 g choriza
100 g sýru gouda
1 stroužek česneku
2 lžíce másla
300 ml mléka
2 lžíce hladké mouky

Množství: 4 menší porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Vezměte si zelený chřest a škrabkou dřevnaté konečky, které by se vám jinak při uvaření mohly pěkně nepříjemně zamotat mezi zuby. Chřest na 1-2 minuty spařte ve vodě nebo v páře a dejte ho do zapékací misky. Posypte ho chorizem a klidně i rovnou sýrem (goudička je parádní).

Připravte si z másla, mléka a vody bešamel. Pokud nevíte jak, postup je v receptu na lasagne. Do bešamelu přidejte i stroužek česneku a vmíchejte také sýr, například goudu či parmezán (já jsem v origoš receptu dávala grana padano, ale to bylo chuťově až moc výrazné, což pak v kombinaci s chorizem a chřestem bylo až moc silné).

Chřest přelejte bešamelem a nechte zapéct v troubě při 200°C, až se udělá pěkná zlatavá krustička.

Pak už servírujte.

Vaše paní Čuba