Vepřové kotlety na houbách jsou pro Čubičku 100. receptem, který se na stránkách objeví. Tudíž by to chtělo něco opravdu speciálního…co mám opravdu ráda a tím právě kotlety jsou.

Tentokrát budu poněkud sentimentální, ale to k vepřovým kotletám na houbách od Juci bude vždycky patřit. Každý z nás má některé okamžiky v životě spojené s vůněmi, nebo třeba s chutí nějakého jídla. No a právě tyhle kotletky na houbách mi vždycky připomenou naše návštěvy na Slovensku, kam jsme jezdili a jezdíme za rodinou.

Juci, mistryně kuchařství a hlavně pak v improvizaci na pánvi, nám vždycky připravovala nějakou dobrotu, a my už klidně 600 km před cílem byli schopni diskutovat o tom, co to asi přesně bude. Sliny nám odkapávaly na sedadla a noha řidiče při těchto diskuzích nebezpečně šlapala na plyn.

Právě vepřové kotlety na houbách byly pro nás naprostým topem a já na ně s radostí předám recept dál. No,….s tím je to popravdě trošku problematické, protože Juci dělá recept pokaždé trošku jinak, takže nějakou přesnou receptu je naprosto nemožné zachytit.

Ingredience


6 vepřových kotlet (klidně s kostí)
Hrst sušených hub
1 lžička majoránky
Špetka zázvoru
Horčice
Hladká mouka
Sůl
Pepř
1 sklenička bílého vína
1 sklenička zeleninového bujonu
1 stroužek česneku
1 jabličko

2-3 rajčátka
Olej

Množství: 4 dobré porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Vezměte si kotlety a proklepejte je paličkou – jen tak jemně. Nechceme z nich mít průhledné listy.

Posolte je, popepřete, potřete hořčicí a zprudka je z obou stran osmahněte na pánvi s olejem. Já je pak rovnou na pánvi nechávám a přidám skleničku bílého vína a bujonu. Přidám sušený zázvor, stroužek česneku, také rajčátka, nastrouhané jablko a samozřejmě i houby. Vše nechám dusit, dokud není maso pěkně měkké. Na závěr jen tak malinko dochutím majoránkou.

Nejlepší jsou kotlety na houbách s dušenou rýží – omáčka se do ní tak ideálně vpije a konzumér si jen vrní slastí.

A co je pro vás srdečním receptem?
Čubička

 

PS. Pokud nemáte čerstvé houby, tak si nezapomeňte večer před tím nechat sušené houby máčet ve vodě.