Tortilla je neuvěřitelně vděčná věc. Můžete ji naplnit téměř čímkoliv, co vám z toho úplně nevyteče, můžete ji zapéct, jen tak překlopit, zarolovat, nakrájet, přikusovat a pokaždé třeba s nějakou jinou přísadou.

Z mého líno-lážoplážo pohledu je jen tak přehnutá tortilla super způsobem, jak naplnit hladový žaludek a potěšit i oko nenažrané, které má rádo barevné vábící jídlo.

Tortilla plněná hovězím masem se může přihodit, když například vaříte hovězí vývar a máte přebytečné maso. Pak je vlastně naprosto jednoduché masíčko vzít a rukou ho natrhat po vláknech na cárky, kterými pak budete tortillu plnit.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tortilla plněná hovězím masem

Ingredience na tortillu plněnou hovětím masem

Množství: 4 porce

500 g hovězího zadního
8 tortill
2 rajčata
1 červená cibule
1 střední mrkev
100 g hrsti polníčku
50 g balkánského sýra

Na dip

1 bílý jogurt
1 stroužek česneku
1 špetka soli


CO ZÍTRA KE SVAČINĚ?

Problém vyřešen, mrkněte na naší kuchařku Velká svačinková bichle. Najdete v ní 190 receptů, to je na každý (školní) den jiný recept! Koupit zde. #každýdenjinásváča


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Ráda vám doporučím mou oblíbenou kombinaci zeleniny, nicméně chuťovým preferencím se meze nekladou a tortillku si vyplňte tím, na co budete mít chuť a co se nebude pak zběsile kutálet po talíři.

Pro tentokrát jsem zvolila kombinaci jemně nastrouhané mrkve, rajčete, červené cibule a polníčku.

Plníme tortillu

Tortillu si opečte na pánvi.

O tom, jak si připravit domácí tortillu si povíme zase někdy jindy. Ono totiž když si naplánujete, že to vyfotíte, tak těsto nedrží, vznikají patvary a všechno je tak nějak špatně.

Na polovinu plochy naneste natrhané nebo nakrájené hovězí maso, přidejte zeleninu nakrájenou nebo nastrouhanou na jemno a navrch přidejte ještě nadrobený balkánský sýr.

Celé jsem to zakápněte bílým jogurtem prosoleným a smíchaným s jedním stroužkem česneku.

Když už máte všechno navršeno, stačí tortillu překlopit a s potěšením konzumovat.

Dobrou chuť
Pája