Spousta z vás je spíše masově založená a možná tak moc nepochopíte mé zapálení a velkou lásku, kterou ve mě vyvolává vegetariánský boršč. Ale doporučuji mu dát šanci a uvidíte, že se stane i vaším miláčkem.

Příprava vegetariánského boršče je také o tři skoky jednodušší, než u klasického boršče, který je sice můj top v jídlech, ale lenost často vítězí. Je to tak. Jak na něj tedy?

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Vegetariánský boršč

Ingredience na vegetariánský boršč

Množství: 6 porce

1 sklenice nakládané řepy – na proužky nebo kostičky (330 g)
1 větší mrkev (70 g)
1 větší petržel (70 g)
⅕ celeru (70 g)
1 menší plechovka nakládaných červených fazolí (400 g)
1 plechovka kokosového mléka (350 g)
2 bobkové listy
5 celých kardamonů
7 celých pepřů
1 špetka soli
1 lžíce olivového oleje (20 ml)
1,5 l vody

Kysaná smetana k servírování


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 40 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Očistěte si zeleninu a nakrájejte ji na příjemně kousací kousky, nebo nastrouhejte. Do hrnce dejte rozehřát lžíci oleje a orestujte 2-3 minuty zeleninu společně s kořením – bobkovým listem, kardamonem, pepřem. Přelijte vodou, osolte a nechte zeleninu uvařit do změknutí.

V této fázi už jen přidejte červenou řepu i s nálevem a slité červené fazole. Nechte projít varem a přilijte kokosové mléko, které celý boršč zjemní a ještě malinko zahustí. Dochuťte ještě solí, pokud je potřeba a podávejte s vrchovatou lžící kysané smetany.

Mňam

PS: Další polévkovou inspiraci hledejte v kategorii „Polévka je grunt“ a tady případně další vegetariánské dobroty.