Vegetariánský boršč
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/polevka-je-grunt/vegetariansky-borsc/
Spousta z vás je spíše masově založená a možná tak moc nepochopíte mé zapálení a velkou lásku, kterou ve mě vyvolává vegetariánský boršč. Ale doporučuji mu dát šanci a uvidíte, že se stane i vaším miláčkem.
Příprava vegetariánského boršče je také o tři skoky jednodušší, než u klasického boršče, který je sice můj top v jídlech, ale lenost často vítězí. Je to tak. Jak na něj tedy?
Ingredience na vegetariánský boršč
Množství: 6 porce1 sklenice nakládané řepy – na proužky nebo kostičky (330 g)
1 větší mrkev (70 g)
1 větší petržel (70 g)
⅕ celeru (70 g)
1 menší plechovka nakládaných červených fazolí (400 g)
1 plechovka kokosového mléka (350 g)
2 bobkové listy
5 celých kardamonů
7 celých pepřů
1 špetka soli
1 lžíce olivového oleje (20 ml)
1,5 l vody
Kysaná smetana k servírování
Postup přípravy
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 40 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Očistěte si zeleninu a nakrájejte ji na příjemně kousací kousky, nebo nastrouhejte. Do hrnce dejte rozehřát lžíci oleje a orestujte 2-3 minuty zeleninu společně s kořením – bobkovým listem, kardamonem, pepřem. Přelijte vodou, osolte a nechte zeleninu uvařit do změknutí.
V této fázi už jen přidejte červenou řepu i s nálevem a slité červené fazole. Nechte projít varem a přilijte kokosové mléko, které celý boršč zjemní a ještě malinko zahustí. Dochuťte ještě solí, pokud je potřeba a podávejte s vrchovatou lžící kysané smetany.
Mňam
PS: Další polévkovou inspiraci hledejte v kategorii „Polévka je grunt“ a tady případně další vegetariánské dobroty.
Líbí se vám recept na vegetariánský boršč? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: bobkový list, celer, červené fazole, kardamon, Kokosové mléko, kysaná smetana, mrkev, olivový olej, pepř, petržel, řepa
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Pájo to snad nemyslíš vážně-vegeteriánský boršč!! Kdo na tohle přišel?Takhle už to došlo až moc za hranice vkusu.Jediný pořádný ruský je to nejlepší.Mám recept od bývalé švagrové,ta ho má od kamarádky z Moskvy=nejlepší recept!!!
Asi to překvapí, ale je vážně skvělý, ať se to libí nebo ne. Mosa je sice moc fajn, ale nemusí být vždycky a tady v té verzi opravdu vůbec nechybí.
I vegeteriánský boršč je moc dobrý. Souhlasím, že ruský je skvělý také, nicméně dávám palec nahoru oběma. 🙂 A děkuji!
bomba,,těším sena další dobroty
Díky Věru…a připravovala jste boršč?
Přiznám se – s kardamonem jsem se ještě nesetkal, ani nevím, jestli ho v obchodě mají 🙂
Ale případně – stačí i mletý? Děkuji, Radek.
Ahoj Radku, kardamon by nemělo být problém koupit v obchodě. Já jsem ho, myslím, kupovala v Bille a bez problému. Zas naopak já jsem ho asi nikdy neviděla mletý! S tím bych dávkovala opatrně, protože to určitě bude daleko silnější, než když se dají celé tobolky 🙂
Boršč miluji,vegetariánksý jsem ještě nevařila určitě vyzkouším bude to dobrota.Věra
Hezký den Věro, jak to dopadlo? Chutnal?